После Дубаи, на ред Грција !?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Грција само парата ја држи.
Дај боже да отидат у три лепе и да видиме како пука Грција по шавовите, Тракија, Македонија, Епир, Пелопонез, Крит, Кипар и опааа, град држава Атина, нивна нека си е, не ми требаат камењата.

Грција само парата ја држи.
Дај боже да отидат у три лепе и да видиме како пука Грција по шавовите, Тракија, Македонија, Епир, Пелопонез, Крит, Кипар и опааа, град држава Атина, нивна нека си е, не ми требаат камењата.

Не ќе да е парата Славјански....туку МИТ-от кој го створија тогашните големи сили...за демократија-ама полека се разбива тој мит-СВЕТОТ ГЛЕДА.

Тоа е англиски проект за разбивање на Словените на Балканот а со тоа да се оневозможи излез на Русија на топлите мориња.
Ние затоа треба да се крстиме во паѓањето на Англија и Европа, зошто само тогаш ќе ни се раздени.

Ние затоа треба да се крстиме во паѓањето на Англија и Европа, зошто само тогаш ќе ни се раздени.

Ех, да знаеш колку си во право...
Западна Европа е најмногу крива, особено Британија и Франција за тоа што сме денес, а што можевме да бидеме...
Џабе се преставуваат и САД како лажни пријатели....само за влијание да имаат, како што го имаа Русите на овие простори пред еден век.

Тоа е англиски проект за разбивање на Словените на Балканот а со тоа да се оневозможи излез на Русија на топлите мориња.

Проклети Словени, проклети Латини..
Такви, инакви.

gelio.gif
gelio.gif
Germancite i otkazuvaat pomosh na gejlada- :smir:
Griechenland muss Probleme allein lösen

http://www.newsxl.com/index.php/pol...band- griechenland muss probleme allein lösen
gejlada MORA SAMA da si gi reshava problemite- rekol Manfred Veber pretsedatel na BdB-zdruzenieto na bankari i odbil da dade pomosh na gejlada-naglasuvajki deka atina SAMA mora da si go reshi budzetckiot deficit.
DURI otkako zemjata ke gi ispolni svoite domashi zadachi - ke mozeme da razgovarame za pomosh.No, toa ke potrae ,dodeka gejlada ne gi dovede vo red svoite finansii- toa e nivna zadacha.
HAHHAHAHAHAHAHAHHAHA
gelio.gif

Greece and Ireland May Leave Eurozone

Says Standard Bank

http://seekingalpha.com/article/177...ireland-may-leave-eurozone-says-standard-bank

Greeks needing gifts

http://winterspeak.com/

Greece waits for its financial medicine

http://www.mysinchew.com/node/32757

Nervous times as eurozone awaits Greek action

http://www.poten.com/NewsDetails.aspx?id=10244513

:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Буджет 2010 ке бил наjтежкиот от 30 години,така велат грците.Jaс мислам дека това ке им е наjтежкиот буджет во целата им историja.

Имаат пари од криминал Грците, ќе се вадат на тоа изгледа, но во Дубаи настапува очај.

Dubai World's private-equity arm ponied up about $282 million in 2006 for the trendy W Hotel Union Square in Manhattan. At a foreclosure auction Tuesday, the winning bid was $2 million.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704825504574583910724856806.html

Ова со Дубаи неможе да го разберам , колку што прочитав нивната берза иде пак во плус , тоа што било е само самиот град дубаи е во минус i дека многу се гради а немало купци , тоа бил разлогот а не дека немале пари ..

Одамна пишував на темата за Дубаи дека тој град не е изводлива долгорочна инвестиција. Прво, немаат доволно вода ниту инфраструктура. Финансиите се комплицирана и тешка приказна, но да оставиме за после бидејќи сега не интересира ПОПГрција. :wink:

Во ПОПГ официјално има 18% незапосленост, буџетски дефицит од 13% -– четири пати поголем од одредениот во евро-зоната -- јавен долг од 135% од бруто општествениот производ...и лоши оцени од меѓународните кредитни рејтинг агенции.

Но ме запрепасти со колку мирен тон од челниците на ЕУ порачаа дека Грција нема да банкротира и дека ќе се извлече од кризата. Но КАКО ако не ја извлечат???

Одамна пишував на темата за Дубаи дека тој град не е изводлива долгорочна инвестиција. Прво, немаат доволно вода ниту инфраструктура. Финансиите се комплицирана и тешка приказна, но да оставиме за после бидејќи сега не интересира ПОПГрција. :wink:

Во ПОПГ официјално има 18% незапосленост, буџетски дефицит од 13% -– четири пати поголем од одредениот во евро-зоната -- јавен долг од 135% од бруто општествениот производ...и лоши оцени од меѓународните кредитни рејтинг агенции.

Но ме запрепасти со колку мирен тон од челниците на ЕУ порачаа дека Грција нема да банкротира и дека ќе се извлече од кризата. Но КАКО ако не ја извлечат???

Mozda mislat tie da im gi isplatat dolgovite ama tesko ke odi, eve denes citame vo Irska sekoj tret restorant ke odi pod kluc. Evropjanive imaat svoi maki taka da ke bide interesno.

Тешка политика
спремни се на се
друг плаќа друг кажва
нас ни е најбитно овде копилињата да ги освестиме
да си пресудат сами
оти нас тешка борба не чека

[/B]
Mozda mislat tie da im gi isplatat dolgovite ama tesko ke odi, eve denes citame vo Irska sekoj tret restorant ke odi pod kluc. Evropjanive imaat svoi maki taka da ke bide interesno.

во горниот линк шо го постави колегата , пишува дека самите нека се извлечат од кризата , германија нема веке да ви помогне
VORSTAND - BANKENVERBAND: GRIECHENLAND MUSS PROBLEME ALLEIN LÖSEN
Пак се плашам дека се во ЕУ и ке помогнат :(
Али сепак оваа е огромна сума , па и за богадите држави
Greek debt hits 300 billion euros!
http://news.yahoo.com/s/afp/20091210/bs_afp/financeeconomygreece

Бугарија и изпалнила Маастрихските критерии за влез во еврозоната и до 2-3 години требе да приеме еврото. Заради проблемите на византијците, се слага петно на целиот Балкан и БГ за жал може да пострада.

a бе misirkov мислиш дека се идиоти да кажуваат КАКО ?! :icon_lol:

Ова ме потсеќа на колумната на стево пендаровски кога малиот збореше против циа и нејзните промашувања демек као они имале големи промашувања во нивните предвдувања а бе .... они ќе кажуваат јавно што како :)

Нејсе сакаат малце грчка да се попече, да и покажат дека без нив ќе си ебе мајчето пошто стварно го претера флерт со русија, плукање врз америка, курчење на Турците ај нас едвај не сметаат али преседанот кој го направи создаде такви главоболки што европа ќе ја дисциплинира малце :)

Нема многу начини, затоа е прашањето.

Интересно, додека ЕУ/ЕБРД јадат трици и глумат смиреност, приватните банки велат дека состојбата е во ПОПГ “неиздржлива’’.

Dec. 11 (Bloomberg) -- Greece and Ireland are among countries in an “intolerable” economic situation, which may lead to bailouts or even an exit from the euro area by the end of next year, according to Standard Bank Plc.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom