Povikaj go na razgovor, i otvoreno prasaj go koj e negoviot stav, za vasata vrska, dali funkcionira ok, sto treba da se smeni ako nesto ne odgovara, kakov e vasiot status vo vrskata, dali e otvorena ili zatvorena...i dali voopsto moze da funkcionira, te kolku nego mu znaci samata vrska
Отворена врска???? Зарем би влегол во таква гнасотија???
Разговарано е за тоа, милион пати.
Се виде што му е побитно.
Сега е слободен човек, нека ужива во слободата!
А од друга страна, без да се појави втората страна да видиме што има да каже... А ете и Аутбој може да превземе нешто од темава и сите оние кои го ставаат партнерот во затвор поради нивната несигурност прво во самите себе, а потоа и во другите...

:salut:
Анкетата убаво покажа: 2 за, мнозинството ќе се сомнева, другите знаат за што се работи. Тоа што некој гласал за првата опција, ќе сфатам дека било агитирање и двојни-тројни профили.
Него никогаш не го ставив во затвор, секогаш бил со другари и другарки, колеги и колешки... Дури и му реков дека може да излеземе заедно на кафе со геј или геј-пар... Но тој мислеше само на себе и тоа него да му биде добро.
Видов колку му бев важен.
Да биде човек верен и да очекува верност, не е полнење на егото, ниту некаква доминациоја!!! Тоа е доказ за вистинска љубов, која во мојот случај беше еднострана.
Добро, јас еве имам профили на едно 10 сајта.
И добро де, и да излегол со некој кој е геј? Аман, не значи дека се сексале.
Не си му бранел да излегува со стрејтери и девојки, но му браниш да излегува со геј мажи, зошто? Несигурен си нешто? Немаш доверба во партнерот?
Лимитации и граници ја задушуваат врската. Не знам кој со здрав разум би одржувал врска со некој кој му го организира и контролира социјалниот живот.
Те молам по ПП пиши ми кои се страните!
Не ме интересира што правеле. Со самото тоа што имал геј другари со кои може да разговара отворено за проблеми, без да се стега, имал стрејт другари и колеги со кои секојдневно комуницирал, имал се’ што му требало.
Ајде една хипотетска ситуација: Дечкото е на студирање, девојката дома ислегува со други машки, сама, а овој не ни знае која е личноста!
Или Девојката сама, седи дома, а дечкото излегол со новозапознаена девојка на кафе. Нормално ли ева??????
Да, почнав да губам доверба во партнерот, која требаше да ја градиме. Еднаш имаше профил, за кој раскинавме, па се смиривме и пак го прави истото. Доверба повеќе нема. Ако не можел да си го држи во гаќи, ама ич не ме заслужувал.
И никакви лимити немало. НИКАКВИ освен тоа да се воздржи од договарања кафе-седенки со хомосексуалци кои ги запознал на интернет, додека јас сум бил во друг град!