За црвените не се согласувам, заслужуваат повеќе.Buffon: 6 - Buffon did make a number of good saves especially in the second half but he should have done better for the goal he conceded. Also, the Italian international goalkeeper looked uncertain during long shots and crosses.
Grygera: 6.5 - He didn't look particularly top class and committed his fair share of mistakes in a Juventus backline that allowed 15 shots, but the right-back made important challenges and tackles to keep the Bologna attackers hunting.
Legrottaglie: 6 - Had an average game and allowed the Bologna players to torment him on occasions.
Chiellini: 7 - He was the rock at the heart of the Juventus defence and kept Zalayeta and Adailton out.
Salihamidzic: 6 - Wasn't at his best today but worked hard and tried to contribute as much he could, both in attack and in defence.
Felipe Melo: 6.5 - His handball on the edge of the Juventus penalty area gave away a freekick that Bologna hit the crossbar from. But he had a better game today than some of his earlier performances as he combined well with Diego.
Marchisio: 7 - Had a good match, contributed in attack, took shots at goal and committed himself in defending. Encouraging.
De Ceglie: 6 - Had a decent outing but he will have to realise that there is room for improvement.
Diego: 7.5 - Scored a goal and looked like he could add a couple more. The Brazilian was at the heart of every move that Juve constructed and indeed his substitution on the hour-mark came as a surprise.
Del Piero: 7.5 - Wasn't perhaps as lively as Diego but his assist for the second goal was sensational. Del Piero looked good and creative on other occasions too.
Amauri: 6 - The 29-year-old had an average game and although he had a few chances, he showed his lack of pace and 'ground-skills'.
Substitutes:
Sissoko: 5.5 - Came on for Marchisio in the 54th minute but took time to settle in. Sissoko also gave away the ball far too easily.
Candreva: 7 - Candreva scored Juve's winner five minutes after he came on and looked very lively in the 35 or so minutes he was on the pitch.
A да беше италијанец целата приказна ќе беше друга. Како трн во око им е тоа што платија 25 мил. за не-италијанец, а не го земаа D'Agostino.Абе викам јас дека новинариве со сила го прават Мело слаб. Да не гледав денес ќе речев, еве го Мело, пак изиграл слабо. Ама го гледав мечот и дечкото си одигра на ниво а тоа новинарчињата може да му се фатат.
Плус, Јуве секогаш имал најмногу Италијани во својот состав. Еднаш одвоија поголема сума за не италијански играч и веднаш се крева фама околу тоа и се прави се само за да се оневозможи Мело да се концентрира на настапите за клубот. Срам да им е на клошарите новинарски. Срам да им е и за кантата која му ја доделија за која мислам дека беше тотално неправедно дадена на Мело.A да беше италијанец целата приказна ќе беше друга. Како трн во око им е тоа што платија 25 мил. за не-италијанец, а не го земаа D'Agostino.
+ голче си постигна ама му го поништија :wink:Абе викам јас дека новинариве со сила го прават Мело слаб. Да не гледав денес ќе речев, еве го Мело, пак изиграл слабо. Ама го гледав мечот и дечкото си одигра на ниво а тоа новинарчињата може да му се фатат.
Тоа е брат,ја не ја глеав ,така се браневме и со Ајакс од 70 минута плус и Брацо го исклучија али како што кажа Закерони се дур има резултати ќе бидеме хепи и мене не ми се допаѓа тоа али ако успева и ако носи резултати ми хепиSIAMO TORNATI !
Одлично е што успеавме да сврземе 3 победи по ред. Одличен морал-booster за дечките.
Првото полувреме го изигравме беспрекорно, штета што не влезе и стативата на Диего. Второто, не така убедливо, но сепак победата дојде. Малку ме нервира што почнуваме да се браниме против екипа како Болоња пола саат пред крај, тоа мислам дека не треба да се случува и е опасно. Кандрева освен голот имаше уште една одлична шанса што требаше да се искористи.
Ја му викав на Иве дека медиумите им го перат мозокот што секоја утакмица ги критикуваат Мело и Диего а рака на срце тогаш цел тим не играше ништо али они беа први на мета,сега кога играат добро истото се дешава,за Диего не пошто не се праат со сила глупи али еве со Мело продолжува тоа иако дечкото игра се подобро и подоброАбе викам јас дека новинариве со сила го прават Мело слаб. Да не гледав денес ќе речев, еве го Мело, пак изиграл слабо. Ама го гледав мечот и дечкото си одигра на ниво а тоа новинарчињата може да му се фатат.
јас досега немам сретнато негде дека Диего е критикуван-првпат од тебе тоа го гледам,инаку играч од 25 милиони и по свадби ако треба ќе игра...имам пропуштено 3-4 натпревари на јуве сезонава вклучувајќи го и денешниот,затоа не го коментирав,и никој не може да ме убеди во квалитетите на Ф.М.,човекот нема ни пас,ни брзина,ни прегледност,паничи во одбрана,не знае кога да направи тактички прекршок,да тргне напред и да ја понесе топката-не иди во предвид,најлошо е шо е пи**а-нема победнички менталитет,дечкото не е 18 години па да го правдаме има време...пратам фудбал над 15 годин и никој не може да ми го пери мозокот,а шо му ја дадоа “кантата“ за најлошо засилување-беше сосема заслужено !Ја му викав на Иве дека медиумите им го перат мозокот што секоја утакмица ги критикуваат Мело и Диего а рака на срце тогаш цел тим не играше ништо али они беа први на мета,сега кога играат добро истото се дешава,за Диего не пошто не се праат со сила глупи али еве со Мело продолжува тоа иако дечкото игра се подобро и подобро
јас досега немам сретнато негде дека Диего е критикуван-првпат од тебе тоа го гледам,инаку играч од 25 милиони и по свадби ако треба ќе игра...имам пропуштено 3-4 натпревари на јуве сезонава вклучувајќи го и денешниот,затоа не го коментирав,и никој не може да ме убеди во квалитетите на Ф.М.,човекот нема ни пас,ни брзина,ни прегледност,паничи во одбрана,не знае кога да направи тактички прекршок,да тргне напред и да ја понесе топката-не иди во предвид,најлошо е шо е пи**а-нема победнички менталитет,дечкото не е 18 години па да го правдаме има време...пратам фудбал над 15 годин и никој не може да ми го пери мозокот,а шо му ја дадоа “кантата“ за најлошо засилување-беше сосема заслужено !