Ајде бе, па и девојките и ако не се скинати можат да мастурбираат, така што не можеш да кажеш дека кај вас првиот секс е мастурбацијата. Сексот си е секс, нема врска тоа со мастурбацијата. :lud: Мажиштата големи што сакаат можат да зборат, вистински маж НИКОГАШ нема да се фали и да збори “еј јас и бев прв“. :wink:
Сексот е интимна работа, барем јас сметам дека првиот пат треба да биде посебен, колку идеалистички и да звучело тоа. Со вибратор да се скинат? Ма дај, глупости, една од најлошите идеи што ги имам чуено и прочитано.
Да, ама сексот има многу врска со љубовта и емоциите и сексот треба да биде плод на емоциите и љубовта, така што и првиот секс треба да биде плод на љубов, почитување и емоции и секако дека кинењето на хименот и првиот секс е според мене многу важен чин за едно девојче и одлука која треба да се направи кога некој ќе се осеќа подготвен за тоа.
Не знам што вие се жалите толку, кога целиот тој процес е постресен и поболен за женските и во никој случај тој процес не треба дабиде спроведен со “алатка“.