Когa ќе те жениме/мажиме?

M

MIL

Гостин
Постојно оди тој муабет де од братучеди де од моите ајде ајде да се жениш што чекаш сакаш ли стар да идеш на родитеска кај децата :vozbud: можеби најскоро ќе му ја исполнам желбата ако најдам цура каква што имав и онака немам желба за долги врски

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Нервира, мн нервира. Ама уште повеќе ме нервира она : "Те нема нигде изгледа си фатила дечко", "Ти мислиш да фатиш дечко или го чекаш принцот на бел коњ", "Време ти е више дечко да фатиш" ... аман више, кој немам дечко зашто немам дечко, кој имам дечко зашто имам дечко...ме умреа више...

За мажење мање-више, знам јас кога ќе си се мажам ама ова другово....:tapp:
Same here :jaj::violent1:

Таа позната реченица време ти, невреме ти е (да паметам едно време и невреме ми беше, тогаш кога бев „мала“ за дечко), што чекаш и т.н.

Ја не можам да ги сфатам што им е финтава, мислат се стиска некое дугме и одма дечко се наоѓа, маж за мажење? Одма од една состојба во друга преминуваш? :uvo: Или тоа работа на време е, часовник кога откуцал т.е. години кога си наполнил некои и ајдеее езгиите :tapp:

Или се продаваат мажи/ жени негде по пазари, или по излози се бираат? Па ако не да ги пратам да одберат некого :tapp:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Збореле незбореле, исто им се фаќа. Од едно уво влегло од другото излегло. Ич не им обрнувам внимание. :toe:

Д

ДаркхарТ

Гостин
ќе ме женат коа ќе ми дојде време...ама има па и друга работа...ќе се женам коа ќе најдам некоја мајка шо има ќерка за фрлање како за мене :pos2:
вечерва ти кажував...од мене дигнаа раце веќе :back: :kesa:

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Ич не се замарам со тоа..имаше една баба пред неколку години,коа ќе ме видеше само тоа ми го збореше коа ќе те мажиме па коа..ич не обрнувам внимание,баш се смеам:wink:

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Не да ме иритира од контакт ме вади...

Гарфилд ако ти треба помош тука сум ....
абе шо се киксаш лелеее од контакт те вади или од контекст?????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
иначе и мене ми викале така али на гз не сум ги ставал само една кисела насмевка и тооо

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Ич не се замарам со тоа..имаше една баба пред неколку години,коа ќе ме видеше само тоа ми го збореше коа ќе те мажиме па коа..ич не обрнувам внимание,баш се смеам:wink:
Па стари луѓе ко да не знаат од толкав живот,искуства да те подучат нешто,тие сведуваат само на ова прашање.Дали насетувам наворучение?
НАВОРУЧЕНИЕ:Биди во брак тоа е целта на животот:toe:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
абе шо се киксаш лелеее од контакт те вади или од контекст?????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
иначе и мене ми викале така али на гз не сум ги ставал само една кисела насмевка и тооо
Ние во Струмица викаме од КОНТАКТ ме вади ( барем јас така викам што ми е преземено од постарите дома )! Па на крај, нели е значењето исто? :pos2::toe:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
На некој типац, секогаш кога ќе појдел на некоја свадба од блиски луѓе, постариве женишча му викале "Ти си на ред, ти си на ред".

Прекинале да му викаат така, откако на секој погреб тој им викал "Вие сте следните, вие сте следните".:pos:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
На некој типац, секогаш кога ќе појдел на некоја свадба од блиски луѓе, постариве женишча му викале "Ти си на ред, ти си на ред".

Прекинале да му викаат така, откако на секој погреб тој им викал "Вие сте следните, вие сте следните".:pos:
АУ АУ АУ :pos::pos::pos:Ма секад сум ти реплицирал ама сега така си ме насмеал ко никад.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да, ме нервира, ама не којзнае колку со оглед на тоа што немам веќе многу стари луѓе во фамилија, такада онака општо ми е...
Кога бев четврто одд,дедо ми ми вика...ајде синко порасна,кога ќе те жениме:pos2::pos2:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Same here :jaj::violent1:

Таа позната реченица време ти, невреме ти е (да паметам едно време и невреме ми беше, тогаш кога бев „мала“ за дечко), што чекаш и т.н.

Ја не можам да ги сфатам што им е финтава, мислат се стиска некое дугме и одма дечко се наоѓа, маж за мажење? Одма од една состојба во друга преминуваш? :uvo: Или тоа работа на време е, часовник кога откуцал т.е. години кога си наполнил некои и ајдеее езгиите :tapp:

Или се продаваат мажи/ жени негде по пазари, или по излози се бираат? Па ако не да ги пратам да одберат некого :tapp:
Ааааа беех читала некаде у кина ли незз дека има у супермаркет на полици слики и информации за сите личности и ти идеш одбереш си каков/каква сакаш наплатеш сретнат те со таа личност и со среќа нека ви е :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom