Цртаните - лош пример за децата

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Локација
Скопје
Приметив дека цртаните за деца содржат многу работи, кои иако скриени, даваат лош пример за децата кои ги гледаат. Дали се работи за светски заговор или нешто слично - незнам.

- Во Пинокио - Татко на Пинокио е сомнителен тип. Има над 60 години, живее сам со мачката и рипката, прави кукли на машки деца и после сака да бидат живи. Плус се вика Џепето. Џе-педо!!!

- Во Бамби - Иако мајка му има искуство во шумата сепак онаа го носи своето новороденче надвор за време на ловна сезона. Насрада она и го остави Бамби сирак иако после го посвои тој морничавиот елен.

- Во Дамбо - Мајка му на Дамбо добива чудни напади на лудило и ја затвараат во ќелија. Потоа иде Дамбо и пие алкохол и гледа розеви слонови како играат. По тоа се здружува со група гаврани кои повеќето пушат и го учат да лета. Доволно е.

- Во Ариел - Типката има 16 години и тргнува да се мажи со тип кој не го знае многу, освен дека има голем брод а очигледно и пари.

- Во Кралот Лав - Мајка му на Симба останува во тоа Карпата да живее со братот на нејзиниот покоен маж а тој ја тера да му носи храна.

- Во Вини Пу - Мечето Вини Пу јаде обилно мед со раце иако пред тоа не си ги мие рацете. Не чуло за хигиена а?

- Во Мечето Ушко - Иако повеќе пати се споменува дека е дете, Ушко живее сам. Како може без родители? Лош пример ептен.

- Снежана бега од дома и живее со 7 постари мажи - рудари.

И до тука стигнав со анализата. Дајте ваши примери за овие скриени работи кои даваат лош пример за децата.

Во Душко Долгоушко - истоимениот лик (попознат како Bugs Bunny) го мава Дафи дак со чекич по глава.

Што мислите, како вашето дете ке постапи следниот пат кога ќе забележи чекич?

Coming more soon...GREAT TOOOOOON MISTERIES!!

- Snezana e SLUT , so ne e jasno tuka ?

- Usko e samostaleno , moderno mece . So ne e jasno tuka ?!.

- Vinnie Poo prima vakcina za H1N1 , nikoj nisto ne mu moze , pa mi virusi i bakterii.Plus ima jak zeludnik.

- Majkamu na Simba nema karakter , a ima si i potrebi :D

- Ariel e SLUT , samo pomala od Snezana

- Dambo nema svetla idnina ..

- Majka mu na Bambi bila u golemi kockarski dolgovi i ovoa i bil jedini izlez , posle toa se doznava deka ustvari ubiena bila dvojnicka na majkata , dodeka realnata majka bila u Laponija i pila margariti so Rudolf.

- Pa dobro de , i pedofilite si ima prava na drveni igracki ..

Џепето сигурно сакал да стане макро правејки и оживувајки деца, ама лошо му тргнало па и кит го изеде :vozbud:

Into the sublime

Од постерот на Малата сирена на Дизни
mermaid.jpg

Сцена од Кралот Лав
disneysex.jpg

Топлес женска у позадина
resc1big.jpg

Неможе да нема негативни ситници. Ама премногу сте се запнале да барате "грешки". Јас пораснав со овие цртани па испаднав супер дете. Ваква работа НИКОГАШ не сум забележал. :smir:

Бети Буп

Betty_Boop_wink2.gif

Сигурни сте дека цртан со ваков лик треба да го гледаат деца?

KO kje tropnat nekoja tema ovoj pa!
Crtani :( bog da 4uva!
I sho ako gleat ? kje fatat bolest zaraza? :nesvest:

KO kje tropnat nekoja tema ovoj pa!
Crtani :( bog da 4uva!
I sho ako gleat ? kje fatat bolest zaraza? :nesvest:

зошто у секоја тема мора да има такви ко тебе и да коментираат дека темата не е во ред...па ако не се отвoраат нови теми ќе умре форумов...ако не ти се допаѓа воопшто не ни коменитрај со зборовите...."ко ќе тропнат некоја тема овој па"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom