Глигоров не го сакаше оружјето на ЈНА

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Не му ја знаете вие политиката на Киро. За пасивен отпор не треба оружје... Се чека и да го предложат за Нобелова за мир.

ghandi.jpg

Bugarija prva ja prizna Makedonija,no bez da go priznae makedonskiot jazik i nacija...

Dodeka,Turcija e prvata zemja,koja sto vospostavi DIPLOMATSKI ODNOSI so Makedonija.

Toa e razlikata.

Да това е разликата и целите на Б'лгарија и Турција. Едната си има едни цели, другата - други.

Да това е разликата и целите на Б'лгарија и Турција. Едната си има едни цели, другата - други.

Da,tocno...

I pak ima tuka razlika:celite na Turcija se pojasni i bez nekoe pogolemo crno scenario vo pozadina.

Zatoa turskata varijanta nam poveke ni odgovara. :)

Одговара ви сега. А до 1912г ич не ви одговараше. Станахте наи-добри другари со наи-големите ви душмани.

И вие едно време со гејците бевте најголеми непријатели па видиш сега што убава живеачка си имате.

Одговара ви сега. А до 1912г ич не ви одговараше. Станахте наи-добри другари со наи-големите ви душмани.

Не бе, со такви непријатели е лесно дури и чесно. Тие отворено беа тогаш против нас, си знаеме на што сме,за разлика да речеме од Софија, Атина, Белград и остали, денес кои на зборови се пријатели демек, а во суштина зад грб се најголеми душмани.

Исто како во 1912.

Така што, пре би рекол со Турција денес ги имаме истите душмани, па подобро заедно да ги потаманиме отколку да се расправаме поединечно. Оти очигледно нема разбирачка.

Zalam za off-topikot,izvinenie do Misirkov.

Najblisku do vistinata...interesite lezat vo toa sto Makedonija i Turcija imaat zaednicki neprijateli.

Добро бе знаете ли што значи таа изјава од човек сеуште жив и со такво педигре..?

Престанете како недоветни со детски муабети и шпекулации на ниво на пијандури седнати пред локално гранапче...

Ако за изјавава не следи демант поткрепен со оригинален стенограм (да, сеуште апсолутно постојат такви документи), или во најмала рака официјална изјава (што подлежи на кривично гонење) од трето лице што присуствувало на состаноците Глигоров-Аџиќ, а не тупо смешкање и негирање од старово пред камери, е тогаш да си знаете сите дека е ова АПСОЛУТНА (и многу жална) ВИСТИНА..!
:jaj:

Па видеоно на Сестра Љубе во споредба со ова е цртан филм бре...

Предавство?

Не, не, не...

Предавство е еден многу милозвучен збор од нашиот јазик што не вреди да се валка со негова употреба за опис на дејанијава на старчево...

Ех тоа старче, колку ли не чинеше неговото "враќање" од Белград и поставување за прв претседател на "суверена и независна" Македонија..?

Ете и на Мијалков му се направи спомен... ако добро се сеќавам Кљусев го обвини старчево дека тој лично му рекол на Јордана да оди за Белград, ама умре Никола, а старчево си има ореол на "добриот деденце", па никој не се осудува ни од околу да го распраша за ова...

Ајде да не бидам и јас судија, па на нероден Петко капа да му кројам ќе речам вака: АКО ИМА И ТРУНКА ВИСТИНА ВО ОВА, е тогаш јас сум да му се пикне стакленото окце во едното увце, а да му се извади од другото, не за друго, туку да му проработи сеќавањето па да разбереме што други убаиње ни стокмил низ годиниве...

Фер предлог, нели..?

Потпишувам!

Не да има трунка вистина, туку целото е вистина која што сега излегува на видело.

Киро треба да одговара и за ова, не само за продажбата на името и знамето.

Неверојатно е каква штета ни направија Киро и неговата клика, не ми се верува да имало ваков пример некаде.

Србија едвај чекаше да не нападне, не какајте!
бидете среќни што не поминавме како Босна.

Ејјјј деца, излгеда 91 или сте цицале или уште не ве направиле. Не тресете зелени.

Мислам дека е доволно основно школо да разберете дека доколку некој ти остава толкаво оружје не ти мисли лошо.

Абе седи и Токио се спремаше за одбрана толку од што беа јаки.Во право си требаше и да им го за*ицаме по малку на одење од благодарност што не оставија да живееме.
признавам сум цицал тој период, но овој период учам историја.
не си ни најмалку свесен колкава моќ (значи не сила) има Р.Србија.

да така држава како нашата во тоа време со дестабилизирана политика, со внатрешни проблеми поради голем процент на малцинство кое до ден денеска сеуште трпиме последици - ќе беше мн. побрзо уништена во тој период.

во секој случај точно е дека Босна го јадеше и поради религиски конфликти па не би било фер мн. да мрчам за што можело да се случи, што се случило а што неможе.

ако гледаме така и Грција денеска може да примени други политички инструменти.

Ејјјј деца, излгеда 91 или сте цицале или уште не ве направиле. Не тресете зелени.

Мислам дека е доволно основно школо да разберете дека доколку некој ти остава толкаво оружје не ти мисли лошо.

Абе ајде, штекерите ги откорнаа од касарните кога се повлекуваше војската, батали ова глумење

Абе ајде, штекерите ги откорнаа од касарните кога се повлекуваше војската, батали ова глумење

Види тие што биле во тој момент во ЈНА биле доста пуни со Југословенство, Јна беше поим, + секој војник кога е во војска чувствува нешто посебно. Така да самите војници од револт можеби го направиле тоа. Јас истото би го направил доколку служам војска во Тетово или Дебар утрето они прогласуваат независност, мислам дека корнење штекер е најмалку што би направил

Можеби немале штекери во Србија, сиромаштијата ги натерала, што да прават?

сепак ќе потврдиме и со оваа тема, дека додека има живи луѓе во Македонија што го виделе Тито - нема иднина :tapp:

признавам сум цицал тој период, но овој период учам историја.
не си ни најмалку свесен колкава моќ (значи не сила) има Р.Србија.
Ајде просветли ме.

да така држава како нашата во тоа време со дестабилизирана политика, со внатрешни проблеми поради голем процент на малцинство кое до ден денеска сеуште трпиме последици - ќе беше мн. побрзо уништена во тој период.
А што ќе направеше Србија кога веќе беше вовлечена во 3 војни ќе почнеше и 4 -та?Добар дел од офицерскиот кадар беше несрпски и во тоа време и ним повеќе од јасно им стана на каде оди работата.
И на крај тоа малцинство кое го спомнуваш што мислиш да мора да бира дали ке биде со Србите или против нив што ќе одбере?

Јас мислам дека подобро е да оставиш дискусијата да ја водат оние кои осетиле на своја кожа.

Види тие што биле во тој момент во ЈНА биле доста пуни со Југословенство, Јна беше поим, + секој војник кога е во војска чувствува нешто посебно. Така да самите војници од револт можеби го направиле тоа. Јас истото би го направил доколку служам војска во Тетово или Дебар утрето они прогласуваат независност, мислам дека корнење штекер е најмалку што би направил

Милојко, со постов како да сакаш да кажеш Македонија илегално прогласи независност од "заедничката држава" Југославија или дека немала право да прогласи. Не споредувај Тетово и Дебар, градови во Република Македонија со цела територија како што е Македонија. Чинот на независнот беше потполно оправдан и нужен во тој момент, нема што тука "револт на војниците на ЈНА", државата се знаело дека ќе се распадне во тоа време, нема што покажување на заби. Македонија никогаш не била "своина" на Југославија или на ЈНА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom