Chuck

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ја гледа некој друг освен мене овде оваа серија, добра е за поплнување време. Инаку е акциона комедија со доста хумор и акција:

Absolutely!

Закон серија. Едвај чекам да почне третата сезона.

Chuck rules. Една од најдобрите серии на ТВ.

Вчера ја догледав втората сезона и дефинитивно ми е една од омилените!
После Хаус, Чак ми е најомилен лик од сите серии.
Одвај ја чекам третата сезона која најверојатно ќе почне да се прикажува во Март, 2010 :S

Ја најдов ваму на едно место ја симнав и ми се допадна, па излезе и дека има луѓе што ја гледаат.
Моментално сега ја гледам петтата епизода од првата сезона па ќе видам што ќе излези.

П.С. Колку епизоди има првата сезона?

13 првата, 22 втората сезона.

За серијата шо да кажам. Јаки жени, многу хумор. Ако имате вишок слободно време дефинитивно вреди да се изгледа серијата.

13 првата, 22 втората сезона.

За серијата шо да кажам. Јаки жени, многу хумор. Ако имате вишок слободно време дефинитивно вреди да се изгледа серијата.
Е баш тоа ме збунуваше 13 епизоди од прва сезона добро е сите ги има.

А на кој канал ова?
На Шутел :tv:, се зезам на интернет е таа серија.

Уште 3 дена и започнува третата сезона:vozbud:

Почна на големо да се збора за серијата, филмските критичари сметаат дека Chuck ќе биде една од најгледаните серии оваа година, рејтинзите одат нагоре и нормално колку на некој му се допаѓа тоа, толку на некој му смета:) Во случајот му смета на Fox.
chuckvshouse450x.jpg

Ќе пишам нешто накратко колку да не излезам многу од темата, а некој ако сака можи да отвори и посебна тема за ова... Значи муабетот е FOX vs NBC network fight. Од едната страна FOX со House и Fringe, а на другата страна NBC со Chuck и Heroes. Едноставно FOX несака да дозволи преголема гледаност на Chuck. Го враќа House на сцена две недели порано т.е на истиот ден кога се прикажуваат и почетните серии од третата сезона на Chuck. По направените промени од страна на FOX, Fringe ќе се прикажува во исто време со Heroes .. еве уште една борба за гледаност.

Е сега не дека мене ме заболе многу шо и во кој термин ќе гледат серии американците, али заради вакви глупости опаѓа гледаноста на некој одлични тв серии и истите престануваат со снимање наредни епизоди шо е стварно неуба работа за сите гледачи на таа серија.

Уште 3 дена и започнува третата сезона:vozbud:

Почна на големо да се збора за серијата, филмските критичари сметаат дека Chuck ќе биде една од најгледаните серии оваа година, рејтинзите одат нагоре и нормално колку на некој му се допаѓа тоа, толку на некој му смета:) Во случајот му смета на Fox.
chuckvshouse450x.jpg

Ќе пишам нешто накратко колку да не излезам многу од темата, а некој ако сака можи да отвори и посебна тема за ова... Значи муабетот е FOX vs NBC network fight. Од едната страна FOX со House и Fringe, а на другата страна NBC со Chuck и Heroes. Едноставно FOX несака да дозволи преголема гледаност на Chuck. Го враќа House на сцена две недели порано т.е на истиот ден кога се прикажуваат и почетните серии од третата сезона на Chuck. По направените промени од страна на FOX, Fringe ќе се прикажува во исто време со Heroes .. еве уште една борба за гледаност.

Е сега не дека мене ме заболе многу шо и во кој термин ќе гледат серии американците, али заради вакви глупости опаѓа гледаноста на некој одлични тв серии и истите престануваат со снимање наредни епизоди шо е стварно неуба работа за сите гледачи на таа серија.

Нема везе сето ова што го пишуваш. премиерата на Chuck е во недела а House се враќа во понеделник. Наредната ендела ќе може да видиме три епизоди на Chuck. И да терминот во кој се дава Chuck е непогоден зошто оди со втората ратинг визе најгледана серија (Анатомијата на Грејс е прва), но тоа е тоа, во секој случај се дава на НБЦ па и не му треба некоја посебно голема гледаност а да биде обновена (така беше и лани). Што се однесува до Херои ова недела имаше премиера со две епизоди и рејтинзите беа катастрофални па ако не се случи некое чудо Херои не се враќа догодина.

Нема везе сето ова што го пишуваш. премиерата на Chuck е во недела а House се враќа во понеделник. Наредната ендела ќе може да видиме три епизоди на Chuck. И да терминот во кој се дава Chuck е непогоден зошто оди со втората ратинг визе најгледана серија (Анатомијата на Грејс е прва), но тоа е тоа, во секој случај се дава на НБЦ па и не му треба некоја посебно голема гледаност а да биде обновена (така беше и лани). Што се однесува до Херои ова недела имаше премиера со две епизоди и рејтинзите беа катастрофални па ако не се случи некое чудо Херои не се враќа догодина.

Точно е дека премиерата е во недела т.е првите две епизоди. Али третата епизода е веќе другиот ден на 11-ти затоа и напишав во постот "почетните епизоди". Работата е во тоа што NBC со Chuck би прикажале 4 епизоди пред House да се врати и на тоа Fox многу агресивно реагира. Едноставно ги уништува со враќањето на House и преместувањето на Fringe во ист термин со Heroes. И пак, на сите му треба колку што може поголема гледаност, со тоа поќе пари и подобри епизоди - по некоја логика.

Точно е дека премиерата е во недела т.е првите две епизоди. Али третата епизода е веќе другиот ден на 11-ти затоа и напишав во постот "почетните епизоди". Работата е во тоа што NBC со Chuck би прикажале 4 епизоди пред House да се врати и на тоа Fox многу агресивно реагира. Едноставно ги уништува со враќањето на House и преместувањето на Fringe во ист термин со Heroes. И пак, на сите му треба колку што може поголема гледаност, со тоа поќе пари и подобри епизоди - по некоја логика.

Тоа што се пишува по медиуми не е точно да сакаа Fox нарочно да ја ги бојкотираат ќе го направеа тоа уште оваа недела со Херои и во недла со Чак. Целта за раното враќање на Хаус е да се даде подршка за Фринџ кој е инаку пред откажување (и затоа фокс му ја дава најголемата можна lead in после Америка Идол што јас лично поштуем земено дека Фринџ ми се допаѓа и сакам да ја спасат). А Фокс не може двете серии да ги стави на hold 4 недели бидејќи треба да стартуваат и Human Target и Afterworld (или така нешто).

Нема врска, Fox и Nbc се исто како A1 и Сител кај нас, само овие првите се на многу повисоко ниво. Али нема шо да се дискутира тука, имаме различно мислење на темата и тоа е. За Fringe и јас сакам да ја спасат, само нелогично ми е како сакаат да го постигнат тоа ако ја стават во ист термин со Heroes. Сфаќам јас дека тоа што после Хаус ќе оди помага, али пак имаат луѓето даљинско ќе сменат канал, сепак heroes има поголем рејтинг и поголем број верни гледачи. Али ај да не ја тупам многу, на крај краева како сака нека е, само сите 4 серии да се снимаат до крај. Нема нешто што мразам поќе, од серија која ја гледам .. да ми ја прекинат заради слаба гледаност..

Во врска со темата, премногу ветува ова..

Нема врска, Fox и Nbc се исто како A1 и Сител кај нас, само овие првите се на многу повисоко ниво. Али нема шо да се дискутира тука, имаме различно мислење на темата и тоа е. За Fringe и јас сакам да ја спасат, само нелогично ми е како сакаат да го постигнат тоа ако ја стават во ист термин со Heroes. Сфаќам јас дека тоа што после Хаус ќе оди помага, али пак имаат луѓето даљинско ќе сменат канал, сепак heroes има поголем рејтинг и поголем број верни гледачи. Али ај да не ја тупам многу, на крај краева како сака нека е, само сите 4 серии да се снимаат до крај. Нема нешто што мразам поќе, од серија која ја гледам .. да ми ја прекинат заради слаба гледаност..

Гледај Чак е моментално и во многу полезна состојба, односно шансите да бидат откажана се многу мали. Треба да даде ептен слаби резултати за да не се врати догодина. Тоа е затоа што NBC изглеад го откажува The Јay Leno Show и ако тоа се случи ќе се отворат пет нови места во нивниот распоред (технички четири еден ден ќе одат со репризи)
http://tvbythenumbers.com/2010/01/07/tmz-jay-leno-moving-back-to-1130pm/37993
Е сега ова дава голема надеж за Чак па дури и да има слаби рејтинзи како лани кога за малку не беше откажан, NBC нема да може и да сака успешно далансира 6 нови шоуа (земено предвид дека Mercy и Траума се веќе откажани), ниедна мрежа не успеала во тоа пред се мора да се земе редвид дека и лансирањето на нови серии е многу скапо од маркетишка гледна точка.
Едниствена пречка е што оди против Хаус, а тоа му е јака конкуренција, да не беш во тој термин ќе беше многу полераксирана ситуацијата. Во секој случај оваа сезона има мислам 19 епизоди и ќе биде феноменална како што најавуваат. Chuck ми е една од омилените серии и ќе уживам во неа додека трае.
Сега малку оф-топик: не постои битка меѓу Фокс и НБЦ. НБЦ сега е на четврот место на гледаност како телевизија и заостанува зад АБЦ,ЦБС и Фокс и тоа доста, Зад неа е само The CW. Така да во кој термин и да се најде Чак ќе биде загрозен. Во понеделник оди против Хаус, во вторник и среда против Американ Идол, во четврток против ЦСИ и Анатомијата на грејс, а во петок не гледаат американците телевизија.
А што се однесува до Фокс самата мрежа се обидува да ја спаси серијата (и не Херои не и е конкуренција земено предвид дека имаат речиси идентични рејтинзи), и тоа го нарпави многу фер и со време и го врати Хаус порано само да може да ја подржи оваа серија и кога ќе почне од понеделник Фринџ ќе има драстично поголеми рејтинзи од Херои кој оваа недела без никаква конкуренција извади едвај 2.1 рејтинг што е жалосно и можам да замислам колку ќе падне наредната недела. И не Херои не е успешна серија во америка напротив после втора сезона почна да тоне и сега е на дното и ако ова со Џеј Лено не ја спаси некако магично нема да се врати догодина.

Одлична серија, ги имам изгледано двете сезони, во недела се чека третата :vozbud:

Добра актерска екипа, особено Yvonne :pipi:

Али ќе видиме третава сезона како ќе иде, мене не ми се свиѓа тоа што Чак сега ќе биде Џеки Чен, се губи поентата некако. Maybe its just me...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom