- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 323
- Поени од реакции
- 7
Батулче, твојата атеистичка езотерија и гнев кон религиите чувај си ги за друг подфорум. А јас баш ова сакав да го кажам (сфати ме атеистички, либерално):Или со други зборови да го чекаме Месијата? Некои се изначекале...
И ние ќе причекаме...ене кај да е...се ближи денот...
The second coming?
Нема што да се опаметува хехех...звучи познато...1000 години наназад...да си причекаме...добитна комбинација во тек на цел милениум...
Нема да се опамети немај гајле...утре има лига на шампиони на ТВ...
Народот нема што да се опаметува бидејќи тој најдобро знае дека државава и институциите не се во ред, значи народот е доволно (о)паметен за да процени дека некој е лош владетел. Еве конкретно на темата, народот меѓу себе наголемо ги критикува властите поради тоа што дрпаат од народот за свои лични, приватни цели, а не за да ги подобрат условите на живот и стопанисување то ест со парите од даноците, казните итн. да ја изградат инфраструктурата, да инвестираат во здравството, образованието, урбаниот живот итн.. Лекот за промени според мене накратко напишав во чии слоновски муда треба да се бара, во чија чиста цел!
Затоа, немој да го потценуваш народот другарче, он многу подобро од тебе знае како е да се биде ограбен и кој го ограбил.
А може и само погрешно да си ме сфатил, знам дека не си глуп:helou:
:smir: