Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Но, мое мислење е дека не треба цела вина да се префрли само на Фелипе Мело, ниту на кој било играч поединечно. Мислам дека и навивачите претераа што го исвиркуваа толку силно, зошто факт е дека не беше само тој што играше слабо на терен, така да не треба само тој да биде исвиркан. Прво требаше да го исвиркаат Тиаго поради неговиот непотребен пенал и слабата игра, треба да го исвиркаат Амаури кој во 4 натпревари има само еден шут на голот, треба да го исвиркаат Легротаље кој прави безброј грешки во текот на еден натпревар, треба да го исвиркаат Каморанези кој воопшто не покажува никаква желба за надигрување, а најмногу треба да го исвиркаат Ферара, кој е најголемиот виновник поради слабата игра на Јувентус, затоа што го чува Џовинко на клупа, за погрешниот распоред на играчи на теренот, за тотално непромислените замени на терен итн.
ПОтполно се сложувам со постот. Овие што ги наброја се тие што го кочат тимот ако се гледа реално на работите:toe:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Но, мое мислење е дека не треба цела вина да се префрли само на Фелипе Мело, ниту на кој било играч поединечно. Мислам дека и навивачите претераа што го исвиркуваа толку силно, зошто факт е дека не беше само тој што играше слабо на терен, така да не треба само тој да биде исвиркан. Прво требаше да го исвиркаат Тиаго поради неговиот непотребен пенал и слабата игра, треба да го исвиркаат Амаури кој во 4 натпревари има само еден шут на голот, треба да го исвиркаат Легротаље кој прави безброј грешки во текот на еден натпревар, треба да го исвиркаат Каморанези кој воопшто не покажува никаква желба за надигрување, а најмногу треба да го исвиркаат Ферара, кој е најголемиот виновник поради слабата игра на Јувентус, затоа што го чува Џовинко на клупа, за погрешниот распоред на играчи на теренот, за тотално непромислените замени на терен итн.
Мислам дека свирежите кон Мело се дополнителен товар за него.. Покрај слабата игра, се разбира дека секој навивач врие во него, но сепак мислам дека треба да се настојува да не се исвиркува свој играч! Верувам во Мело дека доколку му се смени местото на игра, ќе дава 100% на терен од тоа што знае и умее!! Значи како што кажа Кико не е крив само Мело.. Има доволно дрва кој треба да бидат исвиркувани Легро нус појавата прв треба да е.. Тиаго нобот незнам колку шанси треба да му се дадат за да можи да игра ко што треба!! Сатаната што вика Fossil е за на бесилка!! Не е тука само Мело!!

Аххх Ќирца, Ќирца.. Не двоглед бе другар, тебе вакво ти треба!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Јуве го отвора “пазарот„ со Мело 22.12.2009.
Раководството на фудбалскиот тим Јувентус се обидува да пронајде ангажман за Филипе Мело кој во изминатото лето дојде во Торино за 18.5 милиони евра.

Фудбалерот кој дејствува во средниот ред ги разочара првите луѓе со своите некоректни изјави во медиумите.Бразилецот беше најголемото промашување во полусезоната во многу анкети и затоа Јуве се надева дека ќе може да се ослободи од неговите услуги.Играчот на “старата дама„ има и недоразбирање со тренерот Чиро Ферара а тоа го нагласува во повеќе наврати.Последен пат тие двајцата не се ракуваа на дуелот со Катанија кога Мело беше заменет од Хасан Салихамиџиќ и ја одби пружената рака од стратегот од клупата.

Главна цел на Јувентус е да ги врати вложените средства за Мело.За него во минатото се интересираше екипата на Арсенал.

Од спортскорадио903.ком.мк преземено.

Недвед место Ферара?
Иако раководството на Јувентус на последниот состанок му даде доверба на тренерот Чиро Ферара сепак во италијанските медиуми се шпекулира дека по следниот неуспех тој ќе добие отказ.

Се шпекулира дека можен наследник на Ферара ќе биде поранешниот фудбалер на Старата дама, Павел Недвед, кој пред почетокот на сезонава стави крај на играчката кариера.

Очигледно дека изборот на Недвед доаѓа откако понудата за преземање на екипата ја отфрли актуелниот менаџер на Ливерпул, Рафаел Бенитез.

sportal.mk преземено.

Цццц.. неможам да се изначитам на вакви трачеви.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Абе неписмен, незнам за какви медиуми збориш, Златната канта не ја дава СпортДенес и 24фудбал.

А ти всушност и појма немаш шо збориш, не сум гледал утакмици на Јуве, така си е, шо ќе гледам, нафураниот Мело кој паѓа на провокации и црвените ги добива ко локум4е ? Шо сега со Баерн цел Деле Алпи го свиреше на измена ?

Ајде земи сега постирајмиги тие два клипа со Рома и Удинесе... да го видиме феноменалниот Мело, кој чинеше 25 миљона и нормално, ги оправда.
Слуши, немој ти мене неписмен, бегај од темата додека сум мирен.
Размисли малу ГЛУП ЛИ СИ ??
Читај
|
V

1.Златната канта ја дава италијанско Радио врз база на телефонско гласање. Мело доби 4200 гласа. Тие 4200 гласа можат да бидат собрани за рекордно време (со оглед дека радиото е од Фиренца, а добро познат беше ставот за Мело од страна на навивачите на Фиорентина, го споредуваа со случајот кога Роберто Баџо ја напушти Фиорентина за Јувентус).
Еве ти го правиот одговор што треба да ти го дадам. Што е тоа 4200 гласови бе? И како што кажа Кико можат да се соберат за рекордно време. Јас можам да соберам толку гласови ако е за толку.

Не се глупирај друг пат, и нејкам ни мојот ник да го цитираш!!!!

ПС. Кажи ми бе ти, колку утакмици имаш гледено со Мело, овие кога беше Јуве во криза односно најлошите игри. Не е крив Мело за ова, сите се криви ама тотално сите, не мора да се напињаме само на него што треба да прави он. Ми ајде и Диего да го фрламе бидејки неможе Јуве да победи ? Така иде твоето.

За слаби игри на Јувентус се тотално криви а не само Мело, знам, нормално е дека Мело игра очајни игри последните натпревари во Јуве, чекај малку. Каде бевте на почетокот на сезоната, има падови секоја екипа нем да мислиш дека Арсенал се ке победува, ај ај не ми отварај устата па за твојот ебен клуб, кој сеуште сонува за титули.

С

сашенко

Гостин
Јуве го отвора “пазарот„ со Мело 22.12.2009.
Раководството на фудбалскиот тим Јувентус се обидува да пронајде ангажман за Филипе Мело кој во изминатото лето дојде во Торино за 18.5 милиони евра.

Фудбалерот кој дејствува во средниот ред ги разочара првите луѓе со своите некоректни изјави во медиумите.Бразилецот беше најголемото промашување во полусезоната во многу анкети и затоа Јуве се надева дека ќе може да се ослободи од неговите услуги.Играчот на “старата дама„ има и недоразбирање со тренерот Чиро Ферара а тоа го нагласува во повеќе наврати.Последен пат тие двајцата не се ракуваа на дуелот со Катанија кога Мело беше заменет од Хасан Салихамиџиќ и ја одби пружената рака од стратегот од клупата.

Главна цел на Јувентус е да ги врати вложените средства за Мело.За него во минатото се интересираше екипата на Арсенал.

Значи многу се изнервирав сега.Ова е една од најголемите грешки на нашата управа годинава.Со ова управата докажа дека не се разбира од водење клуб.Тие не знаат какви игра4и им треба.Викаат дека имале проект и дека сакаат да го завршат хахахаха.Каков проект?тие се неписмени.Кога го купие МЕло сите знаеа дека тој е десктруктивец, и ако на нив им беше доволно јасно што значи тоа тогаш зашто на него му ја дадоа таа улога како што вика Мело бара од мене ферара да го организирам нападот а јас само треба да одзимам топкиу на средина.Типи4е ball winner како што го знам од фоотбалл манагер неможе да организира игра тоа е работата на playmakerot а пазете ние имаме одли4ен плејмејкер ДИЕГО само што Ферара него му дал зада4и да дава голови и да игра повеќе како напаѓач а од позади да му даваа ттопки.И што ке се случи ако ни го пресе4ат мело на средина кој неможе нормално да изигра како плејмејкер таму?нема топки до Диего и нема шанси за Амаури и неам голови?Затоа Амаури нема шут кон гол, затоа Диего се жачат не играл како во ВЕРДЕР, и покрај тоа отвараме шанса за противниците да дојдат лесно до нашата одбрана која ни е доста слаба сезонава и ни треба доста да се поја4а.Епа луѓе штом дојде до нашата одбрана човек или сам пред буфон знаеме добро што може да се случи????За тоа ни се резултативе вакви.Ако на секо блан и ферара им требаше таков играч на средина зашто го купие МЕЛО?Да го продадат пак и за да се нервираме овде, да губиме поени златни од нискорангирани клубови?Да му ја унуштат кариерата на МЕЛО?ЈАс би му извршил атентат на ферара да бев на местото на Мело.Красен игра4 си го упропастува животот и кариерата овде.КОлку се трудеше за Бразил душа даваше на терен еве мислеше дојд во поголем клуб и ке импресионира а како го наградуваат?Сите се жалат од него.СРАМОТА Е ОВА ФЕРАРА НА БЕСИЛКА ТРЕБА ПОЛОШ Е ОД ЛОТИТО, УПРОПАСТУВА ТАЛЕНТИ....

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Глава ставам дека Мело беше изваден во 30 минута само за Чиро да им направи мерак на навивачите бидејќи го свиреа и пред тоа. Од кога ја направи таа замена остана без ball winning midfielder во тимот!
Да се надоврзам, кога веќе реши да го вади Мело требаше да почека до полувреме, а не да им го напенали на навивачите да го свират. Замислете сега со која самодовреба и мотив ќе продолжи човекот да тренира и игра.
Ептен копиле испадна Чире со тоа.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Прееска слушав на 5+ и овој коментаторот рече дека главна цел на Јуве бил Гус Хидинк:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:Инаку неверувам дека Недвед може нешто да смени ако се знае дека со Дел Пиеро и Трезеге играше кажи речи 10 години и нема да има срце да ги стави на клупата и нема да постави авторитет како поголем чиновник од нив:toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дечки некое време ме немаше (обврски). Ама еве ме пак се надевам со новава тема ќе тргни на поарно работата.

Напред Јуве и се читаме.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Прво, Недвед да биде поставен за менаџер??? ајде бре луѓе, има уште многу до први април...толку голема глупост одамна немаа напишано. Недвед, душата си ја остави на теренот, и после само 6 месеци, пак да се врати со толку сериозна обврска? според мене тоа нема никакви шанси. Не знам што прави во моментов, ама мислам дека, ако веќе не е вратен, кога ќе се врати на фудбалските терени, тоа ќе биде прво како тренер на деца, па после ќе видиме што и како...
Второ, Мело да се продаде? За да се вратат парите дадени за него? Овие дали се нормални бе? Ако тоа е вистина, сите до еден треба под итно оставките да ги остават на маса! Затоа што и без тоа, со таква одлука, покажуваат дека работат за некои други екипи, па зошто да зимаат пари од Јувентус? не е логично, нели?
Ако тоа навистина се случи, јас ќе се откажам од Јувентус, а тие што ќе го купат Мело, ќе добијат МНОГУ!
Време е да се направат комплетни промени во екипата на Јувентус. Остануваат само играчите, си оди менаџерот и целата управа, доаѓаат асални луѓе, и, ако ова се случи за време на паузата, Јуве ќе земе барем една титула, а поверојатно е во Европа лига. Ако не се случи ниту еден дел од ова...догодина ќе играме само во италијанското калчо...

С

сашенко

Гостин
Абе не треба да го продадат Мело то4но ама голем притисок вршат навива4ите.Чиро му направи проблем на МЕло со нив и сега му е тешко и на него.Срамота е да извадиш играч толку рано без да му дадеш шанса да се поправи а ТИ да бидеш човекот кој инсситира да игра така давајки му погрешни зада4и на теренот.Ферара е за отказ а мело мроа да остане.Сепак мислам дека само навива4ите можат да извршат толкав притисок на елкан само ме плашат исфиркувањата за мело од трибини можеби и нема да сакаат да остане Мело ни тие...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Дечки честито нова тема и многу успеси да испишете во неа

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Честитки дечки за новата тема па да ја исполниме со се по весели постови и конечно излеговме од можеби најтажната тема на форумот!:tv:
Тими браво за одличниот вовед.

А доста јадете за Мело тоа што е избран за златната канта нема врска, одма 3 играчи ќе најдам коишто се послаби од него, Тиаго, Хунтелар, Кварезма. А Мело не е виновникот за ова што се случува не е виновен тој за лошата тактичка поставеност на Ферара, не е виновен за киксовите на Канаваро, Легро и ред други играчи . . .

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Ајде честитки за нова тема ,да се надеваме ќе ви тргне работава..и ние кога отворивме нова тема тргна...:vozbud:
ПС: Не го продаваат Мело 100%,тој е класа фудбалер само што се наоѓа под притисок од секаде и попушти...сигурен сум дека ќе докаже дека вреди :wink: !

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Лично јас мислам дека УЖАСНА глупост ќе се направи ако се продаде Мело.
Играчот вреди многу , и имам гледано неколку мечеви на кои има изиграно тој и да кажам дека не изиграл толку лошо ... повеќе цел тим изиграл лошо но кога други играле добро тој да игра само лошо па да има само него да го критикуваат немало. Океј добро на провокации лесно паѓа, што да се прави тоа ќе му скрати некој ќеиф Чиро и ќе види како ќе се васпита малку!
Ама да се продава не треба зашто мислам има иднина во клубот ! И тоа Одлична:toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
јас неверувам дека ке се продади мело единсвената грешка е ферара со не му дава да си игра на природната позиција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom