Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе нема веза тоа , сеа па тоа ли ке ми го пере паметот, ако земеш за сите вакцини што ги има примено човекот сојстојките ке видиш и дека таму има некој си материи што предизвукуваат вакви болести :wink:

E сеа мене прашање ми е за колку време трае вакцината уствари колку месеци години ке ме штити ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
do sledeca mutacija ts najverovatno do sledna sezona na grip. ko sto znam ja taka idat gripovite sekoja godina drug podtip ima

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Абе нема веза тоа , сеа па тоа ли ке ми го пере паметот, ако земеш за сите вакцини што ги има примено човекот сојстојките ке видиш и дека таму има некој си материи што предизвукуваат вакви болести :wink:

E сеа мене прашање ми е за колку време трае вакцината уствари колку месеци години ке ме штити ?
Вакцината содржи од самиот грип но во ептен мали дози...доволно да се создадат антитела... зависи од антителата колку ке бидат и дали ке ти се фати вакцината...

Инаку близу радиоактивни места и големи електрични напојувања (Трансформатори, трафостаници...) вирусите си го зајакнуваат имунитетот и стануваат се поотпорни и ги менуваат нивните особини

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
парализирана жена после примање вакцина во Македонија?
само шо чув на А1 на вестите ... линк сеуште не најдов

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Имала проблем со `рбетниот столб.
хехех
и сега шо .. оправдано парализирана а ...

па ако имала шо ја вакцинирале ...
имала проблеми ... незнам не кажаа такво нешто .. но и да имала .. сега е бетер ... сега нема ни да мрда ...

кој ќе превземе одговорност ...

да напоменам
ова е прв случај во Македонија ... но не е прв во светот ...
а и кај нас нема да остане прв ...:toe:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.465
Поени од реакции
248
Прв беше случајот со докторката од Прилеп, ова е втор случај.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Прв беше случајот со докторката од Прилеп, ова е втор случај.
напоменаа на А1 додека кажуваа за женава која се парализирала дека имало и неколку други случаи не толку сериозни како ова за кои се преќутело и не испаднало у јавност ...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
хехех
и сега шо .. оправдано парализирана а ...

па ако имала шо ја вакцинирале ...
имала проблеми ... незнам не кажаа такво нешто .. но и да имала .. сега е бетер ... сега нема ни да мрда ...

кој ќе превземе одговорност
...

да напоменам
ова е прв случај во Македонија ... но не е прв во светот ...
а и кај нас нема да остане прв ...:toe:

Не реков оправдано парализирана, туку само ја надополнив твојата информација.

Околу одговорноста, наслушнав дека се потпишува документ со кој се согласуваш т.е докторите не одговараат за последиците.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Тоа не значи дека вакцините не се безбедни,ако си сосема здрав како што треба нема да дојде до вакви компликации

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Не реков оправдано парализирана, туку само ја надополнив твојата информација.

Околу одговорноста, наслушнав дека се потпишува документ со кој се согласуваш т.е докторите не одговараат за последиците.
добро си наслушнала ...
што значи тоа ...

пример. кога одиш да скокаш од Банџи ... треба да се потпишеш - Зошто? затоа шо е ризично по живот! за да не падне одговорноста на оној кој ти ја нуди услугата туку свесно се согласуваш ако ти се деси несреќа самиот да си бидеш одговорен за тоа ...затоа шо и сопственикот е свесен за можните последици ...

е сега со вакциниве шо се дешава, бараат да се потпишеш да си ја префрлиш одговорноста ... Зошто? затоа шо се свесни за ризикот ...
па нели беа безбедни вакциниве??
и ако предизвикуваат несакани појави (како у случајов парализа) зошто нема како шо прашав и претходно детални тестови за твоето здравје за да проценат дали си способен да ја примиш? (некој ми одговори прашувале дали си настинат, да не имаш алергија на нешто - гола вода, безвеза, кој знае шо у моментот ти се дешава со имунитетот и дали си или не си заболен од нешто ако не ти направат некој тест)

заклучок - Свесни се дека вакцинава е ризична и опасна, затоа и бараат да се потпишеш и ги заболе нив дали ќе ти стане нешто ...

женава со проблеми у рбет (зар има човек кој нема проблем со нешто кој е тотално здрав, кој не се жали на половина или били шо и кој можеби има болест а не е свесен за тоа ниту пак се проверил детално), е сега од проблеми со рбет за кои веројатно си одела на терапии и било како ... сега може да си остане парализирана до крајот на животот ... пак да напоменам ова е Прв-Втор случај кај нас но не и последен ...

па повелете потпишете се дека ако ви се деси нешто никому ништо и вакцинирајте се :tapp:

Тоа не значи дека вакцините не се безбедни,ако си сосема здрав како што треба нема да дојде до вакви компликации
ако беа безбедни немаше да бараат да се потпишеш пред примање ... :toe:
а и од кај знаеш дека си сосема здрав? како можеш да бидеш сигурен дека си сосема здрав ти се молам ? тоа е некое чувство или ? :)

S

smart ass

Гостин
Состав на вакцината против свински грип:

1.Пилешки ембрион -
Може да биде опасен за особи алергични на јајца и нивни преработки.

2.Формалдехид - Докажан причинител за рак.Предизвикува рак на синуси, тумор на мозок, леукемија,

3. Octoxinol-9 – Хемиско уништување на сперматозоиди. Предизвикува и вртоглавици, грчење на мускулите, осип на кожата и збунетост.

4.Тритон Х-100 - Опасен ако се проголта.Предизвикува тешко оштетување на очите и најверојатно е канцероген.

5.Желатин - Се добива при готвење на животински коски, тетиви, кожа.
6. Thimerosal (производ од жива Hg) – Предизвикува некроза (бубрези, црн дроб, заби), спречува згрутчување на крвта, оштетување на централниот нервен систем, може да доведе до кома и смрт.

7.Натриум фосфат(Na3PO4) - Предизвикува летаргија, повраќање, дијареа, го менува хемискиот состав на крвта, штетен за срцето. Предизвикува губење на калциум, може да доведе до таложење на калциум фосфат во бубрезите.

8. Натриум хлорид (NaCl- готварска сол)– Може да предизвика дијареа, малаксаност но само ако во организмот се внесе поголемо количество.

90 % од вакцините против свински грип содржат Thimerosal.
2-го има и во храната....многу појќе.
2-кај здрава особа-НИШТО.
3-најверојатно...најверојатноо...ако се проголта:pos2:

6-најголема лага...Дериват на Жива,НЕ Е жива од термометар,нема врска со жива-нит иста атомска структура..-а може ...може.:vozbud:..јас прочитав дека намалувал АЈкЈу за 10%:pos2:
8.видеш и готварска сол има...ахаааа:pos2:,зш не ставиле оригано...аххх ќерата.:pos2:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
добро си наслушнала ...
што значи тоа ...

пример. кога одиш да скокаш од Банџи ... треба да се потпишеш - Зошто? затоа шо е ризично по живот! за да не падне одговорноста на оној кој ти ја нуди услугата туку свесно се согласуваш ако ти се деси несреќа самиот да си бидеш одговорен за тоа ...затоа шо и сопственикот е свесен за можните последици ...

е сега со вакциниве шо се дешава, бараат да се потпишеш да си ја префрлиш одговорноста ... Зошто? затоа шо се свесни за ризикот ...
па нели беа безбедни вакциниве??
и ако предизвикуваат несакани појави (како у случајов парализа) зошто нема како шо прашав и претходно детални тестови за твоето здравје за да проценат дали си способен да ја примиш? (некој ми одговори прашувале дали си настинат, да не имаш алергија на нешто - гола вода, безвеза, кој знае шо у моментот ти се дешава со имунитетот и дали си или не си заболен од нешто ако не ти направат некој тест)

заклучок - Свесни се дека вакцинава е ризична и опасна, затоа и бараат да се потпишеш и ги заболе нив дали ќе ти стане нешто ...

женава со проблеми у рбет (зар има човек кој нема проблем со нешто кој е тотално здрав, кој не се жали на половина или били шо и кој можеби има болест а не е свесен за тоа ниту пак се проверил детално), е сега од проблеми со рбет за кои веројатно си одела на терапии и било како ... сега може да си остане парализирана до крајот на животот ... пак да напоменам ова е Прв-Втор случај кај нас но не и последен ...

па повелете потпишете се дека ако ви се деси нешто никому ништо и вакцинирајте се :tapp:

а и од кај знаеш дека си сосема здрав? како можеш да бидеш сигурен дека си сосема здрав ти се молам ? тоа е некое чувство или ? :)

Никој не ве тера да се вакцинирате сами си одлучувате мене ми е таква работата што мора да се вакцинирам секој ден сум во други градови со разни луѓе контактирам од кај да знам кој каков е

S

smart ass

Гостин
добро си наслушнала ...
што значи тоа ...

пример. кога одиш да скокаш од Банџи ... треба да се потпишеш - Зошто? затоа шо е ризично по живот!

Пасошот сигурен е,и личната карта???

Бараат потпис и таму???:tapp::tapp:

Банџи џампинг и вакцина е како слон и мравка да споредиш.:tapp::tapp:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.465
Поени од реакции
248
2-го има и во храната....многу појќе.
2-кај здрава особа-НИШТО.
3-најверојатно...најверојатноо...ако се проголта:pos2:

6-најголема лага...Дериват на Жива,НЕ Е жива од термометар,нема врска со жива-нит иста атомска структура..-а може ...може.:vozbud:..јас прочитав дека намалувал АЈкЈу за 10%:pos2:
8.видеш и готварска сол има...ахаааа:pos2:,зш не ставиле оригано...аххх ќерата.:pos2:
Многу смешно е.

Почнаа да се парализираат и тука, за смеење е. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom