Тони Зен

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
не беше реоричко...повеќе беше цинично, но нема везе одговорот е да. живеам хип-хоп за разлика од многу други на форумов. и зависи ти шо подразбиташ под живеење хип-хоп. паметен си ти и знам дека знајш и сам дека има многу повеќе од само да седиш на улица и да слушаш рап музика за да живееш хип-хоп....

јас не го серам тони зен.... напротив... можиш да погледниш постови наназад дека сум еден од тие шо го брана, али ти ја започна кавгава без причина па сакав првин на каде ќе оди, па после да ти кажам дека сме на иста страна
Можеби лошо сум се изјаснил, или склопил постот - не ми беше намера да започнам кавга со тебе околу хип хоп, знам дека си далеку покредибилен да говориш за тоа него другите. Прашањето навистина беше реторичко, зошто обично луѓе со малку пошироки познавања од областа на хип хоп музиката воопшто не реагираат на такви прашања бидејќи сметаат дека луѓето кои ги поставиле им се "испод части" и ги игнорираат. Фала на одговорот.

До некаде разбирам што значи да се 'живее' хип хоп, сепак се работи за цела култура (хип хоп култура), што значи и начин на живеење, но секој има малку поинаква верзија од таа дефиниција. Ме интересира твојата.

Г

Господ

Гостин
Toni zen e mnogu dopar raper tatko mu e golem covek mislam deka raboti vo zavod za vrabotuvanje.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ме интересира во кое студио ја прави музиката :D

Мислам дека и јас со моите оскудни познавања од областа на создавање музика можам да направам нешто подобро :D. Тој што му ги прави траките очигледно е преплатен за стореното.

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Ме интересира во кое студио ја прави музиката :D

Мислам дека и јас со моите оскудни познавања од областа на создавање музика можам да направам нешто подобро :D. Тој што му ги прави траките очигледно е преплатен за стореното.
Последниот албум го снимаше во студиото на J.J

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
dokolku bese namesto našiov billy zver ili makedonišo sigurno e deka bi dobile poen poveke :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Последниот албум го снимаше во студиото на J.J
Оф леле мајко! ...

Врчак и Јованов само симнуваат инструменталки од нет и ги лепат на тоа што го испеале/израпувале. Поретко прават микс од две песни.

Скоро никој веќе не прави оригинална музика кај нас.

Билбилов барем до некаде се труди да извади оригинално парче музика, исто и Принц. Останативе ...

Нема везе.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Оф леле мајко! ...
.
Ако зборуваме за хип-хоп.

Џака прави (слушај ги албумите Нема Повеќе Тајни, Биомеханика и Прирачник за Модерна Војна).

Има и други шо не се кажуваат :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако зборуваме за хип-хоп.

Џака прави (слушај ги албумите Нема Повеќе Тајни, Биомеханика и Прирачник за Модерна Војна).

Има и други шо не се кажуваат :)
Не, за него знам. Зборам за комерцијалниве.

Мада и тој треба малку да си го освежи звукот. Со текст е добар - треба малку верзатилност во звукот да стави. Премногу од нив се плашат да не направат траките да им звучат како нешто комерцијално. Барем мислам дека тоа е причината.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не, за него знам. Зборам за комерцијалниве.

Мада и тој треба малку да си го освежи звукот. Со текст е добар - треба малку верзатилност во звукот да стави. Премногу од нив се плашат да не направат траките да им звучат како нешто комерцијално. Барем мислам дека тоа е причината.
Ах за комерцијалните...
Тешко.
Семплување (претерано) или цели инструментали од нет.
Незнам зошто семплуваат (претерано) или симнуваат цели инструментали од нет кога pop-rap-r'n'b се најлесни за изработка (дури и на frooty loops).

За Џака
Јас мислам дека треба да продолжи така, неговиот стил е оригинален и не треба да подпадне под влијание на моменталните случувања (македонскит рап моментално е во наша golden age верзија сакале да признаеме или не), кои ќе поминат брзо, така да ако се обиде да смени нешто (да тргне кон таа насока, а не верувам) ќе биде обележан како комерцијала што си нема веза ама јбг одеднаш како печурки изникнаа многу инстант рапери и продуценти па и критичари...

До ден денес се чудам каде беа пред едно 3 години, како да не ги знам...?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Денешните 'wanna be' рапери врска немаат, јас иако не слушам рап, почнав нешто да истражувам и овие три песни ми остави ја големо внимание:

Мислам овие денешните немаат никаква лирика, со ретки исклучоци, се нешто како јас сум рапер од пелени, а вие другите не се замарајте со мене јас си терам свој филм и слично нешто, како да се покажуваат дека они се незнам што родени за рап. Овие мислам на Чиста Околина и Мозаик се стварно добри мислам и текст и музика е сега немале промоција на времето кога правеле музика. Да се прави денес ваква рап музика како тогаш мислам дека многу нема да се замараат со тоа дали некој од раперите вреди бидејќи сите ќе бидат добри на свој начин. Ама ете луѓето ги мрзи да истражуваат и да видат навистина што е добар рап, и слушаат она што им се сервира од 'VIP' фаците. Така да тие што слушате прав рап и не се замарајте со Тони, Мони или Паткар или ЈЈ они имаат разработено бизнис шема, земи од оваа фирма 500E, од друга 500E симни од интернет музика, седни една вечер направи албум и пушти го во продажба и фали ли се после на телевизиите, како оваа јакна ти е од Милано (Пепи версаче), кој ти се грижи за стајлингот и слично. Добрите музичари кај нас ги нема на телевизија, си прават музика потпишуваат за големи светски музички фирми и прават концерти надвор од државата без за тоа никој да не знае, а крај краева не им е битно ли е дали ќе се појави на Екплуцив или Задна врата и што би добиле со тоа во Македонија ништо. Тој што сака добра музика, сам ќе си најде, што да слуша.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Meet Тони Фен, the looser.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ах за комерцијалните...
Тешко.
Семплување (претерано) или цели инструментали од нет.
Незнам зошто семплуваат (претерано) или симнуваат цели инструментали од нет кога pop-rap-r'n'b се најлесни за изработка (дури и на frooty loops).

За Џака
Јас мислам дека треба да продолжи така, неговиот стил е оригинален и не треба да подпадне под влијание на моменталните случувања (македонскит рап моментално е во наша golden age верзија сакале да признаеме или не), кои ќе поминат брзо, така да ако се обиде да смени нешто (да тргне кон таа насока, а не верувам) ќе биде обележан како комерцијала што си нема веза ама јбг одеднаш како печурки изникнаа многу инстант рапери и продуценти па и критичари...

До ден денес се чудам каде беа пред едно 3 години, како да не ги знам...?
Хахаха, да во право си!

А за критичариве, пред 3 години не знаеја што е тоа рап, верувај. Сега се експерти за таа музика.

Мислам дека е потребна некоја музичка куќа која не само што би ги застапувало ваквиот тип на музичари, туку и би ги промовирало во странство (барем на Балканов), бидејќи имаме квалитет (покрај толку несериозност и срања кои создавачите го нарекуваат хип хоп). Мосе мислење барем.

За Џака, можеби си во право, не знам, само мое мислење е дека треба малку да го надгради звукот. Мислам дека кога се работи за хип хоп, текстот е многу поважен него музиката, но музиката е таа која го "носи". Не мислев да пробува нешто комерцијално, но мешање и експериментирање со нови звуци а сепак да го задржи тоа по што е препознатлив (а не верувам дека е чисто само музиката). Само некој кој врска нема би го ставил тоа во комерцијална музика, а не верувам дека неговите фанови се толку глупи :).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А за критичариве, пред 3 години не знаеја што е тоа рап, верувај. Сега се експерти за таа музика.
Интересно е што пред 3 години немаше толкава фан маса (фанови на макрапот) за да се појават критичари.
Прво треба да си фан па артист (не мора ама подобро е) па потоа критичар.
Сега одеднаш и фанови кои се истовремено и артисти и критичари.
They suck.

--- надополнето ---

Мислам дека е потребна некоја музичка куќа која не само што би ги застапувало ваквиот тип на музичари, туку и би ги промовирало во странство (барем на Балканов), бидејќи имаме квалитет (покрај толку несериозност и срања кои создавачите го нарекуваат хип хоп). Мосе мислење барем.
Имаше нешто Храм на Хипхопот незнам дали постои сеуште.
Има издавачка куќа ако може да се нарече ДНС Продукција и Токсикологија само не се толку моќни.
Треба издавачка куќа која ќе им допушти тотална слобода при изразувањето и креативноста на артистите а не да им диктира што да создаваат со цел да се експонираат комерцијално. Тука веќе зборуваме за потенцијални артисти кои ќе имаат огромен капацитет и квалитет но тоа е утопија, барем според мене.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Оф леле мајко! ...

Врчак и Јованов само симнуваат инструменталки од нет и ги лепат на тоа што го испеале/израпувале. Поретко прават микс од две песни.

Билбилов барем до некаде се труди да извади оригинално парче музика, исто и Принц. Останативе ...

Нема везе.
Господи помилуј... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom