ЈСП - случки, прашања, дискусии

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Баба: Cинкооо ај ако сакаш стани да седнам ме болат нозеве а и со торби сум товарена..
Јас: Бабо... а ти имаш синови?
Баба: Ахх имам синко и тоа два сина имам..
Јас: А снаи имаш бабо?
Баба: и тоа имам синко 2 снаи имам..
Јас: А внуци имаш бабо?
Баба: И фнучиња имам бабе...
Јас: Па што бараш ти да идеш по пазари да купуваш, они неможат па тебе те остаиле??? НЕ ТИ СТАНУВАМ СЕГА ДА ЗНАЕШ
Баба: Ама синко ти си млад можеш да стоиш вака така...
Јас: Не не не.. ја ти реков не станувам исто плаќам како и тебе си фатив место а ти снаоѓај се...

НАЈМНОГУ од се ме ку*чи кога ке влезе вака некоја претоварена со патлижани пиперки и што ти не и коа ке ти се обеси над глава или па коа ке ти рече ај стани да седнам неможам... е тука пукам од нервоза и НИКАД НЕ ИМ СТАНУВАМ!!! освен во екстремни случаеви кога ке видам некоја со бастум или едвај иде.. а за тие шо пазаруваат по 500 работи и со бус се возат НИКАД нема да им станам!!!
Само помисли како ќе ти биде,кога некогаш твоите ќе дојдат и ќе ти раскажат ваква случка што им се случила во автобус со некое дете,се надевам нема да ти е сеедно.

Мене ме нервира само што кашлаат како луди во автобус без да стават рака или шал на уста.

S

StereoLove

Гостин
Значи ова кондукторот денеска колку беше забеган човече не е можно дури:jaj:
Го чекаме превозот да дојде и кога стигна ни вели:Купете си билети од билетарата.А билетарата е одамна веке затворена.Ни рече ај качувајте се ке купите од соседниот град и подоцна ке продолжиме кон градот кај што учиме.Така и беше.Слеговме во другиот град и јас со две другарки излегов и купив билет и влегов во автобусот.Му реков убаво:Почекај не кренувај има девојче со торби во багажот само да излезе да земе карта.Човекот не сакаше да ме послуша и замина.Кога и кажаа на таа што продава билети се влути како рис.
Додека патувавме немаше кај не застана автобусот.Има што да видеш, луге што смрдеа на кромид:uvo:запотени луге кои изгледа не слушнале за дезодеранс.А на еден здивот...подобро и да не зборувам.Влегоа и деца од 5-6 оделение и почнаа да се тепат во автобусот и да пискат а возачот не бере гајле.Едвај чекав да се симнам а се надевам дека нареден пат нема да се возам со тој.Јеби га нов е...ама и не е секој за кондуктор:tapp:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ако ја најдам теткицата што вози 22 на улица ќе ја претепам. Поради неа летнав од преден на заден дел од автобусот и ќе убиев човек за малку, ај да ја видам свои деца така нека вози, ебате ретардираното суштество

S

StereoLove

Гостин
Ако ја најдам теткицата што вози 22 на улица ќе ја претепам. Поради неа летнав од преден на заден дел од автобусот и ќе убиев човек за малку, ај да ја видам свои деца така нека вози, ебате ретардираното суштество
Абе реков јас.Не е секој за кондуктор.Возат како пијани да се.Како да возат стока во автобусите.Да се погоди некој полицаец да им ја зеде дозволата па да видеме дали нареден пат ке се осмели така да вози.
Човече еј,девојче остана без куфери вчера а тој ич не бере гајле а убаво му кажавме,децата се испотепаа во автобусот а нему око не му трепка:nesvest:

С

Спенсер

Гостин
да... ама со таа теткица,стигам до школо за 17-20мин, а со сите други 25...:vozbud::vozbud: жената вози ненормално лудо,се трка со останатите автобуси...

што ме нервира..??? кога некоја бабица,со свежо направена фризура,со бунда од 500еур на неа,со наочари (за сонце) ке се опне у автобус... е на такви не им станувам...:vozbud:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
ЈАДНОТО СООБРАЌАЈНО ПРЕТПРИЈАТИЕ денес беше со lack of buses. 65 имаше на секои 10 минути а 9ка на пола саат.
И уште кога дојде возачот леташе пошо малку каснел. Кој залепен за прозор, кој набиен на држачите на столчињата, битно некако стигнавме.
Користам автобуси ама во последно време се мноооооогу одвратни.
Али ептен мрзам кога ќе се качи некој со јадење. Особено денес една женичка коа си гнетеше кикиритки па цел автобус смрдеше кај на пот, па уште и на печени кикирики:uvo:

S

StereoLove

Гостин
Денес во тој автобус кај што бев леле:pop:внатре полиено се со вода и се лизгаш како да си на снег.Почна да се дере возачот како нездрав,труеше на кромид и пот.Седиштата испокинати,измачкани со кал да ти е гад да гледаш.Ноу комент:kesa:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
да... ама со таа теткица,стигам до школо за 17-20мин, а со сите други 25...:vozbud::vozbud: жената вози ненормално лудо,се трка со останатите автобуси...

што ме нервира..??? кога некоја бабица,со свежо направена фризура,со бунда од 500еур на неа,со наочари (за сонце) ке се опне у автобус... е на такви не им станувам...:vozbud:
Ако си спремен да ризикуваш едната нога да ти остане во автобусот на излегување, супер, стигни за 8 минути порано во школо :vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ЈАДНОТО СООБРАЌАЈНО ПРЕТПРИЈАТИЕ денес беше со lack of buses. 65 имаше на секои 10 минути а 9ка на пола саат.
И уште кога дојде возачот леташе пошо малку каснел. Кој залепен за прозор, кој набиен на држачите на столчињата, битно некако стигнавме.
Користам автобуси ама во последно време се мноооооогу одвратни.
Али ептен мрзам кога ќе се качи некој со јадење. Особено денес една женичка коа си гнетеше кикиритки па цел автобус смрдеше кај на пот, па уште и на печени кикирики:uvo:
Хахаха тоа кикириките биле малку колку да ти замешаат мирис.. да не биде само пот да не е монотоно... Хахахха

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Кога ја поставив темава не знаев дека ќе биде волку успешна-за жал:uvo:
Мислам дека првобитниот наслов што го ставив беше Случки во Јсп ама по напишаното претпоставувам Гладиус укопчал дека насловот е ШТО ВЕ НЕРВИРА попогоден па го изменил:pos2:Неисцрпни се автобусиве наши,нема збор ама искрено до шоферите и до контролата не иам замерка колку до народот во нив што се вози.А ви се случило да видите автобуси од исти број пет по ред како идат во еден правец а ниеден не проаѓа во спротивниот кај што чекаш ти?Е и тоа чудо го имав видено еднаш.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Интересна тема... има доста за пишување, али вака... во рани утрински часови...
Ме нервира таа плавата типка што ја вози 35-ка (обично во 6и50 сабајле), секогаш кога полагам тешки испити таа ми се погаѓа... Вози како да е на рели, ма какво рели, Формула 1, кривините ги фаќа како Луис Хамилтон, кочи како Монтоја, некогаш цревата ми се превртуваат и едвај издржувам да не напраам некоја белја :nerv:
Исто се нервирам и кога ќе ја поткачам главата на тие шипките што се за држење, или па на вратата кога слегувам... уф ама боли :pos:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Ме нервира коа нема толку гужва у автобусот, али ти се лепат луѓето до тебе и ти дишат над глава или у врат. Исто многу ме нервираат контролорите кога ќе начекаат некој без карта парче го праат. Пиши му казна и готово, без дерење плисс :)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
контролорите се прават мангупи низ град ама низ некои села јадат ќотек како млади магариња

Kajgana Shop

На врв Bottom