Личен стечај? WTF?

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
abe da receme luskuznite raboti avtomatski pc, tv se od doma ti ide kaj nekoj trosed krevet neznam sto i ke ustanat 4 zida i nakraj ke recat aaa ova ne e dovolno prijatele sea i stanot ti go zimame.

abe da receme luskuznite raboti avtomatski pc, tv se od doma ti ide kaj nekoj trosed krevet neznam sto i ke ustanat 4 zida i nakraj ke recat aaa ova ne e dovolno prijatele sea i stanot ti go zimame.
Ама не разбираш убаво си пишува таму со цел имот + една третина од платата ќе управува стечаен управник додека не се намири доверителот. Е сега зависи колку е должен човек, пример е должен околу 15000 евра а станот реално му вреди 20000 процентелот ќе го процени на 10000 и + мебел, телевизор компјутер 5000=15000= бездомници луѓе на улица :toe:.

Колку моќни луѓе ги држат конците кај нас.Сите оние стечајни управници од времето на приватизацијата се финансиери на власта.Колку се моќни може да се види и од овој закон.
Ни жал,ни срам.Не бива од нас држава.

ААААА извини сум го прескокнал тоа. Ако е така ова станува малце загрижувачки...

inaku Komercijalnite Banki ostvarija 60 milioni CIST profit vo prvite 6 meseci ..znaci cist profit ..za zalenje se ..dali ke imaat pari da im isplatat pari na vrabotenite ?

tamu se vistinskite krivci

ne se sekirajte ke dojdat nekoj den do covekot na koj mu e prekuglava od stecajni upravnici i izvrsiteli ke bidne nekoja belja i togas mozebi ovoj nash narod ke se osvesti i ke se krene protiv toa

овој народ е премногу глуп за да направи такво нешто, не смее ...

ух..јеботе благи Бог , а пред некоја година убаво прогнозирав....ова нема да запре додека на целиот пролетерјат у Македонија не му се одземе и последното материјално и стамбено добро стекнато во социјализмот....па пола Македонија бе живее во станови и куќи изградени во социјализмот...знаете ли која пара од тоа може да се исцеди...???
...за 2.000 евра ..да се стави рака над целиот имот и третина од платата???...овие бе или се дибидуз будали или мочалото им е ептен големко...:)
....значи на 2000 евра долг ќе се накалемат 20.000 евра извршителско-наплатувачки трошоци и едно 50.000 судски арач и во стилот на принудна наплата на РТВ претплата за граѓанство и фирми , па оние за пљукарина, прдарина и слични казниви дела ќе опљачкаат народ :)
...очигледно се дрогираат, а и ова ОПОЗИЦИЈАВА за к...р не ја бива... им се местат за шутирање тие се чешаат и гледаат во облаци......значи исти лоповски шалабајзери .....

Секое семејство да си одбере по еден член (јабана курбан да оди) на чие име нема да има ништо како сопственост и на тоа име да ги стават сите домашни давачки ..па нека повелат браќата да одземаат....:helou:

Вака така стануваме држава со сите нишани...без народ внатре, само ботови и сенки.

Не ми е јасно кој к. носат вакви закони кога добро наплаќаат од тие долгови и самите банки, кога се ранат од тие долгови?
Eve na primer moite me imaat mene i sestra mi za cuvanje ranjenje skoluvanje i se toa. I sea doma crknue friziderot i nema kesh od kade :) mora kredit ckrnue drugo mora pari toa e toa :)
Ех Никола, само родители знаат како тргаат месец за месец, крпеници. Заради тоа и кај просечно семејство одржувањето на домот е проблематично (инсталации, фасади...) или никакво, а за инвестирање во акции и слично (ко што прават странство) нема муабет, али тоа е.

Што би рекол господинот ку*систа А. П. "пи*ка му ма*е-рина"

Хмммм...
Прво што ми паѓа на памет е дека извршителите ќе останат без работа, или, драстично би им се намалиле приходите...
ОК, стечај, исто му се фаќа како и досегашната наплата на долговите, само што ќе има пари и за стечајниот управник, на трошок на стечајниот должник...
Не дека ќе се промени нешто на подобро, штознам...
Мене, како правник, во очи ми боде онаа „кривичната одговорност“ за оној кој никако неможе да му се одземе ништо, бидејќи нема...
Некако ми е противуставно, вака на прва...
Башка, еве, случај на пр.:
Вработен е човекот, зема кредит, добива отказ, неможе да го врати...
Врз основ на платата, добил кредит и сметал дека со таа плата може да го враќа...ама, добил отказ човекот и нема сега...
Каде е тука кривичната одговорност? Ќе бараме небрежност, бидејќи не мислел дека може отказ да добие?
Mислам...најнелогичен ми е тој дел.

После ова нема што друго да се воведе освен данок на воздух :toe:

море се за@#$в јас требаше да упишам правен или полициска академија ќе станеме апла пендрек држава...

i ja go cekam denot so danokot na vozduh i toa moze da bide u centar poevtino deka e pozagaden a na strana pocist vazduh dises poskup ke e :)

globalni zakoni ..globalno ropstvo

Rockfeler,Rotshild,Soros i ekipa ke ja iscicaat na site krvta

Luge sto se bunite, sekade toa funkcionira,nikoj ne te tera da da si proglasis stecaj.
Ova ne nesto sto go izmislija vo MKD, neli sakame zapad i slicno, toa e kopirano od tamu, zaglaven si do gusa ne mozes da si gi podmiruvas smetkte i sam si proglasuvas bankrot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom