ЈСП - случки, прашања, дискусии

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
me nervirat sto na starcite morat stalno mesto da im se pustit
кој бе мора... прочитај го постов еве ке се самоцитирам..

Хахахах леле ЈСП е жив доживљај.. имам се и свашта видено у автобусиве... ај ке раскажам некои случки...

Се качувам у 57ца,(некаде околу 3:30) автобусон крца внатре гужва абе гз преку глава. Поажа автобусот.. на следна станица се симунваат 2ца се качуваат 20 души од кои 15 дечурлана. поаѓа автобусот и дечурланата настапуваат тука на сцена. Едниот почнува да рецитира тука фри стајл пцуе ко 60годишен човек, завршува после неполни 2 секунди другарот негов му возвраќа на ист начин т.е рецитира исто фри стајл се псујат до немај каде. Некаде позади се слуша некој рка ждрига и се гази од смеење на истото тоа. Сред чаир автобусов вози околу 40 значи ( тоа е премија низ чаир тоа време да се вози ) кога наеднаш автобусов кочи и шкрипењето на кочниците се слуша на 200 метра наоколу. Стариве одма почнуваат АМАН БЕ МАЈСТОРЕ ШТО НАПРАВИ ( едната во моментот ги собира компирите по земја шо и паднале ) друг се дере МАЈСТОР НЕ ВОЗИШ КОМПИРИ и слично...

2. Се враќам од факултет се качувам у 57ца гужва исто така кога во еден момент слушаш ТРРРРРРРТ... тука две три девојчиња се газат од сема после неполни 10 секунди гледаш средината на автобусот СЕ ИСПРАЗНИ.. се чудам кој можеше да се испрди ГЛАСНО у автобус.. смрдеата неподнослива!!!

3. у 7цажена шофер... вози најнормално кога таксист се обидува да ја претекне од десна страна а женава се инати и додава уште толку гас и не го пушта таксистов.. после 3 4 минути на семафори таксистов и автобусов паралелно паркирани и слушам женава се дере МОРЕ ДА ТИ Е*АМ ЦЕЛА ФАМИЛИЈА ОД ДЕСНА СТРАНА ЛИ СЕ ПРЕТИЦА БЕ ВОЛУ НИЗАЕДЕН... КОЈ К*Р ТИ ДАЛ ВОЗАЧКА ДА ГО Е*АБ У ГЗ И НЕГО И ТЕБЕ... ја останав со отворена уста.. продолжува вожњата понатака кога после 2 3 станици слушаш нагло кочење кииииикк ТУП :nesvest:... еден стоекц никаков гаден се плесна ДИРЕКТНО у автобусов... искачам од автобус и си викам БОЖЕ САМО БЕЗБЕДНО ДА СТИГНАМ ДОМА...

4. Влага контрола у автобус 3ца стандардно и едниот вика АЈДЕ ВАДЕТЕ КАРТИ СИТЕ и нели поминува гледа карти и една жена пред мене знам баш куцна карта арно ама тоа не и искуцало ништо односно празна е картичката не се познава ни време ни број на автобус ништо... типот почна да и се дере ко да убила човек а оваа кутрата ке заплачеше уште малце од страв или срам незнам од шо... фино стана искуца уше една картичка и си продолжи со вожњата иако сите после ја гледаа на криво...

5.Се враќам од факултет а бев толку многу преморен што едвај си дојдов до дома и плус на факултет ме изнервираа едни два професори.. абе денот ми беше елементарна непогода.. нак*рчен до даска... ненаспан... лошо ми беше... И си чекам ја автобус... си доаѓа фино лепо празен.. си се качувам и цепам... 57цава застанува на битпазар автобусов се преполнува а до мене доаѓа една стара баба ПРЕТОВАРЕНА со кеси и вика:

Баба: Cинкооо ај ако сакаш стани да седнам ме болат нозеве а и со торби сум товарена..
Јас: Бабо... а ти имаш синови?
Баба: Ахх имам синко и тоа два сина имам..
Јас: А снаи имаш бабо?
Баба: и тоа имам синко 2 снаи имам..
Јас: А внуци имаш бабо?
Баба: И фнучиња имам бабе...
Јас: Па што бараш ти да идеш по пазари да купуваш, они неможат па тебе те остаиле??? НЕ ТИ СТАНУВАМ СЕГА ДА ЗНАЕШ
Баба: Ама синко ти си млад можеш да стоиш вака така...
Јас: Не не не.. ја ти реков не станувам исто плаќам како и тебе си фатив место а ти снаоѓај се...

НАЈМНОГУ од се ме ку*чи кога ке влезе вака некоја претоварена со патлижани пиперки и што ти не и коа ке ти се обеси над глава или па коа ке ти рече ај стани да седнам неможам... е тука пукам од нервоза и НИКАД НЕ ИМ СТАНУВАМ!!! освен во екстремни случаеви кога ке видам некоја со бастум или едвај иде.. а за тие шо пазаруваат по 500 работи и со бус се возат НИКАД нема да им станам!!!

А.. и уште нешто.. значи имам видено у 57ца исто како тип се качува на битпазар СО КОКОШКА у раце ( господ знае од кое село беше ) фино лепо си отиде скроз позади и си ја пушти кокошката доле и уште и прави на кокошката Ц Ц Ц Ц Ц Ц ... на ова сум се пресмеал....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Насабајлечки као шо ми е пукнат филм шо мора да станам од спиење толку рано , а не сум ни легнал ко шо треба , едни "свирачи" им текнало да се загреваат у 2-ка позади со еден кепек шо си ги пробуваше вокалните можности .

Ми пукна филм , у пм и свирачи и инструмент - ги симнав на следна станица .И мене ми е глупо така да реагирам - ама ако ме акнат тачките има посмртен реквием да научат.:tv:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Возачот на 9ка (стар кретен) дрско ми се развика зашо 10 денарката со коjа сум платил била многу стара и малце скината...ми идеше да му акнам бокс!

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.945
Поени од реакции
1.490
А.. и уште нешто.. значи имам видено у 57ца исто како тип се качува на битпазар СО КОКОШКА у раце ( господ знае од кое село беше ) фино лепо си отиде скроз позади и си ја пушти кокошката доле и уште и прави на кокошката Ц Ц Ц Ц Ц Ц ... на ова сум се пресмеал....
Па и кокошките се луѓе... ...уствари не, абе како беше... :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Најредовна случка која ме нервира, чекањето на 5ка :nerv:
редовни се,или дека мене не ми треба 5ка па нон-стоп ми поминува.
3ката поретка е, можеш саат време да ја чекаш.па како за беља нема да застане на таа станица кај што чекам.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
редовни се,или дека мене не ми треба 5ка па нон-стоп ми поминува.
3ката поретка е, можеш саат време да ја чекаш.па како за беља нема да застане на таа станица кај што чекам.
Изгледа дека не ти треба :)
Токму во термините кога стои во распоредот дека е најчеста, баш тогаш се случува најмногу да чекам.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Изгледа дека не ти треба :)
Токму во термините кога стои во распоредот дека е најчеста, баш тогаш се случува најмногу да чекам.
Сум приметила дека некогаш идат една позади друга, едната преполна другата празна.
изгледа секогаш кога ти треба автобус ќе се изначекаш,а кога не ти треба одма доаѓа.затоа пешки идам јас.:toe:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Сум приметила дека некогаш идат една позади друга, едната преполна другата празна.
изгледа секогаш кога ти треба автобус ќе се изначекаш,а кога не ти треба одма доаѓа.затоа пешки идам јас.:toe:
Да бе како вагони се, една по друга, а коа ќе поминат после треба пола саат да чекаш за следната.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
http://jsp.com.mk/index_mk.php?idJazik=1
Ах наскоро,нови автобуси,нема више нервози предизвикани од кило прашина внатре...
Само дај да мавнеме една кладба у што ќе се претворат за едно 6 месеца:kesa:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Најредовна случка која ме нервира, чекањето на 5ка :nerv:
Два пати ми требала во животов и сум се скапувал од чекање. Пред недела дена во Ѓорче се убив од чекање, а од спротивна страна дојдоа три 5-ки :nerv: Инаку дур чекам 16-ка на градска, 5-ките се доста редовни :)
Чекањето на 16-ка по 30-40 минути ми е прејдено во навика :tv:
Пред некој ден се скапав од смеење во автобус. Таман да тргне 16-ка од станицата кај градска, и еден старец мавта уште од 20-тина метра подалеку и се движи со нула на саат. За околу две минути дојде до автобусов, а возачов го чекаше. И влегува и возачов му вика: -Аман бе стари, како на пазар да идеш.
И стариов му враќа: - Па на пазар идам де :pos:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Старите си се приказна сами по себе, па заради нив одлучив секој петок да пешачам :)
A кога сме кај 5ка, кога ќе ми треба, се решив да попешачам до Партизанска и таму барем ќе чекам помалку, секогаш налетуваат 2, 22 а некогаш и 4. Барем нема да се нервирам чекајќи.

S

StereoLove

Гостин
Значи ова денеска претерано беше:uvo:
Ова старите луге повеке се бутаат од нас и ке ни велат деца имајте култура ке стоите ако нема празно место а типот грабнал 1 торбица со него и ке кажува во автобусот и го става на седиштето наместо во багажот,па човече нели гледа дека има ученици кои едвај чекаат да седнат.:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom