- Член од
- 20 декември 2009
- Мислења
- 445
- Поени од реакции
- 341
Мене Дел Нери ми е одличен тернер.као шо кажа некој погоре со киево направи добри резултати,исто и со сампдориа искача у лига на шампиони најверојатно.Не знам шо толку плукате по човекот.можда па ќе добие одврзани раце во трансфер пазарот,а верувам дека ќе напраи добар избор на играчи.Тоа дека Липи ќе се врати на сите ни е желба,ама нема шанса.Подобро Дел Нери или Прандели отколку тој Алегри.:smir:
Абе се читаш ли ти што си напишал? Секако дека секој има право сопствено мислење ама тебе другар ептен ти е погрешно... Не знам колку време навиваш ја Јувентус ама ај кажи ми коа Јуве имал некоја клошарана ( читал Алегри, Дел Нери и сл ) за тренер ? ајде сети се и напиши ми некое име кое не било врвно во својата професија a бил тренер на јуве?
И дел нери направил успех со киево (испадна од Левски ако не знаеш, и знаеме како дојде до 4 место во лигата таа година да игра лига на шампиони) или сега со сампдорија во сезона во која и нема вистинска конкуренција во Италијанската лига ? Се согласувам со Старата Дама во оценките за Дел Нери каде и да одите во ЕКИПА од која се очекуваше нешто повеке беше избркан на клоци после 1 месец ( и Сиена и Катанија не мењаат толку брзо тренери ).
На крај ке кажам дека ако ова е вистина за Дел нери отиде клубот јабана ке станеме втор Нотингем Форест или сл ке остане само името и титулите...... НЕ се согласувам ни за Алегри ( знаеше некој за него до пред 2 месеци? ) , ниту Спалети знаеме зошто сите ..... Во екипа која треба да се бори за трофеи се знае каков треба тренер да има.... Име со богато резиме но и темперамент (Капело, Липи), мотиватор и човек на кој нема да му смеат играчите на тренинзи .......