Таксистите и нивната култура - случки

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Мене ме нервира само кога ќе му кажам на таксистот адреса до дома и тој ќе ме праша каде е тоа.Има повеќе вакви случаи.Па ако се таксисти мое мислење е дека треба да го знаат Скопјево.:toe:
добро де сеа таксисти се не се проектанти на цело скопје па да знаат и точна адреса на секоја улица... човекот поштено прашал за да не врти да бара а и ти нема да го чекаш толку... у скопјево не се такви 100 200 улички забутани... мн поише се...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
добро де сеа таксисти се не се проектанти на цело скопје па да знаат и точна адреса на секоја улица... човекот поштено прашал за да не врти да бара а и ти нема да го чекаш толку... у скопјево не се такви 100 200 улички забутани... мн поише се...
Добро може да не знае точно каде е, ама отприлика треба да знае кај се наоѓа некоја адреса.Еднаш со другарка влеговме во такси и му викаме да не носи до еден кафич во парк, тој ни вика во ченто е тој кафич?вакви ме нервираат

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Добро може да не знае точно каде е, ама отприлика треба да знае кај се наоѓа некоја адреса.Еднаш со другарка влеговме во такси и му викаме да не носи до еден кафич во парк, тој ни вика во ченто е тој кафич?вакви ме нервираат
Подобро да те праша ако не знае отколку да те однесе негде кај што мисли дека е адресата, па место накај центар да тргне кон драчево ко што мене ми се има случено :)
Порано секој ден се возев во такси и имам налетано на секакви таксисти. Тоа што по цел ден се во кола не значи дека знаат да возат. И дефинитивно треба да поработат на human skills, зашто повеќето не знаат да проценат дали тој што се вози сака или не сака да им прави муабет за зимницата на баба им или дали и колку жена им им дала. Сфаќам дека се по цел ден во колата, ама кога веќе одбрале да го работат тоа нека се прилагодат на професијата. И одвратни ми се таксисти кои не ги чистат колите, па кога ќе влезеш мириса на ланска сарма, во прагчињата може да засадиш љубичици, а рачките за отварање се мрсни и потемнети. Се работи за 150 денари за миење кола, сигурно можат да си ги дозволат. Исто така страшно ме нервира кога си зборат на мобилен (забрането е со закон) и уште се лутат кога ќе им искоментирам дека не сакам да зборат додека ме возат мене, после што сакаат нека прават. За пуштање ич да не збориме, обично не сакам генерализации, ама повеќето се пуштаат на се' што е женско. Еднаш еден таксист ми се уби од раскажување колку сум била "прекрасна, млада и полна живот" и откако намерно му кажав дека сум средно (втора факултет бев, па и немаше голема разлика) тој ми кажа дека син му ми бил генерација, ама го добил на 17 години зашто додека бил средно он и жена му... и така натака продолжува неговата животна приказна.
Затоа сега кога имам потреба се возам со Наше Такси или Лотус, може не ги знаат сите адреси, ама барем сум сигурна дека колите им се чисти и дека ако не сакаш нема да ти прават рендом муабет, а и враќаат кусур до денарче точно и таксиметрите им се нормално баждарени.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Насловов на темава е ироничен.
Таксистите и нивната култура.

Која култура бре мајке ми, недајбоже да возиш позади таксист, ќе окапеш, застануваат кај ќе им текне, закочуваат сообраќај, се престројуваат ненадејно, паркираат насегде. У пичку материну.. 10 дена шофер сум, па живци искинав, тек коа ќе положам, ќе си купам некој тенк, и ќе ги решам сите. мадрфакрз
ехееее 10 дена чекај бе... нишо не си видел уше... имаш време.. и ја така мислев.. ја викав ке си купам една лада или пезетка и ке ги мавав на секој чекор нормално ако сум сигурен дека сум у право.. ама не е така... ке си видиш сам има бреме :)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ехееее 10 дена чекај бе... нишо не си видел уше... имаш време.. и ја така мислев.. ја викав ке си купам една лада или пезетка и ке ги мавав на секој чекор нормално ако сум сигурен дека сум у право.. ама не е така... ке си видиш сам има бреме :)
Не зезај брат, не е хумано така да возат. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
таксист не е академски граѓанин :smir: повеќето возат заштонема доволно работа за сите а не затоа што сакаат! користете такси од пореномирани компании па нема да има толку киксеви и трачеви по форумиве...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не зезај брат, не е хумано така да возат. :)
хахах помири се со фактот другар.. не е хумано и не е ни доволено да се убиваат луѓе па се случува ко шо глеаш.. ке преживеешмноги такви дешавки не само со таксисти.. те чекаат и жени возачи и искусни и неискусни и шо се плашат ама се с есе ке видиш кај нас.. те сече од трета лента за у прва да се убаци.. на семафор на зелено стои и уше се буни зашо му свириш... имаш време не се брзај... :helou:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
хахах помири се со фактот другар.. не е хумано и не е ни доволено да се убиваат луѓе па се случува ко шо глеаш.. ке преживеешмноги такви дешавки не само со таксисти.. те чекаат и жени возачи и искусни и неискусни и шо се плашат ама се с есе ке видиш кај нас.. те сече од трета лента за у прва да се убаци.. на семафор на зелено стои и уше се буни зашо му свириш... имаш време не се брзај... :helou:
Извини ти таксист да не си?

Инаку горенаведеното се доживува минимум 3 пати во 10 дена :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Извини ти таксист да не си?

Инаку горенаведеното се доживува минимум 3 пати во 10 дена :)
а хахахаха НЕ а од кај ти дојде таа помисла дека сум таксист те молам кажи ми.. значи ТЕ МОЛАМ... јес да возам многу али не сум таксист и неќам да бидам...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
а хахахаха НЕ а од кај ти дојде таа помисла дека сум таксист те молам кажи ми.. значи ТЕ МОЛАМ... јес да возам многу али не сум таксист и неќам да бидам...
Некако многу ги браниш :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Нц. грешка си.. наврати се 2 3 страни поназад ке видиш.. не е фитата да ги нападнеш само така треба да ги сватиш и нив.. а дек анемаат култура на возење не ги бранам па шо сака нека е.. ти реков види 2 3 страни уназад...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
aaa posebna sorta se ovie(sekako ima isklucoci)najveke sto me nervira e koga ke pocnat da ti ja raskazuvaat nivnata zivotna prikazna(wtf sto me interesira toa?sakam samo da stignam od lokacija A do Lokacija B)ili pak kako Skopjevo ne e toa sto bilo hahaha ova mi go kazuvase eden beden taksist posledniot pat koga se vozev deckoto ne ni bese nesto posebno star max imase 35 godini siprarski akcent prilicno priglup a i suratot mu bese glup i kukase kako skopje go izgubil sjajot(a mene bas me interesirase negovoto ceneto mislenje za Skopje:tapp:),a za poitika nedaj boze da pocnat nekoj muabet bolje ke bide peski da si odis.

Член од
24 февруари 2009
Мислења
196
Поени од реакции
3
Со такси ретко се возев(додека бев у Мк) дека бесплатни слободни имавме,автобуси за релацијата што најчесто ми требаче,редовни,така да такси не баш али дпсегашното искуство со таксисти ми е прилично ок...Еднаш знам со другарка ми се кашивме од центар до Аеродром и солзи ми текоа од смеа.Кога почна да ни кажува вицеви такситот,па не праша што музика сакаме па пак вицеви...сум се згазила од смеење.Еднаш еден сакаше да ме испрати до влез зошто ми беше страв од кучињата:pos2: Не фала му реков(нормално :vozbud: )

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Пред некоја недела се возев со таксист кој не престана да збори за вистинска љубов цел пат. Ме прашуваше колку време идам со дечко ми за да ми потврди дека `тоа е љубов`.:lud:

S

StereoLove

Гостин
Пред некоја недела се возев со таксист кој не престана да збори за вистинска љубов цел пат. Ме прашуваше колку време идам со дечко ми за да ми потврди дека `тоа е љубов`.:lud:
:pos: :pos: :pos:

Демек ти незнаеш,јоооој која будала еј...

Шала настрана,имало многу случки со таксисти кои знаеле да претерат.Вртат цел круг за да стигнат до саканата дестинација со изговор да фатам од покусиот пат,или згуснат сообракај за да на крај да ти земат плус неколку денари,раскажуваат за нивните несрекни љубови и проблеми...ми се смачи од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom