Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Добри се Парма ...
А по Парма мислам дека беше милан.Или се лажам?
да да милан го пегламе дома ама пред тоа мора 3 бода со Парма нека не си играат курташак опасни се Парма

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Главната кочница поради која управата се двоуми за Хидинк е неговата плата од 4 милиони евра по сезона, плата која Хидинк ја бара од секој клуб/репрезентација каде и да работи.
тука веќе не треба да се жалат пари,треба итен потпис и спас на сезоната !!! ако хидинк тоа не го може,друг стручњак нема слободен во моментов... од сегашниот доста беше,немам против да добие друга раководна функција или помошник тренер...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
ке се продаат Молинаро и уште некој инвалиди и ете 4 милиона е сеа за повеќе сезони нека му мислат ваљда имаат ако сакаат успеси да се отвори сефот
Леле одбраната ни е тапа.Овие Канаваро,Легротаље,Молинаро ... знаат да зезнат работа,плус се многу спори.Малиот Касерес ме изненади,многу се бори дечкото.Него и Кијелини ги чека светла иднина во Јуве ...
п.с.Што му е на Ферара шо запнал со тој Гросо?Тој врска нема со фудбал.Заради него 2 далечинска сменив ...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Па нема кој бе мора гросо да игра кој друг?

Гросо
Киелини
Канаваро
Касерес

Мело
Сисоко

Маркизио
Џовинко
Диего

Трезеге/Дел пиеро

ја вака би играл и нападот ни е тиња ама тоа е

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Абе шо ви е.Овие од Хрватска Фан клубот идеа едно 45-50 души.Сместувањето и храната им беа бесплатни,влезот на малото стадионче на тренинг сесијата им бил бесплатен.само што сувенирите сами си ги плаќале ... Не е ова една шкендија или не знам кој.Шо се за нив 1000 евра ...

абе ќе се најде нешто ...
:pos2:
Одамна имаме спомнато вакво нешто али ниту еднаш не се решивме посериозно да се интересираме, па ако има некој зачленет на некој форум на Јуве нека се распраша дали знаат нешто повеќе околу ова!
Хаха ....
Помина.Иначе ми ставаше пломба без инекција (изгледаше „мал квар“,али исадна многу) и можев да рикам од болки.Ама немаше смисла,сестрата ме гледаше цело време
:)

Фала за инфото ...
Скај Италија дали ќе дава,да не знаете?

Нормално ....
Ко шо гледам на ЈувеСторе,10 евра ти е најефтиниот шал.А за 5 евра годишна членарина,одма добиваш бесплатно шал.А за останатите бенефиции (што сигурно ќе следат) да не праиме муабет ...
Ајде тогаш да видиме на форумов.Ако се изброиме 50 души,ќе се најдеме негде,ќе се договориме.Ќе избереме некој што ќе ги брка работиве,и ќе си основаме Фан Клуб
позз

Нешто како Липи?
--------------------------------------ПРОЦЕДУРА ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ЗДРУЖЕНИЕ НА НАВИВАЧИ НА ЈУВЕНТУС-----------------------------------------
Значи вака идела процедурата:
1) Здружението може да се основа без проблеми,но за да стане легитимно и признато во целиот свет како здружение на навивачи на клубот Јувентус,истиот треба да брои минимум 50 членови
2)За да се добие таа потврда од Јувентус,секој член треба да се обврза да годишно плаќа на здружението (кое потоа ќе ги префрла на жиро сметка на клубот) 15 евра
3)Секој член,по склучување на „договорот“,по пошта добива бесплатен шал.

Тоа би било се.Само сега останува на нас да се организираме.Јас лично мислам дека би можел да издвојам 900 денари годишно за мојот омилен тим.Кој уште е заинтересиран,нека пише
позз и Форца Јуве
Верувам дека во форумот што сме повеќето би сакале да се зачлениме во ова, секој да најде уште еден и многу лесно ќе се направат 50-мина, такашто да видиме. А од кај го најде ова ?
Mомци супер е ова, I'm in!
...него, имав јас идеја, дали сакате да регистрираме домен и да направиме македонски сајт за фанови на Јуве (јас се нафаќам да го изработам сајтот, но ќе ми треба уште некој за да го ажурираме). На сајтот би ги имало најновите вести, шпекулации и колумни со милења од фановите исл... Нешто како колегиве од фан клуб Интер што имаат.
Има интерес? :helou:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Леле одбраната ни е тапа.Овие Канаваро,Легротаље,Молинаро ... знаат да зезнат работа,плус се многу спори.Малиот Касерес ме изненади,многу се бори дечкото.Него и Кијелини ги чека светла иднина во Јуве ...
п.с.Што му е на Ферара шо запнал со тој Гросо?Тој врска нема со фудбал.Заради него 2 далечинска сменив ...
гросо си има свои карактеристики,знае добар центаршут и пас да изведе,добар и во дефанзива и офанзива,многу интелегентен играч,но БРЗИНАТА му е слаба точка,многу спор за играч на таква позиција....кога би бил искомбиниран со еден џовинко на лево крило мислам дека би се видело фајде од неговите одлични центаршутеви кон високите амаури и трезеге

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
тука веќе не треба да се жалат пари,треба итен потпис и спас на сезоната !!! ако хидинк тоа не го може,друг стручњак нема слободен во моментов... од сегашниот доста беше,немам против да добие друга раководна функција или помошник тренер...
Па многу пари се 4М за тренер, во Јуве Буфон зима само 5М другите се сите испот 4М, така да опасно би делувало ова врз играчите а можеби и продуктивно:smir:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
...него, имав јас идеја, дали сакате да регистрираме домен и да направиме македонски сајт за фанови на Јуве (јас се нафаќам да го изработам сајтот, но ќе ми треба уште некој за да го ажурираме). На сајтот би ги имало најновите вести, шпекулации и сл... Нешто како колегиве од фан клуб Интер што имаат.
Може ама ја не се разбирам многу во тие работи али за некоја идеја ако треба тука сум би било интересно ова не само интеристите да имаат да гледаме и подобар да го напрајме.Плус ова зачленувањето ќе биде топ.само напред

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Дајте да напаравиме еден македонски Јуве портал не заебавајте, од дамна имам замисла за вакво нешто ама немам услови за вакво нешто:kesa:

...него, имав јас идеја, дали сакате да регистрираме домен и да направиме македонски сајт за фанови на Јуве (јас се нафаќам да го изработам сајтот, но ќе ми треба уште некој за да го ажурираме). На сајтот би ги имало најновите вести, шпекулации и колумни со милења од фановите исл... Нешто како колегиве од фан клуб Интер што имаат.
Тоа бе бате имаш подршка од мене:vozbud:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Треба само да знаете англиски или уште подобро некој што знае италијански за да се преведуваат вестите. Потоа преведеното би ми го пратиле мене (или на уште некој што знае да работи со Adobe Dreamweaver и тоа е тоа. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Па многу пари се 4М за тренер, во Јуве Буфон зима само 5М другите се сите испот 4М, така да опасно би делувало ова врз играчите а можеби и продуктивно:smir:
опасно?! а кој ќе ја спаси сезоната??? гледаш дека само на полошо се оди....
за елитен стручњак 4М и не се премногу + треба човек со реноме и авторитет да ги контролира “милионериве“... тапкање по рамо не е доволно добро денес,треба да им се каже кој им е шеф !

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Треба само да знаете англиски или уште подобро некој што знае италијански за да се преведуваат вестите. Потоа преведеното би ми го пратиле мене (или на уште некој што знае да работи со Adobe Dreamweaver и тоа е тоа. :)
Англискиот не е проблем ама италијанскиот од фан клубов мислам дека Кико знае за другиве незнам

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Де де не епроблемот јазиците проблемот е кој ќе се нафати покрај мене да го плаќа сајтот и кој ќе ми помогне околу стилот на страната и се тие работи другото е лесна раобта за преведување и ТН:vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не мора да знаете Италијански, ние се снаоѓаме со Гугл Транслејт. Само не на Македонски зошто тоа е само за хумор и сатира, туку од Италијански на Англиски. Преводот пак е лош ама обично се разбира што сака авторот да каже :)

Ајде, па ако се решите, многу успех!

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Јас ќе пишувам вицотека доколку има на веб страната:wink: Мајтап.. За Италијански би го предложил juvejuve.. Дечкото растура Italiano:):) И да.. Влатче доколку не ти претставува проблем, би можел да почнет со изработка на сајтот! Мислам дека ќе го средиш тип топ!! Јас давам едно големо ДА за оваа работа!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom