МРТ-Радио Телевисиска ТАКСА

Дали ке платите Радио дифузна такса

• Вкупно гласачи
    110
Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
VAKA PRED SE BI SAKAL DA SLUSNAM KAKVO E ISKUSTVOTO VO EVROPSKTE ZEMJI.
При споредба многу од ова сега што се случува кај нас ќе падне во вода. Споредбата е многу неблагодарна работа оти медалот има 3 страни. Колку што ми е пренесено од луѓе што живеат Париз, на пример за регистрација на возило плаќаат еднаш на 2 години и тоа некоја (посебно за нив) ниска сума. Тешко е споредба пошто е битна и ситуацијата на економски план и другите двоења од домашен буџет.

HRVATSKA KOLKU STO ZNAM E 4 EVRA ISTATA
Или доколку споредуваме можеби е добро и да се спомене зафаќањето од просечна плата и невработеноста во тие земји, тешко е вака да се барата само со 1 параметар.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
МТВ е за жалење...толку пропадна како телевизија...Подобро нека ја купи некој нека ја направи водечки ТВ медиум во МК...Па да го видам тогаш Велија да пушта реклами од по 20 минути,или шугава програма...Обновување техника,враќање на добри програми(ЛШ,Премиер лига,Ф1),но не од џебот на народот.Страна или домашна инвестиција,битно да се среди најумрената телевизија кај нас...програмата им е жив резил,настрана тоа шо вработените не ни зимаат плата...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
МТВ е за жалење...толку пропадна како телевизија...Подобро нека ја купи некој нека ја направи водечки ТВ медиум во МК...Па да го видам тогаш Велија да пушта реклами од по 20 минути,или шугава програма...Обновување техника,враќање на добри програми(ЛШ,Премиер лига,Ф1),но не од џебот на народот.Страна или домашна инвестиција,битно да се среди најумрената телевизија кај нас...програмата им е жив резил,настрана тоа шо вработените не ни зимаат плата...
Зошто да ја жалам МРТ ? немие јасно мене ме жали ли некој? не ме спасува ли мене некој ? НЕ а тоа што викаш дека не зимаат плата вработените значи треба УЈП да им ја блокира сметката а ако немаат платено придонеси итн треба да се стави под активен стечај,во најмала рака е сега прашање зашто не го прават тоа кон МРТ зашто не се третира еднакво со сите правни субјекти во МК ??? иначе за твоја информација се зима плата и малку поише од плата во МРТ не се секирај ти

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Можеби МТВ пропадна ама ноќно време околу МТВ бизнисот цвета :pusk:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Можеби МТВ пропадна ама ноќно време околу МТВ бизнисот цвета :pusk:
Дури и тој кадар треба да се смени:pos2:И за во тој бизнис да успееш ти требаат убави згодни ебачици,а не сегашните партали :)

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21

Eве по сликовито како тоа се се случува, и зашто владата бара од нас, односно не присилува да плаќаме ТАКСА....... :pos2:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Добро вака сега никој неможе да ве натера да ја платите оваа ТАКСА,иако е нелогична,нерална незаконска,и само едно ке кажам дека на уставен има паднато е сега значи кој платил се заебал на здравје бричење на суво.
фирмите кој ја платиле веднаш нека си бараат повраток на средствата со камата одма у банка или пошта и да си ја отповикаат уплатницата:vozbud::vozbud::pos2: н

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Најпрвин сите вработени во МРТВ треба да се избркаат дома,па потоа да се примат 200 кадарни луѓе кој ќе направат солидна програма,за да може слободно од граѓаните да побараат пари за сопствено опстојување и одржување.Фарсата која кружи дека владата ја финансира МРТВ,е само параван за перење пари од буџетот на Македонија.А телевизија која брои вработени и колку АРМ,воопшто не и е потребна на државава.:toe:

КОСМЕТ

Косово је Србија
Член од
24 октомври 2009
Мислења
63
Поени од реакции
4
Нешто што не користам не плаќам. До лани ќе свртев на МТВ за да гледам лига на шампиони или пред неколку години да изгледам некоја трка Формула 1. Сега бате нит сум видел што програма имаат нит ме занима. Најинтересно е тоа што се работи за владина телевизија која нема ни срам ни перде во промовирањето на Грујо и компанија. Мтв отсекогаш е таква и се додека тоа не се промени нема да ги биде. Што се тиче мене ја одма би ги затворил.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Не е тоа нивен избор, ти мислиш дека сакаат да го промовираат Грујо? Немаат избор пријателе!

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Од денешен аспек за разлика до изминатите години мтв како национална телевизија и нацинален сервис едалеку далеку подобрена.за рекламите поготово токму и тоа недостасуваше националната свест на народот,и само така нека продолжат.барем не го гледам она сранје од боки13 и сл гадости.или СИТЕЛОВОТ ПРОСРПСКО СРАНЈЕ.И дане набројувам низ други глупости.МТВ ја растури токму БЦ и СДСМ кој не им требаже национална тв ,ниту нација.а со кој пари sинго направи тв? со кој пари велија направи тв,или канал5? или чија тв е телма и сл.па законот е добар или лош .види ке паднело на уставен суд бре бреее зарем тие судиии судат по свој кејф, ако мусе дигне денеска ке помине ако не нема .или споредба со европа,:pos2:далеку сме ние од тааа европа кај нас сеуште имаме демократија со примеси на анархија и секој прави и мисли како ке мусе кејфне.е таму нема ,модерна демократија(диктатура)ке правиш како тие што ке ти кажат.мојата споредба со европа токму тоа и сакам да се знае.2 евра за мтв се сразмерни и оптималн спрема нашите приманја.секако имам забелешка ништо нее совршено, и мене ми пречи што не испорачувааа сметка секој месец или во 3 мсеци.или достава на сметка на некој банални установи и сл.а мтв каква е таква е нашае,и нема беганје од тоа дали чинела нечинела .колку пари толку музика рекол народот наш.ако невисе допагја имате каблвски сателитски програми и сл интернетЧ) чист рачун долга лјубов.

ах да додадам .несум партиски војник .мегјутоа знам дека токму тие партиски што се примени во мтв , не земаат плата и која корист имаат од мтв и да ја фаворизираат истата.:toe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
ако невисе допагја имате каблвски сателитски програми и сл интернетЧ) чист рачун долга лјубов.
Па баш нам највеќе ни пречи ова со сметките. Плаќам 3200 на T-Home за пакет од услуги, меѓу другото и телевизија, каде што 3 од 80 канали се производ на оваа тв установа. Времињата се менуваат, но некој не сака да помисли дека е 21 век, и сака да си тера по старо, да збира пари од народот по некои стари основи. И предавателите, треба да се гасат еден по друг, или да се пренаменуваат од ТВ на други сигнали, како што е пример со Финска. Понекогаш има толку многу вистина во стиховите на С.А.Ф.

?

..........

Гостин
Ми стигна сметка од 3300 денари :tapp: за МТВ ....
а јас годишно плаќам кабловска 3800 денари за 60 квалитетни програми ......

Па баш нам највеќе ни пречи ова со сметките. Плаќам 3200 на T-Home за пакет од услуги, меѓу другото и телевизија, каде што 3 од 80 канали се производ на оваа тв установа. Времињата се менуваат, но некој не сака да помисли дека е 21 век, и сака да си тера по старо, да збира пари од народот по некои стари основи. И предавателите, треба да се гасат еден по друг, или да се пренаменуваат од ТВ на други сигнали, како што е пример со Финска. Понекогаш има толку многу вистина во стиховите на С.А.Ф.
Секогаш има вистина во стиховите на С.А.Ф:helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Утрово додека идев на радио слушав за овие сметки мислења од правни лица.Според нив,ние сите треба да ги платиме сметките за мрт,а потоа заедничка тужба до државата и со гаранција ќе сме добиеле.
Сега мојот омилен правник Струмикс нека каже дали овие сакаат да не наместат и олеснат за 2000 денари или да одиме по нивниот ум?

Kajgana Shop

На врв Bottom