МРТ-Радио Телевисиска ТАКСА

Дали ке платите Радио дифузна такса

• Вкупно гласачи
    110

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
а бе што се заебаате..платете и ќутите, ќе ви пратат истерувач на долгови , ако не друго ќе ве извадат од памет....до кога онака наивно ќе си мислите дека живеете во СВОЈА ДРЖАВА која мисли и се труди како да ве организира да ви биде подобро од вчера, а полошо од утре????
....вие сте бе кметови и робови...државата ја поседуваат некои други...
...зар си мислите дека Робин Худ е измислен од заебанција, па и сите оние супермени, бетмени и останати маскирани?????.....некој опиум на народ мора да му се продава...да не полуди...пред време....пред да го исцедат...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
а бе што се заебаате..платете и ќутите, ќе ви пратат истерувач на долгови , ако не друго ќе ве извадат од памет....до кога онака наивно ќе си мислите дека живеете во СВОЈА ДРЖАВА која мисли и се труди како да ве организира да ви биде подобро од вчера, а полошо од утре????
....вие сте бе кметови и робови...државата ја поседуваат некои други...
...зар си мислите дека Робин Худ е измислен од заебанција, па и сите оние супермени, бетмени и останати маскирани?????.....некој опиум на народ мора да му се продава...да не полуди...пред време....пред да го исцедат...
Види вака сега можеби е така како што велиш ти,до некаде и можат да пратат извршители и да не вадат од памет но тоа можат да го направат,ако не плати да речеме 50% или 60% од кметовите а останатите кметови си платиле на бољарите данок тоест такса,но ако 80% од кметовите ако не платат Бољарите тешко дека ке ги пратат својте истерувачи на долгови и не се работи само за оваа такса се работи за многу други глоби и давачки кој мора да се плата за ебење во здрав мозок,како што е паркингот итн итн, е сега еден да неплати за паркинг ке наебе ако не плата 10 души ке наебат ама ако сите неплатат ке наебе тој шо ке проба да ги ебе.
ПС : Живо ме интересира овие што гласале дека треба да се плаќа работат таму/некој нивни близок работи таму? или пак мислат да плакаат од партиски побуди :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
JAS GLASAV DA SE PLAKJA.NERABOTAM VO MTV.STOE TUKA PROBLEMATICNO.MENE NEMISE VERUVA DEKA IMA TOLKU GLASCI DA NESE PLAKJA I POKRAJ STO E SAMO 130 DEN.:(FRAPIRAN SUM:(I POSLE SAKATE DA IMATE DRZAVA.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
Не ги прочитав сите мислења на темава, само ќе напишам една ситуација што и се случи на мојата трафикантка (жената од која си купувам весници, мастики..). Сметката на нејзината форма е блокирана затоа што не платила радио-дифузна такса. Нема ни радио ни телевизор во трафиката, ама и ја блокирале сметката.

А и дома ми стигна фактура за цела година, на име на дедо ми. Корисник сум на MAX TV, и покрај тоа што плаќам 3200 денари за интеренет, телефон и ТЕЛЕВИЗИЈА, сакаат да ми наплатат и за гледањето на МТВ, која да бидам искрен ја немам гледано барем неколку месеци.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
JAS GLASAV DA SE PLAKJA.NERABOTAM VO MTV.STOE TUKA PROBLEMATICNO.MENE NEMISE VERUVA DEKA IMA TOLKU GLASCI DA NESE PLAKJA I POKRAJ STO E SAMO 130 DEN.:(FRAPIRAN SUM:(I POSLE SAKATE DA IMATE DRZAVA.
Имаш ли аргумент со кој ќе не убедиш да ја платиме незадолжителната такса,која во случајов е задолжителна,а при тоа не ги користиме услугите на МРТ?Мислам економија е ова,повели поткрепи го својот став,политиканство дома.Каде одат парите,од што се финансира МРТ,каква обврска имаат граѓаните,по кој основа е оваа такса?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
Доколку се фалат дека се служба која информира постојано, и дека поради тоа треба да им плаќаме, тогаш зошто кога имаа потреба од голем број новинари (зимава додека беа политичкиве настани), на дополнително ангажираните не им плаќаа ништо?!

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Доколку се фалат дека се служба која информира постојано, и дека поради тоа треба да им плаќаме, тогаш зошто кога имаа потреба од голем број новинари (зимава додека беа политичкиве настани), на дополнително ангажираните не им плаќаа ништо?!
Најверојатно бидејки мислат дека е привилегија да работиш во МРТ и тие ти плаќаат со тоа што ти даваат занат :pos2: оваа такса многу ме потсеќа на онаа за поминување низ гробишта од народни приказни :vozbud: или пак нешто пореално онаа фактура за такса што ја плаќавне на водостопанство вардар за одржување на речните корита и дренажните канали,иако ни вардар имаше уредено корито нити пак имаше некој неизоран дренажен канал,туку да не забегуваме настрана сепак мислам дека овде се работи за изнуда а не за такса или било каква реална давачка:nenene: сепак мислам дека станува збор за цедење и рекетирање

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Имаш ли аргумент со кој ќе не убедиш да ја платиме незадолжителната такса,која во случајов е задолжителна,а при тоа не ги користиме услугите на МРТ?Мислам економија е ова,повели поткрепи го својот став,политиканство дома.Каде одат парите,од што се финансира МРТ,каква обврска имаат граѓаните,по кој основа е оваа такса?
VAKA PRED SE BI SAKAL DA SLUSNAM KAKVO E ISKUSTVOTO VO EVROPSKTE ZEMJI.HRVATSKA KOLKU STO ZNAM E 4 EVRA ISTATA, SLOVENIJA KADE STO PRESTOJUVAV BESE 15 EVRA .AVSTRIJA E 18 EVRA.ZA KVALITET NEMA DA DISKUTIRAME.DA EKONOMJA E TOCNO .DOKOLKU MTV SE FINASIRA OD REKLAMI A ZNAES KAKO BESE POCETOKOT RASPROTRANETOSTA NA DIFUZIJATA(EDVAJ 1/3 DA POKIRASE A1) , KAKO A1 USPEA , SITEL PA I KANAL5 I SL.STO AKO MTV POCNESE BEZ NAPLATA AMA ZA VOZVRAT DA SE FINANSIRA OD REKLAMI ZNES STO KE BESE DENES, GIGANT, CISTOSE SOMNEVAM DEKA KE POSTOE I A1 I DRUGITE. ZA RAZLIKA OD TOA JA UNISTIJA MTV A DA IMAAT SOPSTVENI TV I USTE POGOLEMO PERENJE NA MOZOK ILI SEX .PR PLATIMI TI MENE I SE KE IMAS.PAK KE POVTORAM ZA KVALITET NEMA DA DISKUTIRAM ZASTO I GO NEMA:(A DOBRO POZNATO KOLKU PARI TOLKU MUZIKA.I NEBARAJ KVALITET AKO NEMAS PARI.A ZA MTV ILI TV SKOPJE SE VRATAT RAZNORAZNI PRIKASKI.DALI E USTE EDNO KOMUNISTICKO PROMASUVANJE.I TN I TN...:toe:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
VAKA PRED SE BI SAKAL DA SLUSNAM KAKVO E ISKUSTVOTO VO EVROPSKTE ZEMJI.HRVATSKA KOLKU STO ZNAM E 4 EVRA ISTATA, SLOVENIJA KADE STO PRESTOJUVAV BESE 15 EVRA .AVSTRIJA E 18 EVRA.ZA KVALITET NEMA DA DISKUTIRAME.DA EKONOMJA E TOCNO .DOKOLKU MTV SE FINASIRA OD REKLAMI A ZNAES KAKO BESE POCETOKOT RASPROTRANETOSTA NA DIFUZIJATA(EDVAJ 1/3 DA POKIRASE A1) , KAKO A1 USPEA , SITEL PA I KANAL5 I SL.STO AKO MTV POCNESE BEZ NAPLATA AMA ZA VOZVRAT DA SE FINANSIRA OD REKLAMI ZNES STO KE BESE DENES, GIGANT, CISTOSE SOMNEVAM DEKA KE POSTOE I A1 I DRUGITE. ZA RAZLIKA OD TOA JA UNISTIJA MTV A DA IMAAT SOPSTVENI TV I USTE POGOLEMO PERENJE NA MOZOK ILI SEX .PR PLATIMI TI MENE I SE KE IMAS.PAK KE POVTORAM ZA KVALITET NEMA DA DISKUTIRAM ZASTO I GO NEMA:(A DOBRO POZNATO KOLKU PARI TOLKU MUZIKA.I NEBARAJ KVALITET AKO NEMAS PARI.A ZA MTV ILI TV SKOPJE SE VRATAT RAZNORAZNI PRIKASKI.DALI E USTE EDNO KOMUNISTICKO PROMASUVANJE.I TN I TN...:toe:
КХМ КХМ малку данеси дезинформиран случајно ??? прво рекалми на мртв има застапено исто колку и на приватните телевизии,дури и повеќе,ова не го знаеш бидејки очигледно не ја следиш,но сепак си спремен да платиш такса ок патриот си нема што плати и за мене во тој случај,неколку дена ја пратев мрт и правев споредба значи колку што одат реклами на сител и А1 исто толку одат и на мрт башка владата највеќе се рекламира на МРТ и пази владата плаќа за тие реклами не се емитуваат бесплатно,е сега значи иста застапеност на реклами дури и повеќе што значи и повече профит стари серии и филмови,значи нема трошок за плаќање авторски права , минимален број на вработени буџетска помош и повторно да се плати не мислам така,е сега во хрватска се плаќа но што нуди хрт а што се нуди во словенија, башка колку што мие познато освен во бившите ју републики никаде на друго место не постои таа такса,епа чорба значи мрт официјално перална за пари,бунар без дно итн итн итн значи од мене не добива пари а ти патриоту слободно платија и мојата такса чим ја жалиш мрт дај уште еден да гласа дека ке плаќа па да испадне еден на десет да си ги поделите сметките пет души по десет сметки кени платите :) па и нее толку голема цената со оглед на нели нацјонална телевизија е бре тоа па плакајте и за нас а што знаеш можеби кени падне страм поради тоа па некогаш можеби самите кесиги платиме до тогаш мрт од мене нема да види ни еден ебан мангар а не пак денар

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Благодарам за помошта, тончи.Не се работи за патриотизам ,се работи за свст и обврска спрема државата.130 ДЕН е пиво кој ке го испиеш и измочаш.тоа е нашиот проблем синдромот македонски.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Благодарам за помошта, тончи.Не се работи за патриотизам ,се работи за свст и обврска спрема државата.130 ДЕН е пиво кој ке го испиеш и измочаш.тоа е нашиот проблем синдромот македонски.
и 1,3 денари дадени без веза не треба се даваат, а камо ли две пива..:)
инаку HRT е ЕВРОПСКИ бренд вреден околу 200 и кусур милиони евра, а МРТ кокошарник заради кој ти е срам да кажеш дека си од Македонија...кој патем ИСПРА и УКРАДЕ море пари....
...........само на фиктивни хонорари отидоа две-три димаќински МРТВ-ија...така да ..не спомнувај синдроми и Македонски патриотизам...дефинитивно се работи за харач од кој ќе се исплаќаат партиски вработените гласачи...кои добро знаат дека, ако не се таму вработени ..., а за к.р не ги бива, не ќе можат ни за сол да заработат....т.е. да ги бивало..одамна немало да останат во таа беда од телевизија и радио...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ама нешто ко датисе измешани брзините а?? за која свест збориш бе ?? на сите наметнати давачки такси и даноци сега плус и оваја па и свест кон државата спомнуваш,дане имаш температура случајно??
Едно пиво дае мој пари се јас кего пијам јас кего измочам нема да му ги дадам парите на некој паразит у мрт и кога збориме за обврски кај се обврските на државата кон мене? но да не забегуваме понатака очигледно се работи за партиски патриотизам:pos2: затоа глеј си работа и мирисај си ги чорапите и понатака и не ни збори за свест и осет:tapp:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
deneska mi stigna 1560 den ....

ne im plakam ... mozam sam da se branam na americki nacin od izvrsiteli i LICNI stecajni upravnici ..so oruzje :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ама нешто ко датисе измешани брзините а?? за која свест збориш бе ?? на сите наметнати давачки такси и даноци сега плус и оваја па и свест кон државата спомнуваш,дане имаш температура случајно??
Едно пиво дае мој пари се јас кего пијам јас кего измочам нема да му ги дадам парите на некој паразит у мрт и кога збориме за обврски кај се обврските на државата кон мене? но да не забегуваме понатака очигледно се работи за партиски патриотизам:pos2: затоа глеј си работа и мирисај си ги чорапите и понатака и не ни збори за свест и осет:tapp:
Ај бе ти контролирај се што збориш:helou:....да не осамне на јутуб некое клипче со тебе во главна улога...:vozbud::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom