Пакистан купува Ј10 од Израел

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Widespread reports surface that Pakistan has signed a $1.4 billion contract for 36 of CATIC’s Jian-10 fighters, which will be known as FC-20 in Pakistan. The deal is described as a preliminary agreement, and there are reports that Pakistan may eventually be interested in acquiring up to 150 of these aircraft. Retired Pakistani general Abdul Qayyum is qoted as saying that:

“The agreement should not simply be seen in the narrow context of Pakistan’s relations with China…. There is a wider dimension. By sharing its advanced technology with Pakistan, China is … also saying to the world that its defence capability is growing rapidly.”
j-10.jpg

Индија од Русија, а Пакистан од Израел. Види мајката....

Мислам дека е грешка. Авионите се од Кинеско производство а не од Израелско. Пошто кина е долгогодишен снабдувач со оружје за Пакистан ова не е ништо чудно.

Во меѓусебните војни во 20-от век (3-0 за Индија) имале интересни борби, и двете страни имале и западно и источно оружје (Пакистан Америчко и Кинеско а Индија Британско и Руско) и некои битки биле со стотици илјади војници и илјадници тенкови од секоја страна.

Но западните медиуми се по заинтересирани за Израелско - Арапските војни зошто во нив секогаш победувале Израелците со западно оружје, додека Пакистан со Амерички тенкови и авиони го испил од Индија па не е убаво да нарушуваат имиџ.

А ова најновото си е само продолжување на соработката, па нели Индија не само што купи МиГ 29 и Су 27 туку и лиценца за Мигови кои ги штанца во големи количини.

Кина само шиба напред.Со големи чекори.Ова е само почетокот.Тука си изиграла Кина фино преку прокси да ја држи Индија стегната.

Инаку Ајзенхорн кога веќе ги спомнаа израелците,знаеш каде отиде комплет документацијата за Израелскиот проект Лави?Зирни за авионот,ѕирни како изгледа и спореди го со овој и кажи ми што приметуваш.

Хајдрич, стварно си личат. Иако кинезите се правдаат дека го базирале на Ј9 кој е откажан во 80-те али ништо чудно да е инспириран.

Иако мене Лави ми личи на вонбрачно дете на Ф16 (усисникот за воздух и вертикалниот стабилизатор како и делот околу кабината и носот) и Рафал, кинезите се познати по копирање на се што ке видат.

А и Евреите знаат за контрауслуга да шитнат нешто.

Се сретнале еден ден Шенјанг Ј-8 и ИАИ Лави,се смувале и по некое време се појавил Ј-10...

j-8-001.jpg

lavi.gif

J-10 личи на мама и тато...личен излегол...машала...

САД се ептен бесни на Израел затоа што последниве години премногу технологија кои Израелците ја добиваа од САД го наоѓаше патот до Кина и Индија.Затоа и Гринпајн радарите кои се столб на Израелската противракетна одбрана се под контрола на американците,неколку пати го одбија Израел кој бараше да го купи Рапторот,па и ф-35 одбија да го продадат со стандардната електроника која ке ја носи Американската верзија,па Израелците сега ке го купуваат без никаква електроника за да си го опремат со своја.Инаку не е тајна воопшто дека Лави беше комплет продаден во Кина.Полека полека веќе стасаа Кинезите длабоко во 4 генерација на авиони.

Кинезите имаат и 5-та генерација авиони...на макети.

Инаку израел навистина претера,посебно со индија,најверојатно и системот Arrow ќе оди таму...ако америте не стават бан.

Инаку израел навистина претера,посебно со индија,најверојатно и системот Arrow ќе оди таму...ако америте не стават бан.

Оружјето и опремата што Пакистан, Индија, Кина...итн, го купуваат од Израел не може да се спореди со тоа што го купуваат од Русија.
Израел учествува со сосем мал дел оружје што ги поседуваат Пакистан, Индија, Кина...

Кинезите имаат и 5-та генерација авиони...на макети.

Немаат ни 4-та генерација, се му е купено од Русија или копирано од нив.

кинезите се познати по копирање на се што ке видат.
Баш СЕ!

Не знам што се замараат кинезите и индиците...и така не можат да произведат нешто во рангот на Су-27 (сега ме мрзи да ги набројувам деривативите негови)...
А пошто на Русија еден од главните извозни артикли и е оружјето ако треба ќе извади и од оперативни полкови само за кеш...

Не знам што се замараат кинезите и индиците...и така не можат да произведат нешто во рангот на Су-27 (сега ме мрзи да ги набројувам деривативите негови)...
А пошто на Русија еден од главните извозни артикли и е оружјето ако треба ќе извади и од оперативни полкови само за кеш...

Па гледано економски,богами и им треба кеш...па се принудени да продаваат технологија и те како...ехаа далеку се кинезите за дело како фланкерот,ама купуваат сухои...и ќе продолжат,русија најверојатно на кинезите во рок од 3-5 години и С-400 ќе им го испорача,а може Кинезите имаат резерви(девизни) доволно ако сакаат да купат оперативни полкови...ништо чудно-ете нарко босови користат руски подморници за пренос на дроги во САД...можат и кинезите да купат дел од спецназ ќе биде таман.

со оглед на вредноста на животот во руската армија-која е прва по суицид...можеби и подобро е некој полк да се продаде.

Ај наздравје.Уште една тема ја префрлуваме во,,плукајте ја Русија,, тема.

Ај наздравје.Уште една тема ја префрлуваме во,,плукајте ја Русија,, тема.

Каде гледаш плукање??? Само констатација е ова...

Се случува и се има случувано да продаваат авиони од активни единици...поради поголем прилив на кеш...

Ма не се плука,оти така велите-ејјј осет да се немало..факти се факти.

Russia: Where the jobs are few and the lumber is cheap

Posted on July 3, 2009 by Haley Blake
Topics: Culture, Economic Development, Informal Economy
Countries: Russia

Vologda.jpg

Vologda, Russia. Photo: Borches (flickr)

One small Russian town is taking an untraditional approach to helping residents cope with the economic crisis: They're practically giving away lumber, according to a recent story in the Wall Street Journal.
In Vologda, the local government can't afford to keep up with the demand for unemployment benefits and have capped monthly unemployment checks at $160. To help keep a lid on social unrest among the unemployed and give infrastructure a boost, the governor announced a program that allows local residents to chop down trees from area forests at an absurdly discounted price. Under the program, the citizens of Vologda can purchase enough wood to build a house for under $7, but they're entitled to cut down and purchase up to 200 cubic meters of wood, which they can then sell — that's enough to load up multiple semi-trucks.
But there's a catch. First you have to trudge through the forest and chop down the trees, then you have to build a house with it. If your resume doesn't happen to include being a logger, architect, and carpenter this could be quite difficult and dangerous.

Ете,не лажеме,им требаат пари нам кутрите,можат да понудат и цели технологии за некоја пара,не е работава за плукање,туку ОБЈЕКТИВНОСТ,имено држава со ресурси...со одлични предусловои за развој-не ја бива...значи има нешто,дали е до водката...туку да Америка е виновна за се:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom