ЈСП - случки, прашања, дискусии

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Се нервирам ради тоа што смрди на мишки.Ми ги пореметува органите за мирис.После ќе умираме млади па ќе умираме фала богу.Да апелираме до граѓаните кои се возат во јсп:Да ставаат стик за попријатна миризба во вожњата.Фала многу,пријатно.:bip:

В

викацот

Гостин
автобусите се срање во боја
ни еден втобус не е асален
од вратите смрди на уље
кога врне сите се тушираат
треба да се буткаш у конзервите
у автобус за 40 патника се возат 70 !!!!!!!!!!!
возачите немаат култура
ми се свиѓа само дводелниот автобус со број 15 од поновите

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ми текнува еднаш нешто многу ми се спиеше па се направив дека ми е лошо и кидабела од школо. Ај онака си почекав малце 8ца од Влае да дојде, добро беше што беше празна со 3-4 во неа. Златниот момент е на Бит кога се качи една стока! Ама СТОКА СТОКА... и седна до мене, абе човече од толку празен бус до мене ли најде? Исто така смрдеше! Ама СМРДЕШЕ СМРДЕШЕ. Позитивната ствар е што после Бит се расипа бусот (да погодам зошто) и мораше сите у 57 да се качат. Кога дојде таа 57 сум бил најсреќното дете во Чаир :)

Се фурам и кога ќе влезе контрола и скороо секогаш брачата не ги бркаат а нашиве одма! Така мене еднаш со другари, им реков само избркајте ги и оние фацине од задна па и ја ќе се симнам.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Многу квичат кога кочат.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Се нервирам ради тоа што смрди на мишки.Ми ги пореметува органите за мирис.После ќе умираме млади па ќе умираме фала богу.Да апелираме до граѓаните кои се возат во јсп:Да ставаат стик за попријатна миризба во вожњата.Фала многу,пријатно.:bip:
Малку оф топик знам ама:
A ти младо момче колку органи за мирис имаш ако не е тајна?

Член од
14 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
Најзакон искуство: седам во 24, на градска влагаат две циганчиња од по 8-10 години најмногу, едното пуши, чади како локомотива од 1943, другово шмрка лепак :vozbud:
Или во најголема гужва, исто во 24, некој прднува. Не се дише! Среќа бев до прозорец, главата низ него и дишев, иначе сигурна смрт. А многу ме нервира кога седам во автобус и преку мене 2 теткици ќе фатат да зборат. Тогаш сум во зона на фреквентни струења на контаминиран воздух од утрински здив (мада не е воздух него отровни гасови all included). И нормално врв на нервоза: доаѓа патничка 24ка или 4ка, од оние екс-Југотранс, екс-Пролетер, и се радуваш си мислиш ќе седнеш на меко, влегуваш и оп сите седишта зафатени. Тоа ме нервира многу.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Најзакон искуство: седам во 24, на градска влагаат две циганчиња од по 8-10 години најмногу, едното пуши, чади како локомотива од 1943, другово шмрка лепак :vozbud:
Или во најголема гужва, исто во 24, некој прднува. Не се дише! Среќа бев до прозорец, главата низ него и дишев, иначе сигурна смрт. А многу ме нервира кога седам во автобус и преку мене 2 теткици ќе фатат да зборат. Тогаш сум во зона на фреквентни струења на контаминиран воздух од утрински здив (мада не е воздух него отровни гасови all included). И нормално врв на нервоза: доаѓа патничка 24ка или 4ка, од оние екс-Југотранс, екс-Пролетер, и се радуваш си мислиш ќе седнеш на меко, влегуваш и оп сите седишта зафатени. Тоа ме нервира многу.
Гледај дека не можеш теткиците да ги натераш да си измијат заби пред да влезат во автобус тоа е факт,или малион да не дува лепак што мислам дури и знам кое детиште е:)
Јас викам што можат ЈСП да поправат,од нивен аспект?
Тоа што има тепачки или некој влегол со сендвич,тоа е од нас граѓаните нели?:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лично дека се возам со 5 ме нервира кога една 5ка ќе закасни и ќе дојдат две и во едната не може да се дише додека во другата фудбал играат. Ме нервира и кога во таа 5ка што е начукана со луѓе ќе се качи некој што ептен смрди, еднаш дури и ќе повратев од што смрдеше ужасно, д ападне во несвест човек.
Некогаш ми ги дразнат сетилата и личности кои можат и со 2ка и со 5ка да стигнат до саканата дестинација но одбираат да се бутаат во 5ка затоа што им било 20 метра поблиску до работа отколку со 2ка. Па ебаго, кога не сум тесна со време и јас идам со други автобуси не со 5ка, гледам да избегавам гужва и смрдежи, па ми е гајле ако морам да префрлам улица за на школо или па да поминам низ ГТЦ за на базен.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Aбе луѓе, сеа глеам зш ми се џарел тој токмакот шо се држеше за шипка тогаш. А добро па и да знаев, синкир ќе станев. Мислеше дан му се уплашам од погледон телешки.
А од другиве случки шо читам фала богу нишо не ми се деси кај шо ме возеше Пчелка тие два-три дена.

S

StereoLove

Гостин
Додека одам на факултат патувам со автобус...
Ме нервира речиси се.
Како најпрвин тоа што секогаш се преполнува автобусот и нема кај да седиш,ти си плакаш карта а стоеш.Па добро де,пишува кој автобус колку патници треба да има.
Друго,не ја поднесувам смрдеата од скапани работи,запотени луге...ме нервира и тоа што некоја жена седне на некое седиште а на другото си ја стави својата ташна или торби,па нека наплати две седишта тогаш.Но кој те прашува,секој си прави што сака,ме нервира и буката во автобусите,и како возат.Се клати како некоја пијаница:tapp:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Додека одам на факултат патувам со автобус...
Ме нервира речиси се.
Како најпрвин тоа што секогаш се преполнува автобусот и нема кај да седиш,ти си плакаш карта а стоеш.Па добро де,пишува кој автобус колку патници треба да има.
Друго,не ја поднесувам смрдеата од скапани работи,запотени луге...ме нервира и тоа што некоја жена седне на некое седиште а на другото си ја стави својата ташна или торби,па нека наплати две седишта тогаш.Но кој те прашува,секој си прави што сака,ме нервира и буката во автобусите,и како возат.Се клати како некоја пијаница:tapp:
Збориш за градски превоз дека сакаш да седиш?

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Кај и да е ќе ви стигнат двокатните автобуси, дојдете да видите по другите градови каков е градскиот превоз...:kez:
Ае камо ли да е така , ама не верувам баш , пишуваше на а1 дека немало да дојдат!
Па сеа колку е точно незнам , ама абе дива лига се:pos2:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Па за што друго?
Па добро ама во градски превоз е предвидено 20 да седат а 60 да стојат и не знам што ти смета.Гужва како гужва секогаш има,а за седење приоритет имаат постарите и децата.

Kajgana Shop

На врв Bottom