Когa ќе те жениме/мажиме?

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Постојно оди тој муабет де од братучеди де од моите ајде ајде да се жениш што чекаш сакаш ли стар да идеш на родитеска кај децата :vozbud: можеби најскоро ќе му ја исполнам желбата ако најдам цура каква што имав и онака немам желба за долги врски

Нервира, мн нервира. Ама уште повеќе ме нервира она : "Те нема нигде изгледа си фатила дечко", "Ти мислиш да фатиш дечко или го чекаш принцот на бел коњ", "Време ти е више дечко да фатиш" ... аман више, кој немам дечко зашто немам дечко, кој имам дечко зашто имам дечко...ме умреа више...

За мажење мање-више, знам јас кога ќе си се мажам ама ова другово....:tapp:

Same here :jaj::violent1:

Таа позната реченица време ти, невреме ти е (да паметам едно време и невреме ми беше, тогаш кога бев „мала“ за дечко), што чекаш и т.н.

Ја не можам да ги сфатам што им е финтава, мислат се стиска некое дугме и одма дечко се наоѓа, маж за мажење? Одма од една состојба во друга преминуваш? :uvo: Или тоа работа на време е, часовник кога откуцал т.е. години кога си наполнил некои и ајдеее езгиите :tapp:

Или се продаваат мажи/ жени негде по пазари, или по излози се бираат? Па ако не да ги пратам да одберат некого :tapp:

Збореле незбореле, исто им се фаќа. Од едно уво влегло од другото излегло. Ич не им обрнувам внимание. :toe:

ќе ме женат коа ќе ми дојде време...ама има па и друга работа...ќе се женам коа ќе најдам некоја мајка шо има ќерка за фрлање како за мене :pos2:

вечерва ти кажував...од мене дигнаа раце веќе :back: :kesa:

Ич не се замарам со тоа..имаше една баба пред неколку години,коа ќе ме видеше само тоа ми го збореше коа ќе те мажиме па коа..ич не обрнувам внимание,баш се смеам:wink:

Не да ме иритира од контакт ме вади...

Гарфилд ако ти треба помош тука сум ....

абе шо се киксаш лелеее од контакт те вади или од контекст?????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
иначе и мене ми викале така али на гз не сум ги ставал само една кисела насмевка и тооо

Ич не се замарам со тоа..имаше една баба пред неколку години,коа ќе ме видеше само тоа ми го збореше коа ќе те мажиме па коа..ич не обрнувам внимание,баш се смеам:wink:
Па стари луѓе ко да не знаат од толкав живот,искуства да те подучат нешто,тие сведуваат само на ова прашање.Дали насетувам наворучение?
НАВОРУЧЕНИЕ:Биди во брак тоа е целта на животот:toe:

абе шо се киксаш лелеее од контакт те вади или од контекст?????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
иначе и мене ми викале така али на гз не сум ги ставал само една кисела насмевка и тооо

Ние во Струмица викаме од КОНТАКТ ме вади ( барем јас така викам што ми е преземено од постарите дома )! Па на крај, нели е значењето исто? :pos2::toe:

На некој типац, секогаш кога ќе појдел на некоја свадба од блиски луѓе, постариве женишча му викале "Ти си на ред, ти си на ред".

Прекинале да му викаат така, откако на секој погреб тој им викал "Вие сте следните, вие сте следните".:pos:

На некој типац, секогаш кога ќе појдел на некоја свадба од блиски луѓе, постариве женишча му викале "Ти си на ред, ти си на ред".

Прекинале да му викаат така, откако на секој погреб тој им викал "Вие сте следните, вие сте следните".:pos:
АУ АУ АУ :pos::pos::pos:Ма секад сум ти реплицирал ама сега така си ме насмеал ко никад.

Да, ме нервира, ама не којзнае колку со оглед на тоа што немам веќе многу стари луѓе во фамилија, такада онака општо ми е...
Кога бев четврто одд,дедо ми ми вика...ајде синко порасна,кога ќе те жениме:pos2::pos2:

Same here :jaj::violent1:

Таа позната реченица време ти, невреме ти е (да паметам едно време и невреме ми беше, тогаш кога бев „мала“ за дечко), што чекаш и т.н.

Ја не можам да ги сфатам што им е финтава, мислат се стиска некое дугме и одма дечко се наоѓа, маж за мажење? Одма од една состојба во друга преминуваш? :uvo: Или тоа работа на време е, часовник кога откуцал т.е. години кога си наполнил некои и ајдеее езгиите :tapp:

Или се продаваат мажи/ жени негде по пазари, или по излози се бираат? Па ако не да ги пратам да одберат некого :tapp:

Ааааа беех читала некаде у кина ли незз дека има у супермаркет на полици слики и информации за сите личности и ти идеш одбереш си каков/каква сакаш наплатеш сретнат те со таа личност и со среќа нека ви е :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom