Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
F

FuckYouAll

Гостин
Secco ќе си оди... НЕееееее!
:pos:

Gazzetta вика вака:

Del Piero - Iaquinta
Candreva
Poulsen - Melo - Camoranesi
GroZo - Chiellini - br.33 - Caceres
Superman​
Добра е вака но на местото на Полсен да биде Маркисио зш Полсен на минатата утакмица беше најслаб на средината на теренот.:toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Со Дел Нери и Марота во пакет ќе стигне веројатно и атлетскиот тренер на Сампдориа Де Белис (еден од најдобрите атлетски тренери на светот) ... Де Белис досега бил тренер во Киево , Аталанта и Сампдориа и играчите кои ги тренирал во последниве 4 години имале само 3 истегнувања на мускул и некои други повреди на лигаменти кои не се во неговата сфера ...

Не го споменувам ова како шпекулација бидејќи Де Белис минатата недела бил во Виново со Марота , го испитувал теренот ...

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Со Дел Нери и Марота во пакет ќе стигне веројатно и атлетскиот тренер на Сампдориа Де Белис (еден од најдобрите атлетски тренери на светот) ... Де Белис досега бил тренер во Киево , Аталанта и Сампдориа и играчите кои ги тренирал во последниве 4 години имале само 3 истегнувања на мускул и некои други повреди на лигаменти кои не се во неговата сфера ...

Не го споменувам ова како шпекулација бидејќи Де Белис минатата недела бил во Виново со Марота , го испитувал теренот ...
Полека се склопуваат коцките,сакал некој или не.Се поизвеесно е дека Дел Нери ќе биде нов тренер,добро е шо си зема дел од својот тим од сампдориа,би требало да вроди со успех.Само уште мудро да се настапи на трансфер пазарот и мислам дека ќе почнеме да се враќаме на старите патеки.:smir:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Дефинитивно.Оптимист сум за Дел Нери.Да му пружиме шанса.Полошо од моменталнава ситуација не може да биде.Ме радува и посетата на Де Белис во Виново.Јувентус да имаше константни 7-8 играчи сезонава,немаше да падне до ова дереџе.Со нетрпение го чекам отварањето на трансфер пазарот и револуцијата во Јувентус.Па догодина во ова време да го славиме скудетото ...

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
за да бидеш успешен треба да победуваш во континуитет,речиси ништо не добиваш денес од стара слава....Јуве е клуб со традиција која лесно може да се наруши ако не се стабилизира за брзо време...
Па не би рекол, колку и да е слаб во моментов сепак ЈУВЕ е најтрофеен италијански клуб , а незнам колку се успешни Сити и Челзи кога титулите можеш да им ги изброиш на прсти :tv:

--- надополнето ---

Дефинитивно.Оптимист сум за Дел Нери.Да му пружиме шанса.Полошо од моменталнава ситуација не може да биде.Ме радува и посетата на Де Белис во Виново.Јувентус да имаше константни 7-8 играчи сезонава,немаше да падне до ова дереџе.Со нетрпение го чекам отварањето на трансфер пазарот и револуцијата во Јувентус.Па догодина во ова време да го славиме скудетото ...
Како што си ти голем оптимист за Дел Нери така сум јас голем песимист :), се надевам дека ќе ме демантира но не сум убеден дека е способен да го направи тоа, колку што мене ме држи паметот загуби од ЈУВЕ под водство на Ферара со 5-1 среде Торино и нема освоено ништо во својата кариера така да мислам дека експериментални глувци не ни се потребни веќе, но некој други мислат спротивно, уште да се направи размена Диего-Рејес и можат комотно да го предадат клубот во хуманитарни цели :wink:

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Како што си ти голем оптимист за Дел Нери така сум јас голем песимист :), се надевам дека ќе ме демантира но не сум убеден дека е способен да го направи тоа, колку што мене ме држи паметот загуби од ЈУВЕ под водство на Ферара со 5-1 среде Торино и нема освоено ништо во својата кариера така да мислам дека експериментални глувци не ни се потребни веќе, но некој други мислат спротивно, уште да се направи размена Диего-Рејес и можат комотно да го предадат клубот во хуманитарни цели :wink:
па не можеш баш и така да споредуваш.шо ако загуби,коа догодина ќе си играат лига на шампиони,а ние на тв ќе гледаме.Ако е така поубаво и двете од Шинтер да изгубевме ама да го кренвме скудетото.
Рејес е многу јак играч,али за размена со диего никако.а ја би да се донесе рејес за парички.:smir:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
па не можеш баш и така да споредуваш.шо ако загуби,коа догодина ќе си играат лига на шампиони,а ние на тв ќе гледаме.Ако е така поубаво и двете од Шинтер да изгубевме ама да го кренвме скудетото.
Рејес е многу јак играч,али за размена со диего никако.а ја би да се донесе рејес за парички.:smir:
Е ако де, што ако играат кога немаат ни една титула освоено во Лига на Шампиони, и мене ми е криво што нема да играме таму наредна година но тоа не е резултат поради тоа што ЈУВЕ е "мал" тим туку поради идиотиве во управата и поради нивните експерименталки со тренериве затоа и сум против било какво доаѓање на таков тренер, но еве од управата повторно не демантираат :pos2::pos2::pos2:, а Рејес ако беше добар ќе играше во Реал, но ''јакиот'' до пред некое време грееше клупа во Атлетико така да јасно е кој се неговите квалитети :toe:

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Е ако де, што ако играат кога немаат ни една титула освоено во Лига на Шампиони, и мене ми е криво што нема да играме таму наредна година но тоа не е резултат поради тоа што ЈУВЕ е "мал" тим туку поради идиотиве во управата и поради нивните експерименталки со тренериве затоа и сум против било какво доаѓање на таков тренер, но еве од управата повторно не демантираат :pos2::pos2::pos2:, а Рејес ако беше добар ќе играше во Реал, но ''јакиот'' до пред некое време грееше клупа во Атлетико така да јасно е кој се неговите квалитети :toe:
за ова си грешка.не знам колку си ги глеал атлетико сезонава,ама рјес игра одлично.се пробива по страна има добар центаршут,техника на ниво,дриблинг.....За реал се знае зашо не играше,ко и сите други.еден куп играчи укењаа реал,касано,савиола,кака е следен мислам,така да не е тоа мерило за рејес.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
за ова си грешка.не знам колку си ги глеал атлетико сезонава,ама рјес игра одлично.се пробива по страна има добар центаршут,техника на ниво,дриблинг.....За реал се знае зашо не играше,ко и сите други.еден куп играчи укењаа реал,касано,савиола,кака е следен мислам,така да не е тоа мерило за рејес.
Како прво да беше добар Рејес, немаше да замине од Арсенал, Венгер ретко испушта добри и млади играчи, незнам ама мене не ми е баш по кејф играчот, ако планираат да донесат крило подобро нека го купат Ди Марија барем млад и талентиран играч е, и верувам дека ќе се снајде во Јуве, ако им е планот да се ослонуваат на потрошени играчи како Рејес подобро Каморанези нека остане зш не верувам дека овој ќе изигра нешто боље од него :wink:

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Како прво да беше добар Рејес, немаше да замине од Арсенал, Венгер ретко испушта добри и млади играчи, незнам ама мене не ми е баш по кејф играчот, ако планираат да донесат крило подобро нека го купат Ди Марија барем млад и талентиран играч е, и верувам дека ќе се снајде во Јуве, ако им е планот да се ослонуваат на потрошени играчи како Рејес подобро Каморанези нека остане зш не верувам дека овој ќе изигра нешто боље од него :wink:
Чек сеа.кажуваш за две позиции.рејес игра и лево и десно,ди мариа лево,каморанези само десно.И јас сум за Ди мариа и тоа како,ама за десно може да се донесе рејес.камора сезонва као манекен ан модна писта се шеташе само.Рејес мене ми е добар играч.за десната крилна позиција е одличен.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Јас не знам како може да бидете оптимисти со Дел Нери ... прифатете веќе еднаш , и следната сезона ќе помине во борба за 3-4 место тоа е факт . Каков и да ти е играчкиот кадар кога се доведува тренер кој има 25 години “богата“ тренерска кариера и најголем успех му е 4 место , доволно говори за амбициите на клубот . Трофеј не гледаме наредната сезона 10000% (освен ако вас ве задоволува купот)... Како единствена позитивна работа јас ја гледам доведувањето на Де Белис бидејќи човекот е стварно стручњак и промената на медицинскиот тим, па ни останува да видиме како ќе стои клубот со повреди следната сезона ...

супер трансфери летово не гледаме , тоа е сигурно. Единствено ако го доведат Красич јас тоа го гледам како најзвучен трансфер. Најважно е да се постапи паметно на трансфер пазарот , да се купат играчи (не мора да бидат супер ѕвезди) , за да може тимот да изигра една солидна сезона и да направи една основа на која ќе се гради и ќе биде конкурентен за 2-3 сезони минимум ... како што реков титула не очекувајте следната сезона , а богами и после нејзе , бидејќи тим не се гради за 1 година.

Чисто колку да доловам во каква ситуација се наоѓа Јувентус : “Еве сега замислите Киево да го купи некој милјардер и да сака да направи конкурентна екипа која ќе се бори за титули. Замислите колку сезони треба да поминат за Киево да изгради солидна , респектабилна екипа“ ... Е во ваква ситуација се наоѓа Јувентус , почнува од 0 , наместо последниве 3 сезони да се изградеше тим кој сега ќе биди конкурентен , тимот се уназади за 200% и е далеку послаб од оној кој играше во втора лига 2006/07 ...

Нас ни останува да чекаме ...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
The SUN пишува дека Јувентус размислува да го ангажира Рој Хоџсон,тренерот на Фулам, кој во минатото беше тренер во Италија на Интер и Удинезе.

--- надополнето ---

Официјален состав:

• 1
    Buffon Gianluigi
  • 15
    Zebina Jonathan
  • 5
    Cannavaro Fabio
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 7
    Salihamidzic Hasan
  • 18
    Poulsen Christian
  • 8
    Marchisio Claudio
  • 26
    Candreva Antonio
  • 10
    Del Piero Alessandro
  • 9
    Iaquinta Vincenzo
4-3-1-2

Буфон

Зебина--Канаваро--Киелини--Гросо

Салихамиџич--Поулсен--Маркизио

Кандрева

Јакинта--Дел Пиеро

Мело и Диего ги нема ниту во резервите.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ѕакерони во последново коло покажува муда и ги изостава Диего и Мело од првиот тим , наместо тоа да го направи уште пред 10 кола ...

Респект :tv:

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Браво за Зак.Дури во последното коло му текна дека треба да игра со еден деструктивец,а не со два и дека може да проба друг играч позади напаѓачите освен Диего.Според мене Кандрева моментално е во многу подобра форма од Диего.Уште едно браво за тренерот наш,мислам дека сега сите свативме колку ,,голем" стручњак ќе си замине после утакмицава

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom