Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
друже копирај линкот во гугл транслејт само нека ти го преведе на англиски и ќе разбереш.

Иако горе сите што сте пишувале дека ако Јуве го купи Красиќ тогаш нема да тргне по Бастос.ДЕЧКИ Бастос е мн јак играч и добро ке ни дојде на позиција лев бек на која тој игра и е специјализиран иако може и да игра и како крило.Доколку дојде Бастос мислам дека (Ш)ИНТЕР нема шанси за титулата,таа конечно би се вратила во Витрините на ЈУВЕНТУС :)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Bastos close to Juventus, Lyon breaks on sale Lacombe favorable Aulas uncertain coach Puel wants two for him! TURIN, August 9 - Operation outside quarter black and white: climbing the quotes Michel Bastos, Brazilian Lyon that attracted Beppe Marotta and Fabio Guild for his versatility, able to play on both sides and cover the role of defender is the most advanced in midfield. In this way, with only one purchase, Juventus would solve the problems on defense. And, as an obvious consequence, declined the opportunity to see in black and white Milos Krasic Eijero and Elijah, both suffer from the change in strategy.

The differences - are planned this week other contacts between the leaders of Juventus, Lyon and the leaders of the Prosecutor of the player, even if the Bianconeri have to overcome resistance within the club trans. Indeed, around the name Bastos Lyon is divided: the Director General Bernard Lacombe supports the transfer, as confirmed in the first person ("It all depends on supply. Michel for us is a very important player, but philosophy always listen who expressed interest in buying our sample ") president Jean-Michel Aulas would rather deprive himself expressed some uncertainty on whether the Brazilian, while coach Claude Puel would be most reluctant to part with one of the strengths of the team . Or rather, the coach at the club would suggest that if Bastos be sold, the price can not be less than 25 million with which to buy two reinforcements to replace it.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.479
Поени од реакции
5.559
Јувентус годинава ќе игра со формација 4-4-2. За оваа формација НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ОФАНЗИВНИ бекови, нас ни требаат дефанзивни бекови кои ќе го штитат голот и ќе ги покриваат крилата посебно Красич кои многу често знае да влезе во средината и од таму да ја почне акцијата. Бастос нема сила да игра бек а уште помалку ни се потребни бразилски циркузанти.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
57
Поени од реакции
18
Krasic felice: «Ho raggiunto l'accordo con la Juventus»

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2010/08/09-79632/Krasic+felice:+%C2%ABHo+raggiunto+l'accordo+con+la+Juventus%C2%BB

Kрасич има договор со јуве.Јак е човекот нема шо.Чуда прави мајсторот.Ќе биде добро за јуве само не знам на која позиција ќе игра крила имаме :Lanzafame,Pepe,Martinez .Красич играе десно крило како Пепе нешто така ќе му дое.Битно е добар фудбалер.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Јувентус годинава ќе игра со формација 4-4-2. За оваа формација НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ОФАНЗИВНИ бекови, нас ни требаат дефанзивни бекови кои ќе го штитат голот и ќе ги покриваат крилата посебно Красич кои многу често знае да влезе во средината и од таму да ја почне акцијата. Бастос нема сила да игра бек а уште помалку ни се потребни бразилски циркузанти.
под бек се подрабира страничен ДЕФАНЗИВЕН играч,кој не е лошо да има познавања од офанзива-е таков ти е Баштош друже,првокласните бекови ги бива и за напред и за назад,Баштош не од посолидните моментално на пазарот за кој Јуве има шанса да го добие,а зошто не би го искористил тоа ?! секако има уште доста шут во дворот за кој можеш да го трампаш и не би изгубил ама ништо во случајот

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Oдамна е познато дека Красич има договор со Јуве. Тоа е стара вест, не се радувајте сеуште не е ништо готово. Проблемот е што ЦСКА не ја прифаќаше понудата на Јуве.

Во 4-4-2 и тоа како се користат офанзивни бекови, поготово во тактиката на Дел Нери каде се напаѓа со 8 играчи!

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Не не не ... Се гледа дека тука има многу што слабо разбираат фудбал и гледаат фудбал онака . ДејанЈУвентино за што се користат бековите те молам кажи ми пак ? Убаво ти кажа ИВЕ дека тој треба да знае и дефанзива и офанзива така да Бастос би бил одличен по левата страна.Потребен ни е таков играч кој ќе има намера да го повлече Нападот и да нафрлува топки кон Напаѓачите.Доколку дојде Бастос ЈУВЕНТУС ќе добие на брзина бидејќи веќе тука се Диего, Ланзафаме,Мота,Пепе,Красиќ(денес нели рече дека се договорил со Јуве) и тогаш ке имаме одлична Екипа која ке може да им се спротистави на Интер.

Само како за пример земи го Маикон , дечкото е десен бек меѓутоа е МНОГУ офанзивен играч кој според мене е еден од главните играчи зошто Интер освои 3 титули.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Не не не ... Се гледа дека тука има многу што слабо разбираат фудбал и гледаат фудбал онака . ДејанЈУвентино за што се користат бековите те молам кажи ми пак ? Убаво ти кажа ИВЕ дека тој треба да знае и дефанзива и офанзива така да Бастос би бил одличен по левата страна.Потребен ни е таков играч кој ќе има намера да го повлече Нападот и да нафрлува топки кон Напаѓачите.Доколку дојде Бастос ЈУВЕНТУС ќе добие на брзина бидејќи веќе тука се Диего, Ланзафаме,Мота,Пепе,Красиќ(денес нели рече дека се договорил со Јуве) и тогаш ке имаме одлична Екипа која ке може да им се спротистави на Интер.

Само како за пример земи го Маикон , дечкото е десен бек меѓутоа е МНОГУ офанзивен играч кој според мене е еден од главните играчи зошто Интер освои 3 титули.
ne samo majkon zami go momentalno najdobriot vo poslednata godina serio ramos tuka e i daniel alves....
Samo tia sto ne razbiraat fudbal moze da recat deka ne treba bastos koj igrae prva postava vo brazil koj mislam deka imaat najdobra odbrana vo svetot gi znaeme luisao,lucioi majkon.
Jas mislam deka poveke treba napgac nego krilo tuka se pepe,martinez,lanzafme,markisio pa sega ako dojde i krasic nekoj do ovie kvalitetni igraci treba da sedat na klupa ,a balgodarenie na toa amauri da se seta akko muva bez glava vo 1/16.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
хаххаах интересно мислење имаш иако мислам дека би требал да пишуваш на кирилица :) туку неможеме ние да купуваме напаѓачи пред се затоа што никој од овие сега што ги имаме не сака да си замине, плус на тоа да се додаде дека оваа година Диего Дел Нери го користи како напаѓач така да мислам дека не ни треба.Следната сезона со сигурност купуваме 1 ако не и 2 напаѓачи :icon_cool

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Пред 10-ина минути во Торино завршила средбата помеѓу Марота и официјални лица на Волфсбург. Се претпоставува дека се разговарало за трансфер на Диего во Волфсбург и доаѓање на Џеко во Јуве. Ова се последни вести од Sky Sport 24. Се очекуваат повеќе информации покасно.

Не ми се допаѓа заминување на Диего по никоја цена...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Пред 10-ина минути во Торино завршила средбата помеѓу Марота и официјални лица на Волфсбург. Се претпоставува дека се разговарало за трансфер на Диего во Волфсбург и доаѓање на Џеко во Јуве. Ова се последни вести од Sky Sport 24. Се очекуваат повеќе информации покасно.

и мене не ми се допага заминување на Диего пошо тој даде мн во овај летен период

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.479
Поени од реакции
5.559
под бек се подрабира страничен ДЕФАНЗИВЕН играч,кој не е лошо да има познавања од офанзива-е таков ти е Баштош друже,првокласните бекови ги бива и за напред и за назад,Баштош не од посолидните моментално на пазарот за кој Јуве има шанса да го добие,а зошто не би го искористил тоа ?! секако има уште доста шут во дворот за кој можеш да го трампаш и не би изгубил ама ништо во случајот
Бастос цела сезона играше КРИЛО во Лион затоа напишав дека не е за бек. Да не се разбериме погрешно сакам да дојди Бастос за Јакинта или Сисоко плус пари но под услов во Јувентус да игра КРИЛО а не како бек во лудите формации на Дунга.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Голема грешка ќе биде ако се продаде Диего. Кога можеа толку „таленти“ да добијат втора шанса не гледам причина зошто не би добил и Диего. Според мене Диего беше најдобриот поединиец во Јуве минатата сезона. Џеко е одличен напаѓач, но Германците бараат ненормална сума за него и не би требало Марота да се фаќа како слеп за стап. Со 4-4-2 и крилата што ги имаме мислам дека и сегашните напаѓачи ќе имаат поголем придонес. Како капак на се, сигурен сум дека Диего ќе блесне на новата позиција. Од тоа што досега го видов, support striker е создадена како за него.

Значи сум за доаѓање на Џеко, но не по секоја цена, особено не по цена да го дадеме Диего.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414

Диего 100% ќе остане во Јуве .. а за Џеко мислам дека не е потребно да се фрлат (мислам дека Волфсбург бараа 30м) !!

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
хаххаах интересно мислење имаш иако мислам дека би требал да пишуваш на кирилица :) туку неможеме ние да купуваме напаѓачи пред се затоа што никој од овие сега што ги имаме не сака да си замине, плус на тоа да се додаде дека оваа година Диего Дел Нери го користи како напаѓач така да мислам дека не ни треба.Следната сезона со сигурност купуваме 1 ако не и 2 напаѓачи :icon_cool
koj gi prasuva dali sakaat da si odat ili ne sakaat.Potseti se na real kako gi izbrka robben i snajder,isto i juventus gi napadi goroso,kamoranezi,pulsen i tia da se potsetime ne sakaat da si zaminat.Tocno i diego bi go igrale napagac ama toj e napraven od tatko mu i od majka mu samo za plejmejker(potseti s ena golot protiv lion sto go postigna pepe).Jakinta bi bilo odlicno da s e iskoristi za kupuvanje na bastos sepak cela suma da se plate vo pari e mnogu.Za krasic sum pesimist iako nisto ne vikam za razlika od nekolku luge koj vikaat deka pepe e greska sto se donese a jas vikam deka ce blesne isto i za martinez.Dzeko da se donese ama ne po cena na diego,diego ke vrede na krajot na sizonata namalku 30-35 miliona samo mu trebase vreme da se uklope (setete se na zidan),sepak bese so kelini najdobaro vo juventus minatata sezona) a dzeko mi izgleda kako gomez od baer minhen vo stutgart blesna edna sizona i posle vo baern minhen potona kako titanik.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom