Воскреснатиот Исус и дванаесетмината апостоли

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Da, da!

Veli i da ne si veruvame samite sebe!

Slepo da bideme ofcicki!

Koj e Kifa? Koj e 12 apostol!

Odgovorete, konkretno, so dokazi, pisanija, so dva zbora, tri zbora!
Ете уште еден капитален доказ за твојата тенденциозна игнорантност што се тиче тематикава...

КАДЕ ВИКА ДА НЕ СИ ВЕРУВАМЕ САМИТЕ СЕБЕ?

Како беше она...Ќе слушаат, а нема да слушнат..И ќе гледаат, а нема да видат.

Јас апсолутно немам никаков сомнеж, ниту имав намера да бидам цинична.
Во Билбијата јасно стои се што те "интересира" , па повели побарај си.

А, Кроули е споменат затоа што и од Телемата се одушевуваше, како што паметам.

Конечно, и во делот за MIKI1 кажав зошто ни на крај памет не ми е да убедувам некој кој тенденциозно нејќе да сфати.

Патем, кога и ако имам повеќе време, ќе продискутираме на темата за Џедаите повторно околу обидот за копирање на религија кој е евидентен таму.

Јас не се одушевувам/в од Телемата, јас само ја постирав книгата на Кроули бидејќи бев замолен, а и за да се развие и во тој дел дискусија.

Џедаите не ги закачај, то је филмо, почни од серафимите!

Побарав и контрадикторна е библијата.

Се обидувам да разберам, ама имам недоверија....тоа ќе да ме прави вистински рисјанин според тебе и Мики1!

Абе бркајте работа.

И ти и Лет 3 и МИКИ1 кој не знам зошо го прави ова шо го прави.

Ете уште еден капитален доказ за твојата тенденциозна игнорантност што се тиче тематикава...

КАДЕ ВИКА ДА НЕ СИ ВЕРУВАМЕ САМИТЕ СЕБЕ?

Како беше она...Ќе слушаат, а нема да слушнат..И ќе гледаат, а нема да видат.

Мики1 рече дека е така. А тој ти е најголем аопологет тука.

Ако таквите ја бранат верата, јасно ми е зошто е загубен Ерусалим!
Во крстоносието!

П.С
@МIKI1
Веројатно ти е познато дека самиот Павле вели како не треба да се навлегува во дискусии околу верата и Бог со провокатори и сл. особи кои тенденциозно се потсмеваат и нејќат да сфатат.
Остави ги. Ќе дојде денот кога и тие ќе согледаат, но тоа не е наше да го правиме.

Се согласувам-од моево, речиси двегодишно учество на форумов, подоста работи ми се покажаа како реални а не само како прочитани.

Се согласувам-кој сеуште не поверувал, на таквиот и сам Бог да му се појави, не само што нема да поверува во Него, туку, како што би рекле современите богослови, таквиот би посакал пак и пак и пак да Го распне Христа.

Моето учество на форумов е од проста причина: да посведочам за својот Бог и вера. Признавам дека контрирањата со неверните се помалку ми се „исплатат„ па малку сум заморен од непрекидно одговарање, иако никој не се најде јунак да ги одговори моите прашања.

А секогаш има едно „ама„...А тоа вели дека, доколку не се појават личности кои ќе внесат содржина на форумов, тогаш дискусиите би се свеле на бесконечно преповтоирување на следново:

- нема Бог...
- јас не верувам...
- ќе поверувам кога ќе видам...
- и јас се согласувам со претходниве кои не веруваат...

И тн...

Како што рече еден Отец на послелитургиска проповед (да не го именивам Отецот): должност од секој поединец да посведочи за Бога, секаде каде има прилика за тоа.

Мики1!
навистина не би сакал до волку да бидам лош, ама ти не само што си контрадикторен, туку и немушт си во бранење на верата.
Јас, како некрст, да не решев да те шупачам малку, поарно ќе ти ја одбранев тезата и побргу токолку ти (дури и Ада да ти дојдеше порано напомош).

Не лупај малдо момче друг пат зелени, ами читни, подучи, проучи.

Биѓаа!

@Ада, I hope u still love me (генетски сум заебан за чепкање лица како Мики1 кои се курчат, проповедаат, а не се кадарни кога ќе се соочат со квалитетаивна разлика во знаење и познавање)

Абе бркајте работа.

Ама нема ништо лошо околу разјаснувањето на некои работи,дури има група научници кои вршат психоанализа на господ и дошле до заклучок мултиперсоналити...Т.Е делото е контроверзно самото себе си се поништува,многу прашања немаат одговор...затоа дискутираме.

Како што рече еден Отец на послелитургиска проповед (да не го именивам Отецот): должност од секој поединец да посведочи за Бога, секаде каде има прилика за тоа.

МИКИ1 тоа не е сведочење туку набадање....за да бидеш сведок треба да имаш видено,осетено...а не да веруваш само

И на крај краеви нема задоволителен одговор-како совршен ентитет ко господ создал несовршенство-он знаел предвреме и за луци и за се....

понатаму одмарал еден ден...:pos2:

Абе бркајте работа.

Moжам да замислам како ти недостига старата добра инквизиција кога на вакви како мене душите им беа спасувани и прочиствувани со оган и челик.

Види аде , пиле, постојат работи кои на некој не му се баш најасни и за кој си бара одговори или докази. Ако немаш одговор или доказ, немаш, не е твоја вина, некој ни тебе не ти ги дал за да можеш ти понатаму да ги пренесеш.
То е животот, продолжуваш понатаму, месиш зелници, пушташ правосмукалка, раѓаш деца, модерираш форум....

Али прашањето си останува како што стоеше векови пред и ќе остане векови потоа

Кој беше дванаесетиот апостол на кој му се јавил воскреснатиот Исус??

Ada, vidi:

Напишано од MIKI1
А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

Da ne se lazeme, ova odbranava na Miki1 e kako onaa: nemoj bato, ne me brani poveke!

Ама нема ништо лошо околу разјаснувањето на некои работи,дури има група научници кои вршат психоанализа на господ и дошле до заклучок мултиперсоналити...Т.Е делото е контроверзно самото себе си се поништува,многу прашања немаат одговор...затоа дискутираме.

Moжам да замислам како ти недостига старата добра инквизиција кога на вакви како мене душите им беа спасувани и прочиствувани со оган и челик.

Види аде , пиле, постојат работи кои на некој не му се баш најасни и за кој си бара одговори или докази. Ако немаш одговор или доказ, немаш, не е твоја вина, некој ни тебе не ти ги дал за да можеш ти понатаму да ги пренесеш.
То е животот, продолжуваш понатаму, месиш зелници, пушташ правосмукалка, раѓаш деца, модерираш форум....

Али прашањето си останува како што стоеше векови пред и ќе остане векови потоа

Кој беше дванаесетиот апостол на кој му се јавил воскреснатиот Исус??

Слушајте вака арогантни дечаци.

Прво на кретен не се обраќате.

Второ, ако ги знаете сите букви од азбуката, ќе знаевте и да прочитате дека воопшто не го проблематизирам вашето поставување прашања, туку евидентната малициозност во потсмевот со кој пристапувате на тематиката.
Значи за нешто кое се појавува како глобална феноменологија зборам.
Јасно или да цртам? (патем, тоа одлично го правам)

Инаку, вчера еден научник многу концизно даде опис на ваквите ко вас...Сакаат да бранат научни тези и докази, а религијата и креационизмот ги напаѓаат само со потсмев, што е далеку од научен метод.

Како тоа така,јас објаснував еволуција на членот синатра со ембриони,бактерии,водоземци...ама на некои не можеш очите да му ги отвориш.

Ада нема потреба од страв од Смртта.

велат пушењето убива полека но сигурно.

Јас велам Ќе умреме-било полека или инстант death но сигурно.

Слушајте вака арогантни дечаци.

Прво на кретен не се обраќате.

Второ, ако ги знаете сите букви од азбуката, ќе знаевте и да прочитате дека воопшто не го проблематизирам вашето поставување прашања, туку евидентната малициозност во потсмевот со кој пристапувате на тематиката.
Значи за нешто кое се појавува како глобална феноменологија зборам.
Јасно или да цртам? (патем, тоа одлично го правам)

Инаку, вчера еден научник многу концизно даде опис на ваквите ко вас...Сакаат да бранат научни тези и докази, а религијата и креационизмот ги напаѓаат само со потсмев, што е далеку од научен метод.

Далеку било!

Јас се шегобијам со Мики1 и сите учени, а недоучени кои трескаат а не знаат да треснат!

П.С. Да беше прашањето одговорено веднаш, место да се оди во цитирање цели евангелија, одамна немаше да има вакви шегобијства.

Кроули, искрено, е само едно егоцентично и надрогирано створење, ко баш поради тие два моменти подоцна паднало во делузија дека е божество.

И кога не би нанесувал зло ко што прави, би бил за жалење.

Патем, не знам како не ви се крева коса од ОЧИГЛЕДНАТА КОНТРАДИКЦИЈА дека паламуди околу ослободениот човек од стегите на релегијата, бла, бла, а во суштина промовира нешто многу налик на религија, со хиерархиска поставеност, али со него како бог.

Ебати болесникот и глупите пубертетлии (и оние кои тоа веќе не се по години, али се заглавени у тој филм) што уше го следат.

Jas se izvinuvam sto upagam vo temava no Ada zarem ti najde da zboruvas za potsmev i za citanje sto drugite napisale...barem ne navreduvaat filozofii i proroci kako ti sto navreduvas vo tekstot pogore sto go pastirav a e napisan od tebe....uste ednas se izvinuvam sto upadnav.....

Како тоа така,јас објаснував еволуција на членот синатра со ембриони,бактерии,водоземци...ама на некои не можеш очите да му ги отвориш.

Ада нема потреба од страв од Смртта.

велат пушењето убива полека но сигурно.

Јас велам Ќе умреме-било полека или инстант death но сигурно.
Уште еден интересен дел...Било која религија официјална, заедно со креационистичките учења, на никаков начин не се косат со еволуцијата или со било кое друго научно сознание.

Самите нивни концепти, апсолутно НЕМААТ точка на колизија.

Поинаку, еволуцијата не негира Бог/креатор.

Ете мене кога нешто не ми е јасно прашувам во прашања за христијанството,но овде дебатираме работи кои се контроверзни а мики номер един мисли дека има МОНОПОЛ на вистината ко бош православен Папа ќе го клајме...на форум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom