Вашиот партнер се запознава со личности од спротивниот пол

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе реагирате?

• Да, зошто да не, тоа што партнерот излегол на само со некој од спротивен пол, не значи ништо

Гласови: 14 29,2%
  • Ќе дозволам, но ќе знам дека нешто не е во ред со врската

Гласови: 15 31,3%
  • Сеедно ми е

Гласови: 5 10,4%
  • Ќе знам дека бара друг/а и тоа ќе го спречам

Гласови: 8 16,7%
  • Ќе знам дека бара друг/а и ќе си заминам

Гласови: 6 12,5%

• Вкупно гласачи
    48
Зае*ана работа овие нови технологии, искушенија :wink:
Накратко, апсолутно против такво нешто (не би да филозофирам многу :) ). Секако зависи и од тоа каква е врската или е врска или брак и слични параметри.

Pa otvori gi kartite prijatelce, i prasaj go partnerot, zosto zapoznava nekoi novi lugje preku internet, koja e celta, megjutoa opusteno,i bez aludiranja na nesto ili obvinuvanja.
A moze i druga taktika, pocni i ti da go pravis istoto, i vidi kako ke reagira...

Dies, еден ден откако влеговме во врска, јас мојот профил го избришав.
Тој тоа го стори по десет дена, без јас да му кажам.

Пред еден месец, тој направил нов профил, со слики и сите нишани, со точни податоци. Наводно, за да ме проверува јас да не сум направил профил. Како да не знаел дека тоа може да се провери и без да има сопствен профил. Дознав по неколку дена, бидејќи се сомневав: врската ни стана хаос. Кога го видов тоа, збеснав, имаше плачења, карања, молења, ЗОШТО, ЗОШТО????? Одговорот му беше дека сакал да провери јас да не имам профил.

И иако знае колку му бев верен и посветен, пред неколку дена, пак го направил истото. Профил, со слика и точни податоци, на кои нема знакче “ново“ а се логирал истата ден! И пак со исто оправдување: ме чекал јас да направам профил, за да ме фати во “измама“!!!

Сега, не знам дали е толку глуп, дали јас сум глуп.
Раскинати сме, дефинитивно тука е крајот.

Плус тоа, не знам и повеќе не ме интересира со кого се контактирал и се видел од таму (а знаеш таму мнозинството што сака), туку и преку други страници запознавал ГЕЈ-луѓе со кои излегувал на кафе.

ЈАС МУ ИМАМ РЕЧЕНО ДЕКА Е ВО РЕД ДА ИЗЛЕЗЕМЕ ЗАЕДНО И ДА СЕДНЕМЕ НА КАФЕ СО ЛИЧНОСТА, ИЛИ АКО ИСТАТА ИМА ПАРТНЕР, ТОГАШ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ КАКО ДВОЈКИ. НА ТОА ТОЈ ОСТАНА ГЛУВ.

НИКОГАШ, ДА ПОВТОРАМ, НИКОГАШ, НЕ СУМ БРАНЕЛ ДА ИЗЛЕГУВА СО СТРЕЈТЕРИ И СО ДЕВОЈКИ ИЛИ КОЛЕГИ/ КОЛЕШКИ.

Против секако лојалност е прво нешто што ценам. Сум лојален и барам лојалност не само во оваа област туку и општо кон луѓе, целли, намери и принципи. Тоа е најголема доблест лојалност наспроти нејзе е предавството....

Во врска сте подолго време, се сакате, ама откривате дека Вашиот партнер, кога не сте заедно, преку интернет се запознава со личности од спротивниот пол и со нив излегува на кафе.

И покрај тоа што на работа секојдневно контактира со колеги / колешки или приватно има еден куп другари / другарки, со кои секојдневно се дружи, тој излегува со ново запознаените личности од спротивен пол, под изговор дека има потреба да се дружи.

Ме интересира, како би изреагирале / реагирате, доколку Вашиот партнер го препознаете во наведеното погоре. Што ќе помислите? Дали ќе му верувате и покрај тоа што не знаете со кого / која излегол на кафе?

Посебно прашање за машките: Дали ќе дозволите, девојката со која сте во врска, преку интернет да се запознава со машки и со нив да излегува на кафе кога не сте заедно?

хмм, ако сме во врска подолго време значи мора да има некоја доверба меѓу двајцата. Шо значи, ако си најди таја некој си „пријател“ на интернет, или како и да е, и јас појма да неам за то , нормално е дека ќе ми делува сумњиво.
А да ми кажи дека излегва со некој другар шо го запонзала на интернет , е во ред, ќе му дозволам ( да се разбериме збораме за врска шо траела појќе време ).

Е сеа ... ако си зачести со тие „кафињата“ , значи нешто не штима тука, па уз муабет има да признај шо се дешава и да си ги сноси последиците :)))

Во врска сте подолго време, се сакате, ама откривате дека Вашиот партнер, кога не сте заедно, преку интернет се запознава со личности од спротивниот пол и со нив излегува на кафе.

И покрај тоа што на работа секојдневно контактира со колеги / колешки или приватно има еден куп другари / другарки, со кои секојдневно се дружи, тој излегува со ново запознаените личности од спротивен пол, под изговор дека има потреба да се дружи.

Ме интересира, како би изреагирале / реагирате, доколку Вашиот партнер го препознаете во наведеното погоре. Што ќе помислите? Дали ќе му верувате и покрај тоа што не знаете со кого / која излегол на кафе?

Посебно прашање за машките: Дали ќе дозволите, девојката со која сте во врска, преку интернет да се запознава со машки и со нив да излегува на кафе кога не сте заедно?

Ако ОТКРИЈАМ дека преку интернет запознава други девојки и излегува со нив, треба ли да мислам што да правам? :nesvest:
И ме чуди колку сте сите ладнокрвни и мешате поими од старт. Зарем има шанси некој да продолжи со таков човек? Или ако продолжи, зарем ќе е ладнокрвен и нема да го уништи другиот со прашања и постојани демнеења? Нема бранење или дозволување. Нека прави што сака - сам.
Откривам и го оставам. Ако не му е доволно целото друштво, ако згора на тоа не сум му доволна и јас, па е "приморан" да бара уште луѓе за дружба кои се секогаш жени - нека оди со нив. Јасно е и дека има проблем во врската и дека сме нелуѓе ако останеме во неа и се правиме наудрени токму како партнерот.:toe:

Гласав за втората опција, но дали се е во ред со врската тешко дека одма ќе знам, треба време за тоа, не премногу, прв знак на заебанциите е кога наместо да ти се обрати со твоето име ќе го изговори туѓото име....:vozbud:
Инаку и јас имам излегувано со други женски, но не запознати преку интернет, туку на друг начин, запознавањето на личности од спротивниот пол за излегување преку интернет не е мој спорт, повеќе сум за класика...:toe:

Хм... јас во принцип не сум љубоморен тип на девојка и како што реков и порано кога влегувам во врска, влегувам со 100 посто доверба, но мислам дека сепак нема да ми биде сеедно и мислам дека е тоа знак дека нешто не е сосема во ред. Ќе поразговараме, ќе го замолам да ми каже ако нешто не е во ред.

a, sobirankite vlagaat li u taa kategorija u temava?:pos2:

))))))))))))
hahahaha abe me smeesh sekojdnevno

Нешчо ке не е на арно ако искача у кафичи со спротивен пол и се запознава
така да тука иде дискусија ако не помогне
кратко и јасно без кинење нерви
БАН :pos2:

Нешчо ке не е на арно ако искача у кафичи со спротивен пол и се запознава
така да тука иде дискусија ако не помогне
кратко и јасно без кинење нерви
БАН :pos2:

abe duci, pa temava mi e smeshna, mislam poveke od tuka izlagale na sobiranki piele kafe so nepoznati li4nosti, a garant imaat vrski...neveruem deka se solo:drk:...pa kaj e tuka logikava na temava i odgovorite na neja:pos2:

едит

Dies, еден ден откако влеговме во врска, јас мојот профил го избришав.
Тој тоа го стори по десет дена, без јас да му кажам.

Пред еден месец, тој направил нов профил, со слики и сите нишани, со точни податоци. Наводно, за да ме проверува јас да не сум направил профил. Како да не знаел дека тоа може да се провери и без да има сопствен профил. Дознав по неколку дена, бидејќи се сомневав: врската ни стана хаос. Кога го видов тоа, збеснав, имаше плачења, карања, молења, ЗОШТО, ЗОШТО????? Одговорот му беше дека сакал да провери јас да не имам профил.

И иако знае колку му бев верен и посветен, пред неколку дена, пак го направил истото. Профил, со слика и точни податоци, на кои нема знакче “ново“ а се логирал истата ден! И пак со исто оправдување: ме чекал јас да направам профил, за да ме фати во “измама“!!!

Сега, не знам дали е толку глуп, дали јас сум глуп.
Раскинати сме, дефинитивно тука е крајот.

Плус тоа, не знам и повеќе не ме интересира со кого се контактирал и се видел од таму (а знаеш таму мнозинството што сака), туку и преку други страници запознавал ГЕЈ-луѓе со кои излегувал на кафе.

ЈАС МУ ИМАМ РЕЧЕНО ДЕКА Е ВО РЕД ДА ИЗЛЕЗЕМЕ ЗАЕДНО И ДА СЕДНЕМЕ НА КАФЕ СО ЛИЧНОСТА, ИЛИ АКО ИСТАТА ИМА ПАРТНЕР, ТОГАШ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ КАКО ДВОЈКИ. НА ТОА ТОЈ ОСТАНА ГЛУВ.

НИКОГАШ, ДА ПОВТОРАМ, НИКОГАШ, НЕ СУМ БРАНЕЛ ДА ИЗЛЕГУВА СО СТРЕЈТЕРИ И СО ДЕВОЈКИ ИЛИ КОЛЕГИ/ КОЛЕШКИ.
Извини што вака дрско ќе ти напишам ама, многу незрело делуваш. Ако ти како геј имаш проблем да го зауздаш партнерот да запознава нови геј луѓе, како ни е на нас стрејтерите кои секојдневно треба да ги пуштаме девојките на факултет, во продавница, по автобуси, кај другари/ки, кај се` не...
Затоа се вели дека во врската најважна е довербата. И треба да ја имаш кон и од партнерот, но ако гледаш дека поентата заради која е тој со тебе е секс, а тоа не ти е доволно, тогаш продолжуваш понатаму. Секој човек влегува во една врска заради причина. Секс или осаменост најчесто. Подоцна се раѓаат или не се раѓаат воопшто чувства.

Затоа, не го земај толку тоа при срце, момчето само сакало авантура и додека те искористува бара нешто кое повеќе му се допаѓа, сосема нормално е. А бидејќи ти требало да го сфатиш тоа, требало и да преземеш чекори.

Конечно, запознавање непознати луѓе преку нет, значи дека партнерот не ни е комплетно посветен. Барем според мене.

Извини што вака дрско ќе ти напишам ама, многу незрело делуваш. Ако ти како геј имаш проблем да го зауздаш партнерот да запознава нови геј луѓе, како ни е на нас стрејтерите кои секојдневно треба да ги пуштаме девојките на факултет, во продавница, по автобуси, кај другари/ки, кај се` не...
Затоа се вели дека во врската најважна е довербата. И треба да ја имаш кон и од партнерот, но ако гледаш дека поентата заради која е тој со тебе е секс, а тоа не ти е доволно, тогаш продолжуваш понатаму. Секој човек влегува во една врска заради причина. Секс или осаменост најчесто. Подоцна се раѓаат или не се раѓаат воопшто чувства.

Затоа, не го земај толку тоа при срце, момчето само сакало авантура и додека те искористува бара нешто кое повеќе му се допаѓа, сосема нормално е. А бидејќи ти требало да го сфатиш тоа, требало и да преземеш чекори.

Конечно, запознавање непознати луѓе преку нет, значи дека партнерот не ни е комплетно посветен. Барем според мене.
Не, воопшто не е дрско, сосема си во право. Научив многу од кошмарот во кој бев.

Никога, да повторам: НИКОГАШ немало проблеми со излегувањата со другари, другарки, колеги... Проблемите се јавија заради нови луѓе, непознати, геј, кои тој имаше неодолива потреба да ги запознава лично, и покрај тоа што знаеше како реагирам ако САМ излезе со нив. Очигледното е дека свесно работел врската до дојде на својот крај, ме лажел дека ме сака, други работи му биле важни...

Јас во него имав целосна доверба, за се’. Се’ додека не започна да се однесува на овој начин. Не бев во врска со него ниту заради осамнеост, најмалку заради секс... Но гледам дека тој влегол заради тоа. За мене тоа не е нормално, не е во ред, лицемерно е... можел да ми каже дека не оди и секој да си го бара чарето :cry:

Не, воопшто не е дрско, сосема си во право. Научив многу од кошмарот во кој бев.

Никога, да повторам: НИКОГАШ немало проблеми со излегувањата со другари, другарки, колеги... Проблемите се јавија заради нови луѓе, непознати, геј, кои тој имаше неодолива потреба да ги запознава лично, и покрај тоа што знаеше како реагирам ако САМ излезе со нив. Очигледното е дека свесно работел врската до дојде на својот крај, ме лажел дека ме сака, други работи му биле важни...

Јас во него имав целосна доверба, за се’. Се’ додека не започна да се однесува на овој начин. Не бев во врска со него ниту заради осамнеост, најмалку заради секс... Но гледам дека тој влегол заради тоа. За мене тоа не е нормално, не е во ред, лицемерно е... можел да ми каже дека не оди и секој да си го бара чарето :cry:

Povikaj go na razgovor, i otvoreno prasaj go koj e negoviot stav, za vasata vrska, dali funkcionira ok, sto treba da se smeni ako nesto ne odgovara, kakov e vasiot status vo vrskata, dali e otvorena ili zatvorena...i dali voopsto moze da funkcionira, te kolku nego mu znaci samata vrska

Исклучително ми е идиотски да забранувам некому нешто и да ја ограничувам слободата. Ако личноста со која сум ме сака, и да излезе со милион други луѓе-нема да ме изневери, а јас да му висам над глава и да гледам дали зборува со други или запознава други и да му забранувам ми е под чест. Не може ако некој е во врска со мене да го ставам во затвор и да забранам да се запознава со нови луѓе. Се работи за доверба. Патолошка љубомора ми е да забранам или да помислам дека ако се запознал со некој, автоматски значи дека ќе ме изневери. Личната слобода ја ставам на прво место и не дозволувам ниту некој мене да ме ограничи, ниту јас некого ограничувам.

Јас имам понекогаш таква потреба ама не сум бил сватен од нејзина страна.По долги убедувања не вродиле со плод до сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom