Воскреснатиот Исус и дванаесетмината апостоли

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Let3, а бе ужива во своето тековно самоубедување (читај: прелест) и не давај одговори на веќе дадени одговори...

Кој е дванаесетиот апостол на кој му се покажал воскреснатиот Исус?

Према делата знаеме дека воскреснат Исус му се покажал на апостолите, после се вознесе на небото а дури после кога се вратија во Ерусалем апостолите го избраа Матеј како дванаесети апостол на местото на обесениот Јуда.
Кој е тој дванаесети апостол на кој Исус му се покажал ПРЕД да го изберат Матеј а ПОСЛЕ Јудиното самоубиство (кога биле само 11 апостоли)

Кој е дванаесетиот апостол на кој му се покажал воскреснатиот Исус?

Еден мој комшија кој чат пат посетува душевни болници тврди дека го има видено Исус можеби тој е дванаесетит апостол:toe:

Aaaa? Tomas Aquinus Sanctus!
Ne znaev deka
si tuka, na kajgana!

5 dokazi za
postoenjeto na bog na Toma Akvinski, ako ne se lazam, se teoremi za pobivanje na moznite kontraargumenti!

Ili naski, veli deka bog go ima zatoa sto e nevozmozno ds se dokaze deka go nema!

Kade vide odgovor na prasanjeto od Let3 loga celata biblija e konfuzna i ne kazuva koj e 12 apostol po besenjeto na Juda!

Zatoa, ili odgovori kratko i jasno ili krshi glava!
Ne tuku mi propovedaj gluposti!

Kade vide odgovor na prasanjeto od Let3 loga celata biblija e konfuzna i ne kazuva koj e 12 apostol po besenjeto na Juda!

Zatoa, ili odgovori kratko i jasno ili krshi glava!
Ne tuku mi propovedaj gluposti!

А бе ова не е од оние замаглени и симболички муабети кои секоја црква ги толкува на 1001 начин.
Ова е прцизна математика
Биле 12, дниот се обесил и останале 11 а Исус кога се појавил го виделе пак 12
Едноставна математика. Проста.
А пак згрешија во пишувањето. Не им текнало на ова дека 12-1 = 11 а не пак 12

Aj kako neuk da te
poducam!

Odgovori ili molkni! Ne
defokusiraj!

Vaka li se brani vera be!

„..Тогаш Јуда, кој Го предаде, кога виде дека Тој е осуден, се покаја и им ги врати триесетте сребреници на првосвештениците и старешините,...„
„...Тој ги фрли сребрениците во храмот, излезе та се обеси...„.(Матеј, 27.3, 27.6).
Од стиховите читани во контекст, се гледа дека Јуда го предава Христа во ден среда, а Јуда се обесува пред Исусовото распетие.

„...И фрлија ждрепка за нив, и ждрепката падна ма Матиј, и тој се вброи кон единаесетте апостоли...„ (Дела, 1.26).
Еве го 13-от Апостол.

„..Тогаш Јуда, кој Го предаде, кога виде дека Тој е осуден, се покаја и им ги врати триесетте сребреници на првосвештениците и старешините,...„

„...Тој ги фрли сребрениците во храмот, излезе та се обеси...„.(Матеј, 27.3, 27.6).

Од стиховите читани во контекст, се гледа дека Јуда го предава Христа во ден среда, а Јуда се обесува пред Исусовото распетие.

Тоа ни кажува дека кога Исус после распнувањето воскреснал имало 11 а не 12 апостоли а библијата вели дека кога воскреснал сепак го виделе 12 апостоли.
Како е тоа можно
Кој беше дванаесетиот апостол кога Исус воскреснат и му се покажал?

Gleas deka faken ne znae i zatoa zamajuva!

Мики да не знае?? Немогуќе
Да не беше модератор и да не беше близок со админите на кајгана (кој ги поздравувам со почит и понизност) сега ќе ти дадев едно црвенко за хулење ти антихристу!!!

Тоа ни кажува дека кога Исус после распнувањето воскреснал имало 11 а не 12 апостоли а библијата вели дека кога воскреснал сепак го виделе 12 апостоли.
Како е тоа можно
Кој беше дванаесетиот апостол кога Исус воскреснат и му се покажал?

Ми текна! А да не беше ти 12-от? :pos2:

Ми текна! А да не беше ти 12-от? :pos2:

А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

Пази Мики може да те исфрлат од црквата заради сопствено мислење и текнување.

Али озбилно еве Мики директно те прашувам, Кој беше дванаесетиот апостол на кој Исус му се покажал воскреснат??

Хммммм....а само што сакав да ти поставам уште поглупаво контра-прашање, ама се предомислив...Ај, да не ме караат.

П.С. Плус то, веќе сум навикнат на лукави прашања...

Ne smee da ti ka3e! Tajna bilo! Od poslednata vecera!
Isus sam go izbral za da zadr3i cifra! Ama im rekol da molcat! Za da ne slucajno se premisli Juda i ne se obesi na vreme!

Ne smee da ti ka3e! Tajna bilo! Od poslednata vecera!
Isus sam go izbral za da zadr3i cifra! Ama im rekol da molcat! Za da ne slucajno se premisli Juda i ne se obesi na vreme!

„....Највероватно...„-мојот омилен одговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom