ЈСП - случки, прашања, дискусии

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Од Радишани...не е тоа аеродром и карпош за да шеташ со точак по кеј или да се движиш по обележани стази...нема тога код нас, нас не челичат да преживуваме.
Плус треба да преживееш низ Чаир за да стигнеш до Центар. Таму сообраќајот е дефинитвно најлош и има многу неодговорни возачи.

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Мене ме изнервира возачот на приватна 22-ка дека сум се качил од задна бидејќи се брзав за да не задоцнам во школо и културно отидов докај него и му ја покажав слободната и се извинив и овој кретенов дебилски ме избрка и за малце ќе каснев заради такви како него у школо....:nerv:

П

Паган-др

Гостин
Само да ви кажам дека кочниците на новиве автобуси работат перфектно. Вчера типот од 4ка кај Црвен Крст тој семафор го укопа у место автобусот, пробуваше на розево да го фати семафорот. :)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ме курчат смрдливине старци у петок коа ке се стаат у автобус ... :nesvest: Сега им го дадоа и вторников , ма и цела недела да им ја дадат они секој можен ден ќе идат по град бадијалџии невидени ...:kesa:

Пс:Ако сте у можност купете им по некој сапун и шампон на вашите соседи старци:smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Кога ќе го пуштат двоспратниот 15 да кружи?

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Мене ме изнервира возачот на приватна 22-ка дека сум се качил од задна бидејќи се брзав за да не задоцнам во школо и културно отидов докај него и му ја покажав слободната и се извинив и овој кретенов дебилски ме избрка и за малце ќе каснев заради такви како него у школо....:nerv:
Eпа друг пат така фино лепо ке му запишеш регистарски таблици или уште поубаво регистарски број на слобода превоз и ке си отидеш у слобода превоз и ке се пожалиш дека и покрај твоето носење на слободна типот не те пуштил да се возиш

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Малку е само да го рпијавиш во „Слобода Превоз“. Ленин нема ништо да преземе зашто и него и другите приватни автобусџии редовно си ги „стриже“ секој месец и од нив живее. Можеби постои можност да добие нешто поостра мерка доколку се пожалиш во Организацијата за заштита на правата на потрошувачите, а тие натаму ќе си ја бркаат работата, како и да пријавиш во Пазарна Инспекција.

A

apidrone

Гостин
Вчера се возам у 24ка од новите автобуси, а автобусот препун беше. И сеа да се симнам на Рекорд, се стискам се буткам да пројдам, и една постара госпожа почна нешо да се буни у стилот: И ташна ми избутка и све. Па кој курац се возиш у аутобус ебате, качи се у такси и нема гужва. Кај сакаат што е можно поевтино да пројдат, а и полуксузно. Тоа ти е исто ко: Сака да се ебе, а да не и' влезе.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Вчера се возам у 24ка од новите автобуси, а автобусот препун беше. И сеа да се симнам на Рекорд, се стискам се буткам да пројдам, и една постара госпожа почна нешо да се буни у стилот: И ташна ми избутка и све. Па кој курац се возиш у аутобус ебате, качи се у такси и нема гужва. Кај сакаат што е можно поевтино да пројдат, а и полуксузно. Тоа ти е исто ко: Сака да се ебе, а да не и' влезе.
За вакво нешто збориш???
Ова треба да биде новиот јавен превоз во Холандија

Член од
20 август 2010
Мислења
167
Поени од реакции
24
Воглавно ме нервираат пензионерите и др. луѓе кои ги имаат следниов проблем кога ке се качат во автобус. Работата е што тие гледаат само 2 точки. Точка на поаѓање и точка на пристигање, додека патот од едната до др. точка дали е со пречки или не е, е сосема небитен факт. Способни се и прејдат буквално преку луѓето што им стојат на патот , како би седнале на тоа празно место.

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Па види вака бе.... ме нервира тоа што капиталистите го лажат народот со демократија, после ме нервира тоа што буржоазијата ги краде парите од народот и му продава уметност, а и проклети да се оние феудалци и проклет нека е секој што краде од народот... абе прокелта нека е хуманоста во мене.
И највеке ме нервира тоа што се обидуваат да ја закутат револуцијата од сите страни... абе револуцијата од планина ке се симне бе од кај што најмалце очекуваат ама ке се дигне да знаат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.235
Воглавно ме нервираат пензионерите и др. луѓе кои ги имаат следниов проблем кога ке се качат во автобус. Работата е што тие гледаат само 2 точки. Точка на поаѓање и точка на пристигање, додека патот од едната до др. точка дали е со пречки или не е, е сосема небитен факт. Способни се и прејдат буквално преку луѓето што им стојат на патот , како би седнале на тоа празно место.
Атакуваат од сите страни :pos:
Минатиот вторник во 16-ка чекаме едно десетина души за да се симнеме кај зелено пазарче. И само што се отвараат средниве врати, значи јас прв стоев за да излезам, одма добивам бастум во нога од една баба, и пробуваат да влезат преку нас :pos:
И во авотбусот имаше стари што сакаа да излезат па некако се разбраа дека ние треба да излеземе, па они да влезат :pop:
Ако им збори некој помлад не те ни перцепира :)
Затоа овој вторник си застанав на задна врата пошто мислев таа не ја атакуваат толку:pos:
Али се заебав, и таман викам не ја напаѓаат оваа врата, и гледам десетина како веќе чекаат пред нејзе, и само што се отвори, кога сум скокнал надвор :pos:
И стига 5-ка и од нејзе конторлориве пробуваат да излезат од средна. И такви овие како река ги носат наназад, и на овие им прекурчи и се испобуткаа. Едниот почна да вика, "што е ова бееее, инавзија направивте" :pos:
Еми инвазија, кога ќе му дадеш гага влез на сиромашен народ <3

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Е аман со немислење за муштериите. Се возев у еден од постарите автобуси со ...не знам како да ги наречам, висалки за држење, пластични што се мафтаат натаму наваму (а нема место да се преместиш). Едно што горните држачи се ниски па мора да си наведнат, таму па и ме маваше еден таков пластичен држач. Нели им текнува дека има луѓе и малку повисоки од 178...се надевам нема да има во новиве такво нешто.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Можда офтопик е али морам да прашам.
Имаат некој возен ред приватните автобуси ? Или има ли начин да се дознае кое време возат ?

Kajgana Shop

На врв Bottom