Питачи-колку се вистински?

• Креатор на темата Креатор на темата EternalAT
  • Време на започнување Време на започнување
Не давам. Мислам дека сите се фејкери, и да не злоуботребуваат нас, нашѓата глупост, наивност и добрина.
Поготово ако се цигани, дефинитивно не давам.
А иначе еднаш, на плоштад, пред влезот на трговски имаше една жена што молеше, значи не питаше, буквално се молеше некој да и се сожали и да и остави денар. Нејзе и дадов 50 денари. Жалослив сум бе да тебам, само тоа да ме поколеба иначе не давам. Тоа е најмногу што иам дадено досега.

Не давам. Мислам дека сите се фејкери, и да не злоуботребуваат нас, нашѓата глупост, наивност и добрина.
Поготово ако се цигани, дефинитивно не давам.
А иначе еднаш, на плоштад, пред влезот на трговски имаше една жена што молеше, значи не питаше, буквално се молеше некој да и се сожали и да и остави денар. Нејзе и дадов 50 денари. Жалослив сум бе да тебам, само тоа да ме поколеба иначе не давам. Тоа е најмногу што иам дадено досега.
Ах ако е таа истата убаво си заработува.Како наведната на една штака е и коа беше војната во Тетово викаше "Браќа и сестри македонци помогнете ми,молам ви се молам.Ние сме растерани од Тетово бегалци"
Коа пројде таа фама знаеше дека не и пали па викаше "Граѓани на Македонија помогнете ми,ви се молам":)
Еднаш на патриотизам после на друга финта,ти давај 50 денара.

Ах ако е таа истата убаво си заработува.Како наведната на една штака е и коа беше војната во Тетово викаше "Браќа и сестри македонци помогнете ми,молам ви се молам.Ние сме растерани од Тетово бегалци"
Коа пројде таа фама знаеше дека не и пали па викаше "Граѓани на Македонија помогнете ми,ви се молам":)
Еднаш на патриотизам после на друга финта,ти давај 50 денара.
ахххххх.....
што да праиш бе брат, те фаќа на слабост.
Да, таа е.:kesa:

Ама брат и ти си се ставил во ситуација да немаш пари а да трошиш:(
Едноставно немаат и кога имаат тоа што им било ќеф го купуваат,зар мислиш дека ако знаеле да штедат немало до толку големо дно да стигнат?
Можеби и сиромаштијата во државата си го прави своето ама јас си знам по мене,сеа неам а коа ќе зеам плата знам на што ќе ги истрошам парите,така е и кај нив.

Види сега ако немам јас пари за основни потреби сигурно нема да јадам скара или буреци ќе си јадам она што е минимално нели во рамките на моите можности, и како што викаш ти ако знаеле да штедат немало до таму да стигнат епа ајде сега цел живот ќе ги издржаваме и ќе зимаат пари седејки, епа нема така има работа колку толку ќе извадат некоја дневница. Барем да знам дека кога ќе дадам пари нема да ги трошат на цигари и на останати глупости а немаат пари да јадат или и детето го фанале го мкнат со нив на +40 степени летоска или на -10 зимно време.

До пред некое време се дешаваше да давам, ама сега откако еден другар ми раскаѓа една случка не давам за жива глава.
Нели има по град "глувонеми" кои шетаат со едни картички и бараат пари. Е сега му дошол на другаров еден таков, му дал тоа картончето и овој му дал 20-30 денари. И ништо поминало тоа, и вика го гледам по 3-4 минути на дестина метри од мене истито тој шо му дадов пари, како зема и се дере по мобилен, се расправа цела чаршија го разбра:):tapp:

Досега немам сретнато такви случаи. За овие во Струмица, мислам дека немаат. А и не знаат да ги користат. Мало дете да ти побара 10 денари за леб, после го гледаш купил нешто безвезално од типот на лижавчиња. Ај мало е.. за тие другите не сакам да коментирам. Има и такви што оставаат картички по кафичите, демек глув сум дајте ми пари. За мене тоа е полошо и од Ромите. Дека ромите немаат - немаат. Дека не знаат да ги користат, никој не може да ти каже. А да ти дојде некој глув човек и да ти бара пари ми е бесмислено. Не сакам да се ставам на негово место. Сфаќам дека е доброволен прилог. Да е за операција ќе сфатам, ама вака „дај пари оти сум глув“ полошо и од питање. Малку оф топик ама тоа е што сакав да кажам.

П.С. Не би вбројувам овие глувите што продаваат и меченца за 100 денара.

Порано им давав пари почесто, дури ако не им дадев се осеќав крива, ама сега не толку. Еднаш на едно Ромче му дадов десет денари и тоа цело радосно ми вика "леле, леле да ти покажам да видиш имам сто евра". И јас му викам "ајде сега тргни се". А оно "не, не да ти покажам" и од џебот ми извади цело туце пари (едвај ги држеше) а одозгора туцето беше покриено со стотка (евра). Па јас во мојов живот сто евра немам пипнато со рака а тоа си шетка со толку пари:tapp:. Не викам дека нема некои на кои стварно им е потребна помош. Е за жал тие страдаат поради вакви стоки што сметаат дека повеќе им се исплати да питачат по улици него да работат.

и јас знам еден невистински, цигојнер е типов, редовно парадира низ Бисер со ливчиња на кои пишува нешо у стил “глувонем сум а-у’’ и собира чат пат пари од пациенти.... и се' ова е фино и можда е потресно кога ќе го видиш цел издран како криви една нога.........се' додека не го видиш како лупа аутомати у Астра и и' се дере на касиерката:)

На еден час по социологија што го имав професорката ни даде една табела за тоа колку една професија е висока во општеството. Последен беше со само 2 поени молер, а неколку места со 6 поени питач. На нас ни стана чудно како тоа питач може да е во општеството пред молер. Изгледа питачите не се тоа што мислиме дека се :s

Питачењето добива прогресивни облици. Имено, Сунчица си некоја, од неофицијални извори жител на зградата до Рекорд, влегува на секакви промоции за што и да е и таму собира се` што има од храна и пиење во торба. Сево ова го прави, на начин што се јавува наутро во новински куќи, претставувајќи се како „новинарка од Вест“, која моментално нема интернет и бара да и` ги прочитаат дневните извештаи за одржување на прес - конференции и промоции. Имаше и една патетична сцена со Сунчица, кога во летното кино на T - home собираше цели шишиња „Ладна“.

Абе ѓупци се тие, на ѓупци не му се дава пари алооо, одма цигари ќе купат !

и јас знам еден невистински, цигојнер е типов, редовно парадира низ Бисер со ливчиња на кои пишува нешо у стил “глувонем сум а-у’’ и собира чат пат пари од пациенти.... и се' ова е фино и можда е потресно кога ќе го видиш цел издран како криви една нога.........се' додека не го видиш како лупа аутомати у Астра и и' се дере на касиерката:)

Ахаха, тој е сегде бе, не само у Бисер. Колку пати само ме има сретнато у град за овие 6-7 години како што активно искачам ... лудница... А фора му е тоа што глуми глувонем. Еднаш позади него му фрливме 5 денари и се сврте и си ги зема ... Како побогу ги слушна ако е глувонем? :) ...

Луд јебе збуњеног се сите . . .

Na nikoj ne davam,od koga mi se sluci edna neprijatna slucka,nikogo ne zalam ni skitnici ni prosjaci,ni tie romite po semaforite,tie pa mi ide da gi iscukam:tapp: citav statistiki edni kolku samo dnevno od prosenje zarabotuvaat..frapantni podatoci :nesvest::nesvest:

Најмногу пари што имам дадено на питач се 100 денари. Да, се влечкаше со стапче и просеше од човек на човек.
Облека-искината, брада - неизбричена.
Неколку минути подоцна влезе во исто комбе со мене и си слезе во Охрид каде што јадеше хамбургер:pos2:
Замислете, не му бил благ хамбургерот во Струга па морал на друго место :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom