Виктор Карамарков од Скопје е серискиот убиец - бројот на убиени сеуште непознат!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема ништо од запад ????:tv:
Candymаn всушност е многу дебилен и нереален филм. Типот што убива живее во сечие огледало. Ако три пати кажеш Candyman, ти искача и те коле со кука.
Јас не знам Виктор да излагал низ огледала. Ама знам дека мавал со секира стари жени.

Мојот став е контра од на хуманите кои ги жалат бабите (одземените животи) а кога доаѓа до ценење на живот одма отстапуваат од ставот, напад на хипокризија и сакаат да убиваат, дерат, колат, палат. Океи нели фрустрацијата, но не живееме во анархија. Имаме доста фино, лепо, (донекаде функционално) општествено уредување каде има поставено закони, норми кои прописно треба да се следат. Не е градинка ова, метафорично изразено, ти ја зел играчката, оди земи му ја ти неговата.

Bullshit. Статијава е поткрепена "Некои од психијатрите.."

Него, како ти се оправдуваш со ова?

Basically, a serial killer arguing "not guilty by reason of insanity" must prove that he did not understand right from wrong at the time that he killed. But it can be difficult to prove that he really did not understand that his actions would result in the death of the victims

Да преформулирам, каде го пронаоѓаш Виктор овде? Кога бил свесен за делата, кога дал изјава дека е крив, и ултиматум доказ дека е РАЗБИРА што сторил, од вина сакал да се самоубие?

Bullshit. Статијава е поткрепена "Некои од психијатрите.."

Него, како ти се оправдуваш со ова?

Да преформулирам, каде го пронаоѓаш Виктор овде? Кога бил свесен за делата, кога дал изјава дека е крив, и ултиматум доказ дека е РАЗБИРА што сторил, од вина сакал да се самоубие?

Кој човек при здрав разум е способен за такви ладнокрвни убиства и си е свесен за нив притоа не правејќи ништо за да го прекине тоа? Типот си бил наркоман и знаел колку да земе ако сакал да се самоубие. Ќе се предозирал максимално и готово. Не сакал да се самоубие, туку направил да изгледа како да сакал. Бар во мои очи.
Ако ми дозволиш деновиве ќе ти пратам линк од емисија на Дискавери ако ја најдам каде се зборува за тој дел од мозокот кој не функционира нормално.

Без оглед, наркоманијата е болест, со видоизмененета свесте кога е под дејство на опојки и дрога, заедно со самотија, депресија, трауматично детство и адолесцнеција, јебига, крцнал прекидачот, откажал осигурачот, ојдеа јабана невини старици, ама дека е болен, болен е.

Таа болест треба да не биде олеснителна околност во држава каде нема смртна казна и не е! Ќе го клапнат Демир Хисар, во ќелија со гумени зидови, ќе го лечат, потоа, ако се оправи, после дваесет години, може и да го пуштат, а може и не.

Гладиус и Вот, убава дискусија, ама внимавајте да не премине во препукување.

Без оглед, наркоманијата е болест, со видоизмененета свесте кога е под дејство на опојки и дрога, заедно со самотија, депресија, трауматично детство и адолесцнеција, јебига, крцнал прекидачот, откажал осигурачот, ојдеа јабана невини старици, ама дека е болен, болен е.

Таа болест треба да не биде олеснителна околност во држава каде нема смртна казна и не е! Ќе го клапнат Демир Хисар, во ќелија со гумени зидови, ќе го лечат, потоа, ако се оправи, после дваесет години, може и да го пуштат, а може и не.

Гладиус и Вот, убава дискусија, ама внимавајте да не премине во препукување.
Не скроз непресметлива личност. Значи има 2 степена на непресметливост- намалена, и битно намалена. Ако е битно намалена онда типот е кретен, и нема да биде спосбен задник да избрише. Вака, сам се доведува во состојба на непресметливост, мислејќи дека ке избегне казна. Али иако е првенец (цитрони ми ги направија со тоа, као да бил првенец на ЈЕИЛ, а уствари бил едини во ГУЦ),типот е глуп џанак, и како и да ги вртиме работиве ќе си јаде доживотна......ако не се удави во кофа ,секако.

Кој човек при здрав разум е способен за такви ладнокрвни убиства и си е свесен за нив притоа не правејќи ништо за да го прекине тоа? Типот си бил наркоман и знаел колку да земе ако сакал да се самоубие. Ќе се предозирал максимално и готово. Не сакал да се самоубие, туку направил да изгледа како да сакал. Бар во мои очи.
Ако ми дозволиш деновиве ќе ти пратам линк од емисија на Дискавери ако ја најдам каде се зборува за тој дел од мозокот кој не функционира нормално.

Aма пак без објективноста настапуваш. Као види колку ГРОМОРОЗНИ И СТРАШНИ се убиствата, сигурно не е нормален. Очаен акт, да, но било животот на бабите или неговиот (буквално). Тој морал да стигне до доза. Без соодветна детоксификација, идиректно може да влијае фатално по неговиот живот.

Радо би погледнал, и ada ми збореше за истите видеа. :)

Aма пак без објективноста настапуваш. Као види колку ГРОМОРОЗНИ И СТРАШНИ се убиствата, сигурно не е нормален. Очаен акт, да, но било животот на бабите или неговиот (буквално). Тој морал да стигне до доза. Без соодветна детоксификација, идиректно може да влијае фатално по неговиот живот.

Радо би погледнал, и ada ми збореше за истите видеа. :)
Те сфаќам вот, знам што ти е поентата.
Не морал да стигне до доза, затоа што не може да умре ако не прими доза. Може напад на бес и големи болки. Ама немало да умре сигурно. Кога ќе видиш, ниту една од жртвите не е крива за тоа што он бил зависник.

Не морал да стигне до доза, затоа што не може да умре ако не прими доза. Може напад на бес и големи болки. Ама немало да умре сигурно. Кога ќе видиш, ниту една од жртвите не е крива за тоа што он бил зависник.

Кога сме кај тоа. Верувај ми, дека тоа што го поминува он додека нема земено шат, на него му е МНОГУ по страшно него смрт. И попрво би умрел, одколку такви кризи да го пукаат..
Затоа, гледај на случајот како Мора, а не како Не мора пошо нема да умре. Некад смрта е излез од маката и на неа се глеа како добра ствар...

[ќе ви се убацувам чат пат вака, интересни сте за читање, не се смарајте да ми реплицирајте, ама имајте ги мислењава у обзир, 'cuz i aint just tallkin' sheet.]

Кога сме кај тоа. Верувај ми, дека тоа што го поминува он додека нема земено шат, на него му е МНОГУ по страшно него смрт. И попрво би умрел, одколку такви кризи да го пукаат..
Затоа, гледај на случајот како Мора, а не како Не мора пошо нема да умре. Некад смрта е излез од маката и на неа се глеа како добра ствар...

[ќе ви се убацувам чат пат вака, интересни сте за читање, не се смарајте да ми реплицирајте, ама имајте ги мислењава у обзир, 'cuz i aint just tallkin' sheet.]
И, поради тоа треба да тепа бабички со секири или било која друга категорија на граѓани?
Никој не го навлекол него на дрога, и токму затоа нема што он да се осветува на невини лица.
Морал да побара професионална помош ако бил здрав, а не дека морал доза да земе.
Дека е болен, тоа е факт. Само не знам колку болен.

Друже за каков шат збореш ? Па ќе речама мотив за убиствата не се парите имал добро разработена шема како до пари .

Исто збориме. Свесен сум дека никоја од жтрвите му е крива.
Само сакам да доловам дека не е болен, и не треба да се убие.

Инаку сајд ефект е и халуцинирање дур се чисти дрогата од телото.
Штом во очај станал сериски убиец, замисли за што би бил способен ако халуцинирал.

Избери сам кое сценарио е подобро.

Морал да побара професионална помош ако бил здрав, а не дека морал доза да земе.

И пак се враќаме каде пола кривица ја префрламе, ок не се возбудувај, не партии, државата.
Ако е толку способна, таа ќе се згрижеше за него доста порано, и ќе немаше потреба од дискусијава.
Системските органи се патетични, општеството е идиотско, иако е можна превентива за ваквите случаи никој не е компетентен да стори нешто. Страшно.

:back:

Исто збориме. Свесен сум дека никоја од жтрвите му е крива.
Само сакам да доловам дека не е болен, и не треба да се убие.

Инаку сајд ефект е и халуцинирање дур се чисти дрогата од телото.
Штом во очај станал сериски убиец, замисли за што би бил сподобен ако халуцинирал.

Избери сам кое сценарио е подобро.

И пак се враќаме каде пола кривица ја префрламе, ок не се возбудувај, не партии, државата.
Ако е толку способна, таа ќе се згрижеше за него доста порано, и ќе немаше потреба од дискусијава.
Системските органи се патетични, општеството е идиотско, иако е можна превентива за ваквите случаи никој не е компетентен да стори нешто. Страшно.

Вот бе, како можеш да кажеш дека некој кој убива затоа што има несреден живот и паѓа во очај не е болен?
Шо е со таквите, случајно кога сме во очај да не имаме дозвола за убивање и притоа да не сметаат за психички здрави.
Јас си кажав дека според мене, а најверојатно и медицински докажано овие луѓе се болни. Дали се поместени со психата или дел од мозокот им е дисфункционален, сепак спаѓаат во болни.
Баш затоа што можело да биде и полошо испаѓа дека не само што е болен, туку се стремел да се квадрира во способноста.

Се грижела државата или не, пореметеното останува такво. Ниту знаеме дали ќе се оправел, ниту дали нема да се оправел. И секако дека е можна превентива, ама ајде да земеме на секој човек да му правиме психоанализи за да го преиспитаме дали е способен да убие.

И дали ќе дојдеме до заклучок колку дрогата негативно влијае?

И, поради тоа треба да тепа бабички со секири или било која друга категорија на граѓани?
Никој не го навлекол него на дрога, и токму затоа нема што он да се осветува на невини лица.
Дека е болен, тоа е факт. Само не знам колку болен.

Полека, тише тамо!
Пријателе, не реков дека ако не земе доза треба да коле баби :) Да се разбереме, тоа шо го напраил не е у ниеден случај оправдано.
Ја само те корегирав, рече, неморал да земе пошо немало да умре, грешиш, морал да земе зашо би му било боље да умре него да проаѓа низ џаначки кризи.
А што се тиче до профи помошта у Македонијава, дали знаеш како стоиме ние со тоа? :)

Полека, тише тамо!
Пријателе, не реков дека ако не земе доза треба да коле баби :) Да се разбереме, тоа шо го напраил не е у ниеден случај оправдано.
Ја само те корегирав, рече, неморал да земе пошо немало да умре, грешиш, морал да земе зашо би му било боље да умре него да проаѓа низ џаначки кризи.
А што се тиче до профи помошта у Македонијава, дали знаеш како стоиме ние со тоа? :)
Па ние не стоиме со тоа никако, ама сепак си постојат институции:)
Знам дека не оправдуваш, ама болен е штом постапил на тој начин. На крај краева, поубаво да си умрел навистина отколку да го направил ова што го направил за само уште една доза.

Вот бе, како можеш да кажеш дека некој кој убива затоа што има несреден живот и паѓа во очај не е болен?
Шо е со таквите, случајно кога сме во очај да не имаме дозвола за убивање и притоа да не сметаат за психички здрави.
Јас си кажав дека според мене, а најверојатно и медицински докажано овие луѓе се болни. Дали се поместени со психата или дел од мозокот им е дисфункционален, сепак спаѓаат во болни.
Баш затоа што можело да биде и полошо испаѓа дека не само што е болен, туку се стремел да се квадрира во способноста.

Се грижела државата или не, пореметеното останува такво. Ниту знаеме дали ќе се оправел, ниту дали нема да се оправел. И секако дека е можна превентива, ама ајде да земеме на секој човек да му правиме психоанализи за да го преиспитаме дали е способен да убие.

И дали ќе дојдеме до заклучок колку дрогата негативно влијае?

Фино, лепо. Интензитетот на емоциите ни е контролната табла.
Човечно е да не понесат емоциите (случајов очај). Но за подобра егзистенција, човечно е и да се контролират.
Е сега, кој не е способен да се контролира, го следуват заслужено специјализирани установи, со други зборови ако не ги почитуваш локалните закони на општеството идеш у затвор или лудница, во зависност од каков карактер си стварал проблеми.

Човеков во случајов е свесен, нормален.
Убил. Не е прв. Исто и не е прв да чуствува вина.
Ќе оди во затвор. Крај.

Колку е лоша дрогата е друга тематика, но сите се согласуваме дека лошо лијае.

Па ние не стоиме со тоа никако, ама сепак си постојат институции:)

Фино. Епа зошто сакаш, лично, да го убиеш? :)

Полека, тише тамо!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom