Проблем со мрежна карта или нешто друго ???

• Креатор на темата Креатор на темата MartinBre
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 ноември 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Најпрвин Здраво
По форматирање на компјутерот ми се јави проблем со мрежната карта. При сурфање и download ми се рестартира мрежната и ми прави проблеми. А при стартување на на компјутерот ми се појавува
Realtek RTL8139/8130/810X Boot Agent
Press Shift F10 to Configure....
Не би се замарал со неа али уште поголем проблем ми прави тоа што со друга мрежна карта нејќе да ме конектира на интернет - не ме поврзува со модемот :nerv:
Ке ве молам за помош.....

Нова мрежна карта е 200 денари

Па да де само што нова мрежна не ми ја поврзува со модем :nerv: ми дава eror 678.

Па да де само што нова мрежна не ми ја поврзува со модем :nerv: ми дава eror 678.

Ако сите други сетирања ти се исти јас би пробал со спуштање на брзината ... да не се детектира автоматски туку рачно наместена на 100 или 10Mbps

Ако сите други сетирања ти се исти јас би пробал со спуштање на брзината ... да не се детектира автоматски туку рачно наместена на 100 или 10Mbps

Како мислиш со спуштање на брзината ако може да ми објасниш.....

Како мислиш со спуштање на брзината ако може да ми објасниш.....

Во properties на мрежната картичка па одиш во configure па во листата најди брзина и намести место автоматски на помала и пробај. Минутка работа е па и да не е тоа да сме живи и здрави.

Во properties на мрежната картичка па одиш во configure па во листата најди брзина и намести место автоматски на помала и пробај. Минутка работа е па и да не е тоа да сме живи и здрави.

Фала за советот ќе пробам па ќе пишам за резултати... :salut:

Od Full AutoNegotiation vo 10Mbps Half Duplex smeni i taka mora da raboti.

Фала за помош, со ова работи али само кога ке го сменам од Auto на 10Mbps и тоа после 5 мин чекање, а по рестартирање на компујутерот несака да се конектира - не ми го чита модемот - ми дава eror 678...:nerv:

По одредено време 4-5 мин. се конектира на интернет ама пак ми прави проблеми исто како пред тоа само што сега не ми се рестартира мрежната туку ме дисконектира од интернет... А незнам зошто ми се блокирани и некои страни и неможам да update-тирам антивирус и Spyware Docktor.

По одредено време 4-5 мин. се конектира на интернет ама пак ми прави проблеми исто како пред тоа само што сега не ми се рестартира мрежната туку ме дисконектира од интернет... А незнам зошто ми се блокирани и некои страни и неможам да update-тирам антивирус и Spyware Docktor.

Ако не ти отвара одредени сајтови и/или ти се блокирани апдејтите за сигурносните програми и од време на време ти ја бутка интернет конекцијата, ондак имаш вирус Conficker. Читни на гугл да видиш како се чисти, долга е постапката за да ја пишувам тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom