Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Штоо ИИИИ???

Знајш колку си интересен, сега ми докажа дека е безбедна вакцината. :tapp:

Добро ако сакаш не се вакцинирај никој не те фати со сила и да те тера да се вакцинираш до сега во македонија нема покажано нус појави од вакцините незнам кој ти е филмот

Б

Бат Елохим

Гостин
А бе нема што да се докажува. Кој како мисли така нека прави. Со самото тоа што не е задолжителна вакцината, значи дека си имаме избор. :toe:Јас избрав да не се вакцинирам, затоа што никогаш грип не сум имала, а и не планирам секоја есен да се вакцинирам. :toe:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Јас се вакцинирав пред 5 дена.
Откако ке се прими вакцината потребни се 7 дена да се создадат антитела,потоа немаш гајле :)
Примив бакцина Бакстер, за неа е потребно ревакцинирање за 3 недели.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Јас се вакцинирав пред 5 дена.
Откако ке се прими вакцината потребни се 7 дена да се создадат антитела,потоа немаш гајле :)
Примив бакцина Бакстер, за неа е потребно ревакцинирање за 3 недели.
мене не ми рекоа ревакцинирање изгледа кај мене не е бакстер :) а нешто нус појави ти се појавија ?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
мене не ми рекоа ревакцинирање изгледа кај мене не е бакстер :) а нешто нус појави ти се појавија ?
Па не е рекло девојчето дека има нус појави а и како шо кажа ти погоре у мкд нема уште нешто такво ...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Мајка ми отишла да се вакцинира,ја прашале дали е алергична на јајце,она рекла не.
Она има проблем со жолчката и не може да јаде јајца и тоа го кажала на докторката и оваа извадила лист да потпише прво па после да и стави вакцина.
Секако дека мајка ми одбила.

И што има врска што не јадеш јајца заради проблем со жолчното кесе,со вакцината.
Внатре нема живи јајца:toe:

Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
Вакцината се прави во јајца, т.е. во јајце се вметнува вирусот. Можеби тоа има нешто врска.

Инаку за целава паника за вакцините мислам дека е сосем неоправдана, како што некој напомена нема 100% безбедна вакцина. Досега секој примил 5-6 различни вакцини па никој не се бунеше и прашуваше шо има во вакцините.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Досега секој примил 5-6 различни вакцини па никој не се бунеше и прашуваше шо има во вакцините.
Испитани, потврдени во бивша Ју.
Кај нас као у Банту Република, Родезија...ништо не се испитува од разни причини, ваљда. Кога не се испитува октанажа на бензин...

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Тебе ти ставиле најверојатно од другата вакцина,за неа не е потребно ревакцинација.
Сега за сега немам никакви нус појави, верувам дека нема да имам никакви проблеми.
:smir:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Тебе ти ставиле најверојатно од другата вакцина,за неа не е потребно ревакцинација.
Сега за сега немам никакви нус појави, верувам дека нема да имам никакви проблеми.
:smir:
Исто и ја немам нус појави :smir:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Вакцината се прави во јајца, т.е. во јајце се вметнува вирусот. Можеби тоа има нешто врска.
Состав на вакцината против свински грип:

1.Пилешки ембрион -
Може да биде опасен за особи алергични на јајца и нивни преработки.

2.Формалдехид - Докажан причинител за рак.Предизвикува рак на синуси, тумор на мозок, леукемија,

3. Octoxinol-9 – Хемиско уништување на сперматозоиди. Предизвикува и вртоглавици, грчење на мускулите, осип на кожата и збунетост.

4.Тритон Х-100 - Опасен ако се проголта.Предизвикува тешко оштетување на очите и најверојатно е канцероген.

5.Желатин - Се добива при готвење на животински коски, тетиви, кожа.
6. Thimerosal (производ од жива Hg) – Предизвикува некроза (бубрези, црн дроб, заби), спречува згрутчување на крвта, оштетување на централниот нервен систем, може да доведе до кома и смрт.

7.Натриум фосфат(Na3PO4) - Предизвикува летаргија, повраќање, дијареа, го менува хемискиот состав на крвта, штетен за срцето. Предизвикува губење на калциум, може да доведе до таложење на калциум фосфат во бубрезите.

8. Натриум хлорид (NaCl- готварска сол)– Може да предизвика дијареа, малаксаност но само ако во организмот се внесе поголемо количество.

90 % од вакцините против свински грип содржат Thimerosal.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Состав на вакцината против свински грип:

1.Пилешки ембрион -
Може да биде опасен за особи алергични на јајца и нивни преработки.

2.Формалдехид - Докажан причинител за рак.Предизвикува рак на синуси, тумор на мозок, леукемија,

3. Octoxinol-9 – Хемиско уништување на сперматозоиди. Предизвикува и вртоглавици, грчење на мускулите, осип на кожата и збунетост.

4.Тритон Х-100 - Опасен ако се проголта.Предизвикува тешко оштетување на очите и најверојатно е канцероген.

5.Желатин - Се добива при готвење на животински коски, тетиви, кожа.
6. Thimerosal (производ од жива Hg) – Предизвикува некроза (бубрези, црн дроб, заби), спречува згрутчување на крвта, оштетување на централниот нервен систем, може да доведе до кома и смрт.

7.Натриум фосфат(Na3PO4) - Предизвикува летаргија, повраќање, дијареа, го менува хемискиот состав на крвта, штетен за срцето. Предизвикува губење на калциум, може да доведе до таложење на калциум фосфат во бубрезите.

8. Натриум хлорид (NaCl- готварска сол)– Може да предизвика дијареа, малаксаност но само ако во организмот се внесе поголемо количество.

90 % од вакцините против свински грип содржат Thimerosal.
Македонка што направи ти пред време не проумре :pos2:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Македонка што направи ти пред време не проумре :pos2:
Не јас, некои други ќе не умрат пред време :pipi:
Инаку тоа што го содржи вакцината е објавено по повеќе сајтови, испитувале имунолози - луѓе кои си ја знаат работата.
Само ме чуди зошто кај нас никој не објавува што содржат вакцините?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не јас, некои други ќе не умрат пред време :pipi:
Инаку тоа што го содржи вакцината е објавено по повеќе сајтови, испитувале имунолози - луѓе кои си ја знаат работата.
Само ме чуди зошто кај нас никој не објавува што содржат вакцините?
Ете ти објави :) ја више ја пуштив вакцината иначе воа што го пиша е штетно во поголеми количини, од 10 ml да дојде до вакви работи треба да си малер

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ете ти објави :) ја више ја пуштив вакцината иначе воа што го пиша е штетно во поголеми количини, од 10 ml да дојде до вакви работи треба да си малер
Па објавив јас дека свинскиот грип=биолошко оружје.Погледни ги клиповите, па после реплицирај ми.

до сега во македонија нема покажано нус појави од вакцините незнам кој ти е филмот
Тие може да се појават и после неколку години.

Kajgana Shop

На врв Bottom