Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
184
Поени од реакции
11
Со одлука на комитетот за анализа на спорт во Италија,на навивачите на Јувентус нема да им биде дозволено да патуваат на гостувањето кај Болоња следниов викенд http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2010/02/15-56050/Trasferta+vietata+ai+tifosi+della+Juve
По незнам кој пат годинава им се забранува гостување на навивачите на Јувентус :tapp:.Знам дека имаме едни од најпроблематичните навивачи во Италија ама искрено не ја глеам утакмицава со Болоња као некоја ризична.Али изглеа поради инцидентите на мечот со Џенова,се плашат од повторни немири на трибините:pos2:

С

сашенко

Гостин
Со одлука на комитетот за анализа на спорт во Италија,на навивачите на Јувентус нема да им биде дозволено да патуваат на гостувањето кај Болоња следниов викенд http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2010/02/15-56050/Trasferta+vietata+ai+tifosi+della+Juve
По незнам кој пат годинава им се забранува гостување на навивачите на Јувентус :tapp:.Знам дека имаме едни од најпроблематичните навивачи во Италија ама искрено не ја глеам утакмицава со Болоња као некоја ризична.Али изглеа поради инцидентите на мечот со Џенова,се плашат од повторни немири на трибините:pos2:

До кога вака бе да му ебам мајката.Таман победа едвај извадивме и еве сега кога ке ни треба подршка ке играме без навивачи.ОВа некој се обидува да не докрајчи нас.Не е само јуве тим чии навивачи прават нереди такви.Ама ние обавензо сме казнувани.Посебно во вакви моменти.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.754
Поени од реакции
3.793
Жаки верува во четврто место:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“Champions League qualification, this is my mission, even if we don't have a favourable fixture list in front of us with four away games coming up. But it's also true that my teams have never made a distinction between playing at home and away.

“I don't know what the directors have in mind if I realise the objective. Anyway I don't expect anything. At the end of the season everyone will make their own judgements and then we'll be friends like before.

“My contract expires on June 30. But I am behaving as if I were staying here for 20 years and the players treat me as if it were up to me to decide who goes and who stays at the end of the season.”
[/FONT]

"Мојата мисија е ЛШ, иако да бидам искрен распоредот не ни оди во прилог затоа што имаме 4 гостувања на наредните натпревари. Точно е дека моите тимови не правеле разлика кога играле дома или нагости.

Навистина не знам во кој правец ке размислува управата ако ја извршам мојата мисија. Како и да е, не очекувам ништо. На крајот на сезоната ке направиме оценка на работата, но ке останеме пријатели како и претходно.

Договорот ми истекува на 30 Јуни. Но се чувствувам како тука да сум бил 20 години, но и играчите се однесуваат со почит према мене и ја почитуваат секоја моја одлука."

Фино кажано. И искрено се надевам дека сево ова кажано ке биде спроведено на терен.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Жаки верува во четврто место.Фино кажано. И искрено се надевам дека сево ова кажано ке биде спроведено на терен.
Токму така. Сега мора да се победува, а распоредот на натпреварите во Сериа А е:

Болоња - Јувентус
Јувентус - Палермо
Фиорентина - Јувентус
Јувентус - Сиена
Сампдорија - Јувентус
Наполи - Јувентус

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Токму така. Сега мора да се победува, а распоредот на натпреварите во Сериа А е:

Болоња - Јувентус
Јувентус - Палермо
Фиорентина - Јувентус
Јувентус - Сиена
Сампдорија - Јувентус
Наполи - Јувентус
Реално само на болдиранава ни се сигурни трите бода, против Јувентус Б:wink:

С

сашенко

Гостин
Реално само на болдиранава ни се сигурни трите бода, против Јувентус Б:wink:

Не бе што збориш.Болоља е наша сигурно.Се сеќаваш како заврши првата утакмица со нив?У последни моменти ни израмниа и тука ни почнаа проблемите.Сега се надевам до оваа утакмица ке престанат и после ове продолжуваме кај што застанавме со победите тогаш...

Сампдорија ке биде тежок противник ама мислам дека знаеме како да изиграме против нив и ке барем бод имаме од таа(пораз нема шанси)..

Палермо не растурија првата утакмица и сега е време за одмазда.Се надевам дека ке сакаат да извадат максимум на оваа утакмица и да покажат кој е кој у италија(хеххе).

Е Фиорентина ке биде тежок противник и НАполи кои изиграа одлична утакмица против интер претходното коло и според мене требаше да тепаат зашто беа подобри од интер на терен и подобри и повеќе шанси имаа.

АКо од овие утакмици успееме да се извлечеме БЕЗ ПОРАЗ.И дај боже освен СИена и болоња уште некоја победа да извадиме (барем една) ке биде одличен резултат.Ина4е кога е Јуве во прашање одличен резултат би бил сите да се победат ама спотед моменталната форма и резултатите наши до сега мислам дека три победи и 3 нерешени би бил и тоа како Добар резултат.Тоа би биле 12 бода кои добро ке ни дојдат во моментов.Може и подобро ама сепак овој резултат би ме задоволил мене според ова до сега што го видовме.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
вистина незгоден распоред,среќа што играчите од првата постава се враќаат еден по еден...

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Вистина дека Јуве има во овие наредни кола тежок распоред бидејќи повеќето противници од овој распоред исто така се борат за Лига на Шампиони или Лига на Европа.Секако мора Јувентус крајно мотивирано и организирано да ги дочека овие утакмици и да успее да извади што е можно повеќе позитивни резултати.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Трезеге ќе му биде на располагање на закерони во четврток , најверојатно ќе стартува од клупа ...

ваљда од следната недела испегланион ќе биди закован на клупа или на трибини ...

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Eве ја комплетната листа на повикани играчи против Ајакс:

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
41 Pinsoglio

С

сашенко

Гостин
Eве ја комплетната листа на повикани играчи против Ајакс:

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
41 Pinsoglio

Супер.Закерони ке има доста играчи на располагање за мечот против ајакс.Се надевам дека ке го искористи ова и ке направи некоја добра формација и конечно некоја убедлива победа во важен момент како овој.:vozbud:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
уште за овој меч ако не добие доверба млади Џовинко-слободно нека си бара нов тим

С

сашенко

Гостин
уште за овој меч ако не добие доверба млади Џовинко-слободно нека си бара нов тим

Абе па нема место во оваа формација за како што игравме до сега за Џовинко.Треба да игра 4-2-3-1 за да игра џовинко.Што и не е така лоша формација.Како на пример еве како би било..

Буфон

Касерес Канаваро Келини Гросо

Сисоко Мело

Кандрева Диего Џовинко

Амаури

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
шо сака нека игра,ни пропаѓа талентот,ништо чудно да побара трансфер...добро,секогаш би можеле да купиме некој Мело или сличен за 25 милиони,додека вакви бисерчиња лежат на клупата или си ја најдуваат среќата во други тимови...

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Абе па нема место во оваа формација за како што игравме до сега за Џовинко.Треба да игра 4-2-3-1 за да игра џовинко.Што и не е така лоша формација.Како на пример еве како би било..

Буфон

Касерес Канаваро Келини Гросо

Сисоко Мело

Кандрева Диего Џовинко

Амаури
Оваа формација е супер, само наместо овој со црвени букви што се влече како црв на теренот би го играл Де Чеље, па можеби и Брацо.

П.С. Само мислам дека нема да ја смени Ѕак неговата 3-4-1-2. Можеби и подобро е така. Мора играчите да се навикнат на една формација и да ја тераат таа. Доста беше експериментирање со формации. Имам некое добро чувство пред натпреваров со Ајакс :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom