Студентски протест на 09.12.2009

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Последните саглам македонски студенти/ученици излегоа на протести за поддршка на ЈУ студентаријата во 68-ма година. И им се еба маминото млеко!
(отишла је чета џака испод подвожњака)

Од тогаш наваму, жими средношколците за да губат часови што излегоа на мирен протест за Сашко Гешовски, првата жртва од МК во новите балкански војни!

Другото се е гола вода. Пишманаана која газот го дава за партиска книшка. Плакатенфирери, давајгазовци!

Не знаеме да направиме ние протест се се поврзува со партии никогаш не можеме да се организираме на сите им е страв да не ги видат од ПАРТИЈАТА и слично, додека размислуваме така никогаш нема да има огромен протест за да можат да видат цел свет, некаде во светот студентите го менуваат светот а кај нас само губат еден ден без факултет ништо повеќе

изглеа БЦ ги пратил и им кажал ако ве прашаат за кого навивате ќе кажете за Грујо :pos2::pos2:
или па второ сценарио, Грујо сам си ги пратил за да се мотивира да ги продужи преговорите :wink:

Ова милијарда посто.
Прво организирани од Студентски сојуз, којшто е вмровски.
На телевизија ги гледав сеа, препознав некои од старине од првите редови, исто членови на партијава.

И дека не можат да соберат граѓани (освен стари баби и дедовци кои ќе им дојдат) па ги молат студентите и средношколците да одат на протести. Мислам средношколците бе????? Бог да чува.
А ЕУ ги здоболе за нашиве глупи протестите кои се лошо организирани, политички секако и се вмешуваат малолетници во политика. Срамота!

Ова милијарда посто.
Прво организирани од Студентски сојуз, којшто е вмровски.
На телевизија ги гледав сеа, препознав некои од старине од првите редови, исто членови на партијава.

И дека не можат да соберат граѓани (освен стари баби и дедовци кои ќе им дојдат) па ги молат студентите и средношколците да одат на протести. Мислам средношколците бе????? Бог да чува.
А ЕУ ги здоболе за нашиве глупи протестите кои се лошо организирани, политички секако и се вмешуваат малолетници во политика. Срамота!

стварно не глеам друга логичка опција... а па можно е Хорхе да му ги пратил на Грујо, може му се наљутил што не го дружи :dancing:
или не е толку паметен за да организира протест :wtf:

делуваа многу збунето, прво викаат симпатизери биле на Вмро после независни, па сеа фати му го крајот :asdasd:

Lovely!:pipi: Што се однесува до студентите, да излезеа на еден протест таму кај што требаше, да си ги бараат правата, да не ми биде криво... Повеќе од очигледно е дека се луѓе на партијата, по возраста, периодот и ажурната организираност во период од 24 часа. Само тој возрасниот, што се продераваше дека „Што ќе му Европска Унија нему“ ми е сомнителен, изгледа не го научил текстот од партија што му го дале...:wink:

Колку е одвратно што ги вмешуваат студентиве во вакви политички пропаганди.
Ама секогаш има такви кое се залетуваат и играат како што им свират.

Eве фотки денеска што ги најдов на нет

Protest-EU-13-vt.jpg

Protest-EU-8-300.jpg

Oва во првиве редови студенти се? Вечни студенти :icon_lol:

Од вакви протести добивам нагон на повраќање.
Нели се срамат што во вакви работи ги вмешуваат студентите, а пред се средношколците?!?

Ако на протестот е организатор сојузот на студенти, тоа значи дека само студенти можат да одат, а додека другите несмеат да одат на протестот?

Ако на протестот е организатор сојузот на студенти, тоа значи дека само студенти можат да одат, а додека другите несмеат да одат на протестот?
Што не дојдоа, кога децата им протестираа за лошите факултетски услови? Ова не е дека „дошле и некои возрасни луѓе“, туку попрво може да се рече дека има и по некој студент на протестов.

Докторе ниту студенти организираа,ниту стоденти дојдоа. Организираа тие сто дојдоа,а и ССУКМ е нивно масло целиот! Пет автобуси од ГВ организираа судентиве :pos2: Нема толку студенти :pos2: ОК ВМРО ДПМНЕ нормално... и си кажа човекот што закани имало :uvo:

Што не дојдоа, кога децата им протестираа за лошите факултетски услови? Ова не е дека „дошле и некои возрасни луѓе“, туку попрво може да се рече дека има и по некој студент на протестов.

Супер им биле условите кога демек „студентите“ дури и автобуси организираа :pos2:

......и затоа кога некој ќе ми спомне и ќе за кажува за независен и непартиски ме фаќа серка од они тешкине, одма ми се појавуваат пред очи оние студенти собрани од СДС што џафкаа за некои си права, заедно со овие “студенти’’ собрани од ВМРО за некои права такоџе, и ми иде еден опасен нагон на “непартискиот и независниот’’ да му го пукнам носот во иста секунда.
тешка мизерија од народ, два милиона првокласна рѓа

......и затоа кога некој ќе ми спомне и ќе за кажува за независен и непартиски ме фаќа серка од они тешкине, одма ми се појавуваат пред очи оние студенти собрани од СДС што џафкаа за некои си права, заедно со овие “студенти’’ собрани од ВМРО за некои права такоџе, и ми иде еден опасен нагон на “непартискиот и независниот’’ да му го пукнам носот во иста секунда.
тешка мизерија од народ, два милиона првокласна рѓа

да си ги спакува човек куферите му иде...:uvo:

Има протест којшто е за одбрана на името Македонија. На кого тоа му пречи?

Биле партиски. Па што ако се партиски?

Имало повеќе старци од студенти. Па што ако е така?

Наместо да џавкате без врска погледнете малку одозгора и ќе сфатите дека и вие треба да излезете на тој протест.

Земете учејте колоквиумска иде а не протести... се знае дека нема ЕУ а и дека не ни треба ЕУ и бај д веј што ќе промените?

Наместо да џавкате без врска погледнете малку одозгора и ќе сфатите дека и вие треба да излезете на тој протест.

Кога ќе има нормален протест каде ќе бидат повикани граѓаните, каде ќе има добра организација, каде убаво ќе биде објаснето поради што е протестот е тогаш ќе има и народ и со гордост на протестот ќе се излезе. И протестот не е за името официјално, него за пречките што Грција ни ги става на патот кон ЕУ.
Имаше еден убав протест пред едно година две, против промена на името, е тоа е протест!
Ова каде се вклучуваат студентите и се молат средношколци да излезат на протест е безвезе. Немаат попаметна работа ќе ги лажат средношколците и ќе ги искористуваат. Нека се засрамат организаторите на оваа неорганизираност и искористување на граѓаните. Се газев од смеење кога ги гледав на телевизија, не знаеја што да кажат, не знаат за што се на протест, не знаат ни кој ги организира иако тоа официјално е студентскиот сојуз ама тоа никој од присутните не го знаеше. Не ме смеј дека протестов е позитивен :)

Го срамиш аватарот шо го носиш море о ти.
Се работи за тоа дека студентите не смееја да искочат јавно за ваков проблем и да одат на протест а претходно да ги немаат решено проблемите кои вистински ги мачат студентите.
Итар Пејо спомнува дека “оние другите“ кои се организираа за студентските права биле исто така политички мотивирани, но реално мора да се сложиме дека на македонскиот студент во моментов му е многу поважно да ги реши (или барем да се обиде) оние проблеми кои му се него важни. Па така, студентот треба да застане гордо пред институциите и авторитетите и да протестира бидејќи е третиран како евреин во вагон кон Треблинка, и да го сруши едукативниот систем ако мора се` додека не му биде обезбедено тоа кое му е неопходно. Но, од друга страна, македонскиот студент може да протестира до крајот на животот пред канцеларијата на ЕУ во Скопје и се` што може да издејствува е таа да биде затворена, а административицте на ЕУ во Македонија да си заминат од државата. Нивниот протест е бесполезен, на страна што е политички.

Сакам да кажам, не ми е проблем шо партија ги активира за вишо добро, не ми пречи тоа, ми пречи што ги активира за второ ниво, без да го помине прво. На кајгана серверите за играње со читови се добива бан, во ЕУ не знам што се добива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom