Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Безцелно е да се бараат дискутабилни ситуации кои не му се досудени на Јувентус оваа година . Факт е дека имаше ситуации во кои беше оштетен Јувентус(против Џенова, Болоња, Катанија, Палермо итн), но реално имаше и ситуации каде Јувентус профитираше од тие судиски грешки (денешниот пенал). Само Мурињо никаде го немаше со вакви изјави кога Јуве беше оштетуван, кога Ибра си ги запираше топките во 16тик со раце при што следуваше гол, туку излезе со изјава ова се случува само во Италија, кога Јуве профитира од судиска грешка.
Изјавата на Мурињо е прецизно темпирана да им го сруши моралот на играчите после оваа победа, да им наметне притисок и да не им дозволи да уживаат во толку долгоочекуваната победа. Овие се тие изјави што го дефинираат Мурињо како најбуљаш тренер и знаев дека ќе има вакво нешто од него одма уште кога го свирнаа пеналот.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Ништо ново од негова страна тоа си е Мурињо-стил.Битно играчите да уживаат во победата и да бидат сконцентрирани на наредната утакмица и се разбира подобрување на играта за уште едно ниво и да продолжиме со уште една победа.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
А шо се замарате шо изјавил некојси наставник по физичко...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас не знам што им е филмот на сите, не само на Мурињо. Дури и кога сме далеку од борбата за титула, на сите сме им трн во око. Никој не збори за подарени пенали за Бари, Каљари, Парма, туку Јуве па Јуве. Сигурно имаат кошмари кога ќе се спомне името на Јувентус.
Најинтересен на форумов ми е типчено Батистута. Наместо да гледа тимот да му обезбеди опстанок, тој дошол тука да плаче за подарен пенал за Јуве против Џенова:tapp:. Греота...

С

сашенко

Гостин
А шо се замарате шо изјавил некојси наставник по физичко...

Хахахаха звер...наставник по физичко.Мурињо не е тренер за мене тоа одамна го имам кажано.Тој само зборува со играчите и им го крева моралот и тие работи а ина4е тој не се разбира од фудбал многу.Ако интер има добри резултати со него тоа е зашто кога дојде имаше уигран тим и добри тренери на првиот тим.Управа која вложуваше и му ги исполнуваше желбите.А не дека тој нешто посебно направи.Интер и пред мурињо ја имаше серија А и Челзи исто така пред и после мурињо е прилично ист.Така да не е до човекот.

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Најпрво нека ни е честита победата, конечно. Најсреќен сум што Амаури најпосле ја мина таа психолошка бариера со голот, а посебно ме радува враќањето од негатива што ако не се лажам е прв пат оваа сезона. Големо браво за сите на теренот и само вака нека продолжат.
И друга работа, незнам зошто ви е толку чудно што сите се замараат само со Јувентус дури и кога е на вакво ниво дојден. Стравот лозјето го чува викаат, и тие комплекси што им се набиени од Јуве сега им е права прилика да си ги излечат. Не ги фермајте.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас не знам што им е филмот на сите, не само на Мурињо. Дури и кога сме далеку од борбата за титула, на сите сме им трн во око. Никој не збори за подарени пенали за Бари, Каљари, Парма, туку Јуве па Јуве. Сигурно имаат кошмари кога ќе се спомне името на Јувентус.
Најинтересен на форумов ми е типчено Батистута. Наместо да гледа тимот да му обезбеди опстанок, тој дошол тука да плаче за подарен пенал за Јуве против Џенова:tapp:. Греота...
Другар потполно си во право зошто никој не се замара со другите помали екипи кога нив му се поколнуваат пенали, туку само со големите екипи(и кога на интер му имаја подарено пенал или слично нешто цел италија на нозе на чело со туто)..то го кажав италјанскиот менталитет е близу на балканскиот т.е. глуп менталитет, а во шпанија и во англија го нема ова(кај едните повеќе има политика ,а пак кај другите појќе актерство како во холивуд само за животите на фудбалерите се занимаваат),тое нигде не се перфектни можеби ми е тешко ова што ќе го напишам, ама единствено со фудбал се занимаваат германците..тие фудбалот го доживуваат како забава и спорт..едноставно алал нека му е....поради ова мислам дека ќе ни го земат местото во европа.....само како што гледам италјанскиот менталитет не прифаќа нас и навивачите на италјанските тимови во странство,а како да не сакаме да разбериме дека судиската одлука се состои од секунда момент и огромона концентрација,и сите судиски грешки се ненамерни според мене..и дај не правете дискусија за судиските грешки кажете нешто ново со ајакс ко може да биди прва постава..мело ќе игра?..трезеге и јакинта кога се враќаат?...полсен исто така??..маркизио ќе игра со ајакс???(со него средината посигурна е некако)...сисоко некако слабо вчера изигра премногу загубени топки.....спортски поздрав

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Другар потполно си во право зошто никој не се замара со другите помали екипи кога нив му се поколнуваат пенали, туку само со големите екипи(и кога на интер му имаја подарено пенал или слично нешто цел италија на нозе на чело со туто)..то го кажав италјанскиот менталитет е близу на балканскиот т.е. глуп менталитет, а во шпанија и во англија го нема ова(кај едните повеќе има политика ,а пак кај другите појќе актерство како во холивуд само за животите на фудбалерите се занимаваат),тое нигде не се перфектни можеби ми е тешко ова што ќе го напишам, ама единствено со фудбал се занимаваат германците..тие фудбалот го доживуваат како забава и спорт..едноставно алал нека му е....поради ова мислам дека ќе ни го земат местото во европа.....само како што гледам италјанскиот менталитет не прифаќа нас и навивачите на италјанските тимови во странство,а како да не сакаме да разбериме дека судиската одлука се состои од секунда момент и огромона концентрација,и сите судиски грешки се ненамерни според мене..и дај не правете дискусија за судиските грешки кажете нешто ново со ајакс ко може да биди прва постава..мело ќе игра?..трезеге и јакинта кога се враќаат?...полсен исто така??..маркизио ќе игра со ајакс???(со него средината посигурна е некако)...сисоко некако слабо вчера изигра премногу загубени топки.....спортски поздрав
друже на предходниот меч кога жмилито даде гол од опсајт никој не се бунеше тогаш победивте . На мечот јувентус рома не постоечки пенал досуден за рома а за јувентус кога она рисе го прекрши на диего не му досуди само корнер и ред слични ситуации и не си набивај репутација овде зш знаеш со следува бан аа на мечот бари јувентус кога му беше досудено на јувентус пенал навивачи од тој клуб на диего со ласери му имаја светено ај сиктер од овде

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
друже на предходниот меч кога жмилито даде гол од опсајт никој не се бунеше тогаш победивте . На мечот јувентус рома не постоечки пенал досуден за рома а за јувентус кога она рисе го прекрши на диего не му досуди само корнер и ред слични ситуации и не си набивај репутација овде зш знаеш со следува бан аа на мечот бари јувентус кога му беше досудено на јувентус пенал навивачи од тој клуб на диего со ласери му имаја светено ај сиктер од овде
Друже јас дојдов тука за муабет да си направам не провоцирам некој..дај прочитај го целиот мој пост убаво ќе ја сватиш поентата..јас не реков за јуве вака така..или те мрзи да прочиташ....тоа друга работа е позз:toe::toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Полека другар, не кажа ништо лошо човекот :)

Друже јас дојдов тука за муабет да си направам не провоцирам некој..дај прочитај го целиот мој пост убаво ќе ја сватиш поентата..јас не реков за јуве вака така..или те мрзи да прочиташ....тоа друга работа е позз:toe::toe:
Уживај, се додека има конструктивна дискусија сите се добредојдени :smir:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Полека другар, не кажа ништо лошо човекот :)

Уживај, се додека има конструктивна дискусија сите се добредојдени :smir:
Благодарам фала богу некој да разбери....:smir:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Другар потполно си во право зошто никој не се замара со другите помали екипи кога нив му се поколнуваат пенали, туку само со големите екипи(и кога на интер му имаја подарено пенал или слично нешто цел италија на нозе на чело со туто)..то го кажав италјанскиот менталитет е близу на балканскиот т.е. глуп менталитет, а во шпанија и во англија го нема ова(кај едните повеќе има политика ,а пак кај другите појќе актерство како во холивуд само за животите на фудбалерите се занимаваат),тое нигде не се перфектни можеби ми е тешко ова што ќе го напишам, ама единствено со фудбал се занимаваат германците..тие фудбалот го доживуваат како забава и спорт..едноставно алал нека му е....поради ова мислам дека ќе ни го земат местото во европа.....само како што гледам италјанскиот менталитет не прифаќа нас и навивачите на италјанските тимови во странство,а како да не сакаме да разбериме дека судиската одлука се состои од секунда момент и огромона концентрација,и сите судиски грешки се ненамерни според мене..
Сериа А ги има најслабите судии од сите лиги моментално,италијанците треба да се погрижат околу тоа малку

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
случано гледаф на youtube хахаххаха гледајте го ова ахахахахаххахахаха сум се исцепил од смеење

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Сериа А ги има најслабите судии од сите лиги моментално,италијанците треба да се погрижат околу тоа малку
Јас мислам дека ги нема најслабите судии..напротив мислам дека се најквалитетни(россети,рицоли,роси,морганти)..само проблемот е во тоа што имаат преголем притисок од медиумите и од клубовите,тренерите и слично....и зависи се од начинот на судење и критериумот...шпанците сигурно не се поарни..тие се претпознатливи по офсајдите што ги креваат(кај нив и линија да е офсајд е..што во италија за тоа паника ќе кренат а кај нив не се замараат)..и шпанците жолтите картони за секој најмал старт се препознатливи за нив.. а во италија судиите премногу компензираат тоа е слабата страна кај нив....

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
имам следено доста натпревари од италијанското,се прават премногу грешки од страна на судиите,покрај стандардната претпазлива игра на италијанските тимови,грешките на судиите ги уништуваат и така слабите со шанси натпревари

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom