Не ти го кажал никој важен за тебе и ништо не зависело од тие твои „недостатоци“.
Не дека алудирам на тоа дека се недостатоци, ама сфаќаш шо сакам да кажам.
Што се однесува до шалите на твоја сметка, тоа е одбранбен механизам на егото.
Ако некоја типка шо Гадхејтасол му рече дека престанала да го сака ради големиот нос или не знам шо тек тогаш ќе му се појави комплексот.
Или ако некој дома му викал нешо за тоа и му се подсмевал ќе имал комплекси, ама очигледно ништо посебно не му викале во тие критични моменти.
Шо се однесува до првиот болд, би можел делимично да се сложам...
Не се однесува за шалите за носот или дебелината, си ги правам зашо ми се интересни, дури и ме иритира коа некој ќе ми го каже туку така "дебел си", демек пробува да ме извреѓа, а мене ме заболе курот.
Али ако поише рамислам, често си праам шала за некоја грешка шо сум ја напраил, и тоа ја праам ја прв, за да не ме смараат после они
Онака, полесно ми е на мене, ќе си се насмеам сам на себе колку сум глуп, ќе видат дека знам, и чиста душа, раат, не ме гњават.
Значи да, не секад, али во голем случај е одбрамбен механизам...
Што се однесува до типката шо ќе ми каже дека не ме сака ради носот. Нај искрено ти кажувам, I coulnd't care less.
Единствена ствар која може да ме погоди е
Попаметен од мене човек, да ми
Докаже дека сум глуп. Тоаш малце ќе ме сецне, ќе ме извреѓа, ќе ме нафура, а дали ќе ми набие комплекс, тоа незнам...
Дури и девојката шо ја сакам и ме сака, да ми раскине од разумна причина шо и сметала кај мене, ако јас си ја знам одамна, и ако мене самиот не ми смета, веруј, нема ни да ме загрижи, а не па комплекс да ми набие...
Малце смешно е коа на 17 години зборувам за пубертет у минато време, али си рачунам како да сум го поминал. Имав доста фрки у основно, и воопшто низ цел пубертет ради одредени мои пренагласени карактерни особини, али среќа, се тоа ми се деси во одлично време, па најголемото срање и најголемите муки ми беа само поука, и само си се спознав себе си на време, без сега да патам од последици.
Значи, уште стојам на тоа дека се' е до индивидуата.
Сеа 20 души од форум да ми се убацат и да ми драпаат ташаци дека сум дрзок или ваков или таков, нема нишо да ми смени, зашо ЗНАМ дека е така, и НЕ ми смета, so far.
А тебе да ти се избацат, а ти не си знаела дека таква слика оставаш, којзнае шо ќе ти се сврти во умот, па можеби и комплекс ќе ти набијат
А кој е иницијатор на комплексите,од каде нивната искра-од индивидуата,или од ОПШТЕСТВОТО(те САкаа)
Ќе им играме на свадба xD
:медо: