NaughtyByNature
Y Child
- Член од
- 1 декември 2010
- Мислења
- 423
- Поени од реакции
- 427
Факт е дека децата уште од утробата развиваат посебен и длабок однос со мајката, кој уште повеќе се продлабочува со доењето. Ништо не може да ја замени оваа врска. Мајчинскиот глас и самото нејзино присуство делува смирувачки за детето, што е особено важно за психичкиот развој и натамошното напредување. Сигурно дека нема да биде исто ако детето го поминува денот само со таткото, а да не спомнувам забавишта, градинки, игротеки и сл.
Едно е човек да биде принуден да работи (за опстанок, нормален живот), а сосема друго е да брка кариера. Кариерата и семејството едноставно се исклучуваат едно со друго (постојат исклучоци, да, ама ни оддалеку не се толку чести колку што ги гледаме на ТВ).
Налетав на постов во темата за абортус, но овој дел е како створен за овде (сам себе го убијал
):
Целава работа е трула. Во суштина, феминизмот е најголемиот дискриминатор на жените, затоа што ги смета за доволно глупави да не можат сами да одредат каков живот сакаат и толку неспособни што не можат да проценат дали се угнетувани/робови/whatever и да се справат сами со своите проблеми.
Едно е човек да биде принуден да работи (за опстанок, нормален живот), а сосема друго е да брка кариера. Кариерата и семејството едноставно се исклучуваат едно со друго (постојат исклучоци, да, ама ни оддалеку не се толку чести колку што ги гледаме на ТВ).
Налетав на постов во темата за абортус, но овој дел е како створен за овде (сам себе го убијал
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Баш така. Која си ти (читај ФЕМИНИЗМОТ) да им' кажува како да живеат? Кои се тие жени што имаат смелост да се дрзнат да ги учат другите жени што е добро за нив?Никој не ви вели вас вие да не раѓате деца, родете и 100 ако сакате, ама не ги осудувајте ние кои не мислат како вас. Јас мислам дека кариерата ми е поважна од тоа да бидам нечија мајка, и тоа е мој избор, па не ги осудувам оние кои одлучуваат да бидат добри домаќинки и мајки и тоа им е приоритет. Која сум јас да им кажам како треба да живеат?
Целава работа е трула. Во суштина, феминизмот е најголемиот дискриминатор на жените, затоа што ги смета за доволно глупави да не можат сами да одредат каков живот сакаат и толку неспособни што не можат да проценат дали се угнетувани/робови/whatever и да се справат сами со своите проблеми.