Од што се плашат мажите?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Очекувам искрени одговори. Кои се вашите скриени стравови за време на сексуален однос?
Откриени се неколку фобии кои повеќето мажи ги имаат:

1. Прво и најчесто- несакана бременост.
2. Да и се биде прв на девојката. Дури 70% признале дека ова е нивниот страв. Врежаното мислење дека мажите сакаат да одземаат невиност на девојките е мит.
3.Страв тоа да не биде спореден со бившиот партнер или парнери. Инако ова им се мота во главите на 68% мажи за време на сексуален однос.
4. на 46% им е страв дека нема да успеат сексуално да ја задоволат партнерката.
5. 36% од мажите се неспремни да испробаат нешто ново во кревет. Дури една третина од мажите се конзервативци, не спремни да експериментираат.

Од што вие се плашите?

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Најмногу од Првото а исто така не преферирам ич Второто...Од друго не

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Чуден е малу изборов на стравови, морам да кажам. Поготово ме плаши што темата е отворена од член кој е машко, и кој најверојатно (чим ја отворил) се согласил со... ставовите на стравовите :)

1. Не се плашат мажите. Не повеќе од жените. Генерален страв, наметнат од цивилизираните општества во кои живееме. Шо не се плашеле од несакана бременост ко се плескале во орди? Значи, социјално наметнат групен страв. Нема врска со мажи.

2. Сосема неточно. Овде одговарам субјективно, ама и логично. Не гледам како на некој маж би му сметало да биде првиот и засекогаш запомнатиот кај некоја жена. И како, ние мажите, како себични гадови какви што сме, би се плашеле од можност да сами си го моделираме концептот на секс кој го посакуваме? Нема логика. Следствено, не е точен стравот :)

3. Едино за ова се сложувам. Ама не дека е страв, туку некаква блага опседнатост. Сепак, компетитивноста е во крвта на секое живо битие, секој сака да биде доминантен и најдобар „на своја територија“.

4. Точкава е последица на претходната точка, и нема многу за дискусија.

5. Ама важи и за 4. Процентите. Црните проценти, статистиката и математиката. Едноставно не можеш, а да не ги замразиш после сите исчитани интернет статии за истражувања и експерименти базирани на анкетирање. The validity of a statistic is equivalent on the validity of the existence of your divine friend with a supernatural powers :)

Значи, не можам да одговорам од што се плашам јас, земајќи ги во обзир овие точки на избор. Се плашам од се, од кое се плаши секое човечко битие, маж или жена. Повредување на емоциите, на егото, беда, осаменост, деградираност. Тоа од кое вреди да се плашиме. А за што, неретко причинители сме самите.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
јас само од првото :kesa:. Поголем страв нема :nesvest:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.815
1. ^дефинитивно не постои поголем страв од тоа:nesvest:
2. Па не можам да речам дека е некој голем страв. Секако дека митот за машкото дека сака да одзеде невиност е баш мит и нема многу вистина, но и да се деси ова нема ништо страшно. Стравот се прави околу тоа, како всушност ќе се покажеш во сексот. Затоа би ги поврзал и 3 и 4 точка во едно со 2. На секое машко му е страв, т.е. се плаши од тоа како ќе се покаже во кревет бидејќи многу нешта во врската зависат и од сексот (зборам за постабилните врски кога партнерите имаат доволен број на години:)). Аи секако не е сеедно ако дознаеш дека бившиот бил подобар од тебе во кревет, Голем минус за твоето его:smir:

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
1. Не е толку сташно знаејки дека се е под контрола, па нема шанси да си дозволам кикс ... а и да е веројатноста пак е мала... па не му обрнувам внимание многу.

2. Зависи од партнерката , некогаш да му си прв на некоја можи да е позитивно ама па можи да е пекол.

3. комплекс кај мајшките стварно .. и мене ми се има случено , забегана работа

4. имам нос за ова ако забележам нешто да не е во ред се превземаат други мерки

5. Напротив , дури во 90% сум иницијатор

SweetGirl*

мудар посматрач
Член од
9 декември 2009
Мислења
141
Поени од реакции
119
Слободата... е една од најчестите причини поради која мажите се плашат да се врзат. Делењето на креветот треба да значи и делење на информациите. Што ќе се случи со врската ако секој си тера по своето и не се заморува за чувствата и мислењето за другиот. Ако тој слободата ја става под знак прашалник, тогаш воопшто не е подготвен за врска и сé уште сака да шета.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас се плашам од сида иако е ретка во Мк.

Може и од сифилис и да ме фатат на дело со швалерката.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ако е вистински маж, нема од што да се плаши.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Првото дефинитивно ми е :keni:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Дефинитивно како штое е и поставено.
Првата точка е една од најчестите работи од која ние мажите најчесто стравуваме, па дури и во некоја сериозна врска во која е очекуван епилогот Венчавка.

Второто мислам дека таму нема страв, туку има само гадење, не секој може да си го гледа мачорот облиен во крв!

Третото...... Тоа е пропратна мисла, која никогаш нема да исчезне, се до моментот кога двајцата партнери ке стапат во Брак!:smir:

Четвртото........Зар само 46% го мислат тоа?sram

Петото.....Не можам да кажам за ова ништо, освен тоа шо девојката во кревет ме прекрсти во Никола Тесла :kesa:sram!
brm

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Мажите не се плашат од несакана бременост, децата се плашат од неа. Ако е маж, свесен и разумен, од старт знае дека бременоста е „опиплива реалност“ од која да се плашиш е глупаво и незрело. Е сега, на 20тина години ретко кој е маж:)

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Да не се здобијат со "комплиментот" - мало куре:pipi:

А иначе тоа што не ми е јасно, зашто мажите се плашат да одземат невиност? Ако ја сакаат девојката, нема тука причина за плашење или евентуално гадење:toe:
А ако не ја сакаат, тогаш нека не прават таков чин воопшто...:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom