Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ај па ти Америка пред некоја година не призна под уставно име па те гледам не се буниш.
Точно, во 2005 намерно на ден-два пред референдумот за територијалната организација. Меѓутоа, другар 2005 беше признавањето под уставно име, а американското признавање (под референцата) беше на 8 февруари 1994 година.

И глупа ти е споредбата, кај е САД, кај е Србија. Причината била друга: Двоумењето на Слободан Милошевиќ дали да изврши воена интервенција во Македонија и плановите со Мицотакис за поделба. Откако не му успеало, ја признал, дури 4 години по објавената независност.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Мислиш како Ирак, на пример?...ама, чекај, тоа е осободување не е окупација, така да можда имаш право, можда сепак поубаво ќе ни беше со американците...

А за политика треба да се има памет.
Паметот прави и (навидум) невозможните работи да ги направиш возможни. Од немање опции, преку манипулација, прилагодување и малце :pusk: да створиш услови во кои ќе "вирееш". Залетување со глава во ѕид и инатење ти ствара услови да останеш само на :pusk: (како единствена опција од претходно наброените). Значи, ние денес имаме само к*р во уста кој особено јако го дудламе по форуми. Да, многу сме јаки.

П.С Србофил сум и го сакам Милошевиќ.
:smir:sakas ili ne milum ili silum pokasno ili porano ke svatis deka edinstvena opcija e samo AMERIKA.Ne e daleku denot koga ke se slavi NATO vo srbija.:toe:

Neka ne ve cudi zosto srbija e grcki podrzuvac.Ne e zagjabe nepriznavanjeto na makedonskata crkva (iako e postara od srpskata),i deneska pogolemo vlijanie imaat grcija i grckiot narod odkolku makedonija i makedoncite.:tapp:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Мислиш како Ирак, на пример?...ама, чекај, тоа е осободување не е окупација, така да можда имаш право, можда сепак поубаво ќе ни беше со американците...

А за политика треба да се има памет.
Паметот прави и (навидум) невозможните работи да ги направиш возможни. Од немање опции, преку манипулација, прилагодување и малце :pusk: да створиш услови во кои ќе "вирееш". Залетување со глава во ѕид и инатење ти ствара услови да останеш само на :pusk: (како единствена опција од претходно наброените). Значи, ние денес имаме само к*р во уста кој особено јако го дудламе по форуми. Да, многу сме јаки.

П.С Србофил сум и го сакам Милошевиќ.
Од тоа што паметните се срамат, будалите се фалат.:toe:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
зарем мислите дека србите попрво би застанале на наша страна него ли на грчка??? мислите дека тие ни се „БРАЌА“ ... да ви ебам браќата такви шо под прозор стоеле и слушале дали се збори македонски или српски! ах да.. и од тоа што од петровски не правеле петровиЧ или од младеновСКИ не правеле младеновИЧ!!!...

се надевам некој ке ме свати што зборам...

Член од
10 септември 2008
Мислења
140
Поени од реакции
2
зарем мислите дека србите попрво би застанале на наша страна него ли на грчка??? мислите дека тие ни се „БРАЌА“ ... да ви ебам браќата такви шо под прозор стоеле и слушале дали се збори македонски или српски! ах да.. и од тоа што од петровски не правеле петровиЧ или од младеновСКИ не правеле младеновИЧ!!!...

се надевам некој ке ме свати што зборам...
daj prvo najdi nekoj pred 1915(neka e ) sto se prezival na "ski", ili eden makedonski revolucioner so "makedonsko"prezime na ski????????? :pos2:

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
1
Те сваќам потполно истото се случувало и во моето семејсто од Ѓорѓиевски ги прекрстувале во ЃорѓевИЌ....само ете моите дедовци не си го заборавиле своето вистинско потекло па пак го промениле името во Ѓорѓиевски само што имало некое недоразбирање не знам баш точно какво и некои имаме презиме Георгиевски(ја и моето семејство),некои Геоирѓиевски,некои Ѓорѓиевски...ама што е тука е :smir::smir::salut:

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
1
Под притисок на комунистите!!!!
P.S кој би сакал сам да си го смени презимето а со тоа и својата националност..а како што ми кажувал мојот дедо и татко ми дека моите предци биле големи патриоти..па сеа ако ме тие лажат мене и јас ве лажам вас!!:pos2:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
КОга се работи за Грците, Србите се во голема заблуда за православното братство.
Грците се тројански коњ во православието во кое доминира словенскиот народ а во кое не смее да се иницира единство по ниту една основа.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
daj prvo najdi nekoj pred 1915(neka e ) sto se prezival na "ski", ili eden makedonski revolucioner so "makedonsko"prezime na ski????????? :pos2:

Кој кажа дека СКИ е типичното македонско презиме. Македонците низ вековите биле толку разновиден народ во поглед на професија, занимање, класа и што ти не, па така презимињата биле поврзани со тие работи. Најглавната одредница биле семејствата односно семејниот старешина според кого луѓето го опишувале тој род.

Тие во македонија што се срби по потекло или имаат нешто српско во нив (затоа што има еден куп што се ИЧ а немаат ништо со србија) имаат три определби.

1. Се одлучуваат да одат контра на се македонско, а пази ти се молам живеат во македонија и делат добро и зло со македонци

2. Се неутрални кога станува збор за балканска политика и случувања поврзани со тоа

3. Се лојални на македонската држава затоа што се свесни дека тука им припаѓа домот и тука им е иднината.

Ниту едни од овие три групи не се нафаќаат да се преселат во србија, а баш би сакал да ги видам тие под број 1 да го направат тоа зошто тука на никого не му се потребни, ама заради нивниот инат против македонците ќе живеат со фрустрации заради тоа.

H

^HITMAN^

Гостин
A makedoncite secat veni za Srbija:pos2::pos2::pos2:

Kako ima receno Voislav Sesel za makedoncite vo vremeto,tie se juzni srbi samo so govorna mana.:pos2: A i za prohopcinski makedoncite imat jadeno KOTEK od srbite,i toa kako magarinja..:pos2:
Нека се происпита Шешељ кој има говорна мана.

Ајде Воиславе кажи "Р" :pos2:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Баш ме заинтересира дилемава со презимињата. Какви биле презимињата во Македонија пред 500 години ?

Значи чисто информативно.

Kajgana Shop

На врв Bottom