Загноен прст

• Креатор на темата Креатор на темата mamba
  • Време на започнување Време на започнување

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Noktot od palecot na nogata mi navleguva vo mesoto, vo pocetokot mislev deka ke mi pomine taka ama nisto, potoa pravev dve operacii so sto mi gi secea noktite nakoso ama pak nisto i taka ovoj problem go imam 5 godini. Me interesira dali nekoj drug go imal ovoj problem i ako znae neka kaze kako da go otstranam?

Noktot od palecot na nogata mi navleguva vo mesoto, vo pocetokot mislev deka ke mi pomine taka ama nisto, potoa pravev dve operacii so sto mi gi secea noktite nakoso ama pak nisto i taka ovoj problem go imam 5 godini. Me interesira dali nekoj drug go imal ovoj problem i ako znae neka kaze kako da go otstranam?

се правев операција и помина.... но на малите прстиња понекогаш ми се случува да ми загнојат....Овде некој ми кажа да си ставам Црна маст и сум благодарен многу бидејќи за 24 саата се ми помина...
Црна маст имаш во аптеките 50-60 денари е пред спиење стави си и ногава чувај ја надвор од постелинава бидејќи многу тешко излева црната маст ако извалкаш.....Верувам дека ќе помине..Инаку гадна болка е..

На ист прст ме правеа двапати операција. Првиот пат лани, вториот оваа година. Никакво подобрување. Дали до хирургот е или до мене. Сеа пак исто, и си кажав дека какво и да е, не одам пак на сечење.

Гледано од татко ми , на него не му го сечеа ноктот туку тој делот од месото што стоеше на патот на ноктот.Му зарасна раната и нема проблеми.

Da mozebi ke moze i taka ako e vo pocetna faza ama kaj mene e pogolemot sto trae veke 5 godini i nikako da se spravam so toj problem, mi velat da odam kaj pedikir ama neznam kaj koj, nekoi mi velat imalo silikonski navlaki koi se stavale na noktot i potoa nema sansi da navleze noktot povtorno vo mesoto, ama i za toa nekoi me gledaat bledo kako duh da videle. PA AKO ZNAETE NEKOJ PEDIKIR ILI KADE MOZE DA GI STAVAM TIE SILIKONSKI NAVLAKI PISETE ILI NEKOJ DRUK NACIN KAKO DA SE SPRAVAM SO OVOJ VEKE NEPODNOSLIV PROBLEM.
STRASNO E VERUVAJTE!!!

Мамба, на братучед ми му се случуваше истото со години, на крај под анестезија му го извадија ноктот, му средија гнојот, сега е тип-топ, без гајле тера.

Јас моментално имам некоја брадавица и ми ја гореа со азот мислам, сега ми е загноена а пред тоа нон стоп ја чепкав и ја разранував... па ме лажеа дека имам рак... абе немај гајле мамба од гној не се умира хехе

Jas go imav istiot problem na palecot ,edinstveno resenie e da ne go seces dlaboko samo ramni go paralelno do kaj ti e mesoto,ako go seces noktot dlaboko beter ke napravis,a operacija ne e uspesna posto od koga noktot pak ke pocne da raste pak ke odi vo mesoto,taka da probaj go ova mislam deka nema d aima sproblemi....i sekako nemoj tesni cevli :pipi:

Има повејќе начини но не сум д-р. ниту надрилекар но можеш да пробаш со хидроген 6%, или со Јод да го натопениш палецот.
Само едно знам: Само со здрава храна и здрав зивот секоја болест е излечлива!!!!!!

Мамба зеди црна маст и проби...Единствено што можеш да ја загубиш е болката :smir:
Операцијата кај мене беше успешна освен дел од ноктот ми сечеа и од месото...но тогаш не знаев за црна маст.На педикири не ти препорачувам бидејќи таму не е сигурно дали е 100% чисто...Прво проби со црна маст..

... абе немај гајле мамба од гној не се умира хехе
Znam deka od gnoj ne se umira ama mnogu e grozno i boli.
FALA NA SITE STO PISAVTE KE PROBAM PA SETIKI KE POMINE, ALI PISUVAJTE I PONATAMU KAKO STE SE SPRAVILE SO OVOJ PROBLEM.

Имав ист проблем пред 3 години. Го имав проблемот можеби една година отидов на операција и се е ок. Иначе за да збегнам операција пробуев со солена вода, топла, не жешка, ама ништо не бидна.

Баш отворив и тема за ова заболување - Враснат нокт (Unguis incarnatus) инаку го имав и јас овој проблем и доколку не се третира на време единствениот начин е хируршки зафат.Така да се отсранува дел од ноктот наречен матрикс али многу повеќе има во мојава тема прочитај.Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom