Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Абе неписмен, незнам за какви медиуми збориш, Златната канта не ја дава СпортДенес и 24фудбал.

А ти всушност и појма немаш шо збориш, не сум гледал утакмици на Јуве, така си е, шо ќе гледам, нафураниот Мело кој паѓа на провокации и црвените ги добива ко локум4е ? Шо сега со Баерн цел Деле Алпи го свиреше на измена ?

Ајде земи сега постирајмиги тие два клипа со Рома и Удинесе... да го видиме феноменалниот Мело, кој чинеше 25 миљона и нормално, ги оправда.
е е е доста вакви детски испади ова она па сите сме луѓе сите грешиме не ни оди на сите секогаш сватете го тоа еднаш!:tapp:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Абе неписмен, незнам за какви медиуми збориш, Златната канта не ја дава СпортДенес и 24фудбал.

А ти всушност и појма немаш шо збориш, не сум гледал утакмици на Јуве, така си е, шо ќе гледам, нафураниот Мело кој паѓа на провокации и црвените ги добива ко локум4е ? Шо сега со Баерн цел Деле Алпи го свиреше на измена ?

Ајде земи сега постирајмиги тие два клипа со Рома и Удинесе... да го видиме феноменалниот Мело, кој чинеше 25 миљона и нормално, ги оправда.
леле оди оперисе некаде

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Со кој играме прво и кога со Милан или со Парма?(бавен ми е нетот едвај кајгана и ФБ отавара иначе сам ќе си видев:kesa:)

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
фала за 4еститките од сите ви пожелувам на сите фан клубови да си испишете уште толку и повеќе на вашите форуми.
А еве нешто што про4итав и да споделам со вас сакав нз колку е то4но ама сепак 4итајте тепајте време хехе.

1.Вест(Недвед за тренер)
2.Вест(Амаури + 20 милиона за Џеко)
1. Првава вест е сајенс фикшн, а за интересно ... интересно звучи.
2. Вторава вест е жива глупост. Како прво ваква трампа е невозможна , а како второ што ќе ние уште едно 20 милионско промашување ( пардон 30 .... со оглед на 10 те милиони за кои сега вреди Амаури. Половина од неговата вредност е изгубена откако дојде кај нас )

Со кој играме прво и кога со Милан или со Парма?(бавен ми е нетот едвај кајгана и ФБ отавара иначе сам ќе си видев:kesa:)
Со Парма на 6 ти Јануари на гости.
Со Милан на 10 ти Јануари дома
Со Наполи на 13 ти Јануари дома.

Доста тешки утакмици.

Иначе според последните трансфер шпекулации Јувентус се интересира за играчот на Лацио , Ледесма тука

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Со Парма на 6 ти Јануари на гости.
Со Милан на 10 ти Јануари дома
Со Наполи на 13 ти Јануари дома.

Доста тешки утакмици.

Иначе според последните трансфер шпекулации Јувентус се интересира за играчот на Лацио , Ледесма тука
Абе нели играме со Наполи нагости нели игравме еднаш дома кога изгубивме 2-3? Инаку најтешките утакмици овде ако преживее Ферара нема да кажам повеќе лош збор за него, а тоа е да не загуби само:vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016

1.Златната канта ја дава италијанско Радио врз база на телефонско гласање. Мело доби 4200 гласа. Тие 4200 гласа можат да бидат собрани за рекордно време (со оглед дека радиото е од Фиренца, а добро познат беше ставот за Мело од страна на навивачите на Фиорентина, го споредуваа со случајот кога Роберто Баџо ја напушти Фиорентина за Јувентус).

2. Мело, реално не ја оправда инвестицијата од 25 милиони, но кривицата не е само во него. Мело има сосема различна задача од онаа која ја добиваше во Фиорентина, и онаа која ја добива во Бразилската репрезентација. Мело е класичен деструктивец, играч кој треба да и помага на одбраната, да се труди да ги стопира нападите на противниците уште на средината на теренот, и одма да се ослободува од топката кога ќе ја одземе. Мело во Јувентус добива задолжение да биде креатор во средината, да ги организира нападите, нешто во кое што и самиот изјави дека нема поим. Така да неговата слаба игра во последните натпревари се должи токму поради тоа. Ферара беше искритикуван и од Дунга, и од Прандели, па и самиот Мело изјави дека ги нема карактеристиките што му ги дава Ферара. Така да најголемата кривица за слабата форма на Мело е токму Чиро што му дава задачи и што бара од Мело да игра на тотално неприродна позиција за него, со тотално различни задолженија од оние за кои Мело е најдобар..

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95

Мело , кога беше изваден од игра против Катаниа ...

Јес да беше најлош играч на Јувентус и мене лично ми ги искина живциве неделата , али ова зборува многу ...

Мело има огромен потенцијал , но во Јувентус само ќе се уништи себеси и ќе му штети на тимот ако не се промени нешто ...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016

Мело , кога беше изваден од игра против Катаниа ...

Јес да беше најлош играч на Јувентус и мене лично ми ги искина живциве неделата , али ова зборува многу ...
Ова е кога го повредија против Макаби Хаифа, првиот натпревар, не е против Катанија.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Јас мислев од неделата е...

небитно, слеп сум тро :)
Но, мое мислење е дека не треба цела вина да се префрли само на Фелипе Мело, ниту на кој било играч поединечно. Мислам дека и навивачите претераа што го исвиркуваа толку силно, зошто факт е дека не беше само тој што играше слабо на терен, така да не треба само тој да биде исвиркан. Прво требаше да го исвиркаат Тиаго поради неговиот непотребен пенал и слабата игра, треба да го исвиркаат Амаури кој во 4 натпревари има само еден шут на голот, треба да го исвиркаат Легротаље кој прави безброј грешки во текот на еден натпревар, треба да го исвиркаат Каморанези кој воопшто не покажува никаква желба за надигрување, а најмногу треба да го исвиркаат Ферара, кој е најголемиот виновник поради слабата игра на Јувентус, затоа што го чува Џовинко на клупа, за погрешниот распоред на играчи на теренот, за тотално непромислените замени на терен итн.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
^^ Ги наградија со табли јајца пред натпреварот со Катанија. Поголем срам од тоа, Амин.
Башка имаше неколкумина физички поспремни кои се понудија да помогнат па пробаа тет а тет да му објаснат на Ферара во што е проблемот, а некои фудбалери да ги научат и на дел од фудбалските сегменти.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Фала:back:

Јас мислев од неделата е...

небитно, слеп сум тро :)
Дури сега свати:haha: (шала:back:)... Инаку кога и да е Мело ќе ја оправди сумата која беше платена за него само треба да влезе во форма како што беше на почетокот на сезоната а и треба да имаме во предвид дека имаше напорна година од сите играчи на Јуве најмалку има одмарано во годината така да можеби и тоа е нешто:toe:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Еј писмен а кој ја дава златната канта?

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Но, мое мислење е дека не треба цела вина да се префрли само на Фелипе Мело, ниту на кој било играч поединечно. Мислам дека и навивачите претераа што го исвиркуваа толку силно, зошто факт е дека не беше само тој што играше слабо на терен, така да не треба само тој да биде исвиркан. Прво требаше да го исвиркаат Тиаго поради неговиот непотребен пенал и слабата игра, треба да го исвиркаат Амаури кој во 4 натпревари има само еден шут на голот, треба да го исвиркаат Легротаље кој прави безброј грешки во текот на еден натпревар, треба да го исвиркаат Каморанези кој воопшто не покажува никаква желба за надигрување, а најмногу треба да го исвиркаат Ферара, кој е најголемиот виновник поради слабата игра на Јувентус, затоа што го чува Џовинко на клупа, за погрешниот распоред на играчи на теренот, за тотално непромислените замени на терен итн.
Глава ставам дека Мело беше изваден во 30 минута само за Чиро да им направи мерак на навивачите бидејќи го свиреа и пред тоа. Од кога ја направи таа замена остана без ball winning midfielder во тимот!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom