Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
мое мислење е дека овој месец ке го остават да "опипаат" колку луѓето трошат и наредниот месец ке мавнат еден просек на пример од 26 гб ова е мое мислење дај боже да не сум во право да остане вака како што е:back:
togas lugje daj potrosete poveke od 50 GB za i prosekot da bide pogolem:pos2::pos2::pos2:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Сакам да се префрлам од Maxadsl на т-хоме, на Телекабел, гледам го покачиле и лимитот на 50 ГБ и мислам дека е супер, ама сакав да прашам дали е стабилен во смисла дали паѓа на 5-6 минути(на т-хоме ми се случува ова многу често) и такви ми ти работи.
Ако не ви е тешко пишете ми приватна порака :)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Ме интересира брзината со која данлодирате нешта? Кај мене НЕ МРДА од околу 47 kb/s.

Да е од филмот не би рекол, оти 5 симнувам, па не може сите да се со малку сидери. Ги исклучив другите 4 филма, брзината пак си е иста. Чисто ме интересира дали ова е СЛУЧАЈНО до сидерите или: НА ви 50 GB, ама брзината ќе ви се ограничи.

Инаку проверив и на speed test си ја има нормалната брзина за данлодирање.

Можно ли е од кај нив ТЕЛЕКАБЕЛ да се КОЧИ?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ме интересира брзината со која данлодирате нешта? Кај мене НЕ МРДА од околу 47 kb/s.

Да е од филмот не би рекол, оти 5 симнувам, па не може сите да се со малку сидери. Ги исклучив другите 4 филма, брзината пак си е иста. Чисто ме интересира дали ова е СЛУЧАЈНО до сидерите или: НА ви 50 GB, ама брзината ќе ви се ограничи.

Кај мене е ок од Замунда.. баш уклучив сеа да проверам.. не ми изгледа дека има било какво ограничување..

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Можно е од торентот да е. Ќе пробам од Замунда да видам како ќе оди.

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Браво за Телекабел за храбриот чекор....Само напред....:wink:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Кај мене со 320 кбпс симнува горе доле добро е...

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498

Имам тестирано повеќе протоколи и не сум приметил досега некое брзинско ограничување по протокол од страна на Телекабел.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
zosto ne moze da se proveri smetkata na web stranata,pak ke muvaat nesto

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
zosto ne moze da se proveri smetkata na web stranata,pak ke muvaat nesto
И кај мене не се отвара системот за проверка, може апдејтуваат нешто, не сум проверил детално, ама не ми изгледа серверот достапен, ај ќе биде за скоро достапен пак, пред некое време го средуваа и серверот за сајтот како што приметив.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
И кај мене не се отвара системот за проверка, може апдејтуваат нешто, не сум проверил детално, ама не ми изгледа серверот достапен, ај ќе биде за скоро достапен пак, пред некое време го средуваа и серверот за сајтот како што приметив.
Нема ништо ново сега гледав:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom