Меѓународно движење против промена на името

H

Hombre

Гостин
Да им даде Господ здравје на оние кои го назначија Метју Нимиц за медијатор во преговорите за промена на името.

Секогаш дава предлози кои не одалечуваат од преговарачкиот процес.

H

Hombre

Гостин
Ја избрав оваа тема на форумов да си ја кажам мојава мака насобрана од антимакедонските масмедиуми бидејќи сметам дека тематиката ќе кореспондира.

Торбешката телевизија А1 во емисијата Еврозум водена од одродениот Борјан Јовановски вечерва се обиде да го девалвира ставот на МАКЕДОНСКОТО мнозинство во врска со промена на нашето уставно име Република Македонија.

Малиот со новите емисии се обидува ставовите на анти-Македонските елементи во нашето општество да ги претстви како релевантни и преудицира императив за евроинтеграции, се разбира читај меѓуредови отстапки на нашите национални интерси.

Оди педерот по немакедоски места и се обидува да претстави маки на не-Македонци као последица од нашиот цврст и непоколеблив став да нема отстапки.

Ела, дојди, прашај не нас мајката да ти ја ебам!, за да ти кажеме кои се нашите приоритети. Ела, прашај не нас Македноците како живееме ѓубре едно предавничко да ти ебам име и презиме кое, за жал, многу личи на моето.

Многу сум лут и неможам да се смирам.

Апелирам до сите патриоти на форумов секогаш остро да реагираат кога ќе препозаат дека некои одродени се обидуваат да наметнат јавен сатав на штета на нашите Македонски Национални Интереси.

Вакви работи ќе има уште многу затоа многу важно е да се реагира.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Hombre: смири топка и ич не се секирај, кај и да е, талогот се виде кој е.

Некакви Борјан, Жарко, Ива, Јошко, сето тоа е веќе прочитан трулеж. Не поминува нивното предавство и покрај сите усилија. Останува само да платат за предавството.

Што се однесува до апелот, веројатно е видливо што се залага форумов. Види само кои теми се залепени како “Важни’’.

P.S. Следуваат сугестии до тебе до тебе на лични за можни мерки ти лично како индивидуа да превземеш, а посебно за не дај Боже ситуации. Треба стравот да им влезе на Борјан и борјановци во коските. Никој нема право да те уништи во твое име, нели?!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
А1 ретко/случајно (при вртење канали...секунда-две) го пуштам. Обично го прескокнувам токму ради ставовите и распродажбата на се што може да се продаде -мислам дека се едни од главните медиуми во машинеријата на генерирање постојани проблеми (најчесто каде што ги нема или не би требало да им се долева бензин). Постојат медиуми кои се постојани коректори на владините постапки, но во границите на реалното и нормалното. Овие заедно со Шпиц се врв на политиката на разединување и растурање (од меѓунационална и меѓуверска омраза до постојано лупање по глава на секој оној кој не сака да смени име). Прочитани буквари, премногу проѕирни во своето делување (не знам за кого, но знам против се македонско).
Посебно сега, откако се здружија со Љубчо и блиските на него, Геровски и блиските на него...откако промовираа разни "кодоши" (кои "случајно" блиски до Груевски)...немам веќе никаква дилема за нив. Го растураат ткивото како вирус, дури и она здравото. Штета досега не го затворија, а имаа многу реални причини за такво нешто.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Што да повелиме кога за кретените е прифатливо, замисли, ФИРО Македонија наместо ФИРОМ.

Мора еднашка сите адолесцентни глави да разберат дека референцата НЕ Е ИМЕ и дека референцата има намена единствено ВО ГРАНИЦИТЕ НА ООН, а не во другите организации каде што Македонија е членка.

Македонија треба да бара да биде именувана единствено како Македонија.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Што да повелиме кога за кретените е прифатливо, замисли, ФИРО Македонија наместо ФИРОМ.

Мора еднашка сите адолесцентни глави да разберат дека референцата НЕ Е ИМЕ и дека референцата има намена единствено ВО ГРАНИЦИТЕ НА ООН, а не во другите организации каде што Македонија е членка.

Македонија треба да бара да биде именувана единствено како Македонија.
Najdobro ke bide ime za sevkupna upotreba da bide Makedonija.
Se soglasuvam so tebe, ako Makedonija go pokrene toa prasanje nie bi imale pobeda. Vednas posle toa legitimnosta na granicite na Bugarija i Grcija doaga vo prasanje i voedno i postoenjeto na malcinstvata vo ovie drzavi.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Акронимот не постои, а референцата е само во рамките на ООН. Нема што повеќе да се филозофира.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
што мислите за оваа вест? Мене лично фино ми звучи

Германија потпиша билатерален договор со Македонија под уставно име

Германија индиректно, но официјално ја признава Македонија под уставното име. Неодамна во германскиот службен весник излезе договорот за избегнување на двојното оданочување меѓу Македонија и Германија. Овој пат, во законот беше отстранета референцата ФИРОМ, што досега ја користеа Германците и на нејзино место стои уставното име на Македонија. Во законот, објавен на 7 јуни во службениот весник, пишува дека Договорот е склучен помеѓу германската и македонската влада, а не владата на ФИРОМ.

Грчките блогери сметаат дека ова е еден чекор кон признавање на Македонија под уставното име од страна на Германија. Тие коментираат дека после Сирија, и документот од Германија, грчките позиции најверојатно започнуваат да слабеат.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
што мислите за оваа вест? Мене лично фино ми звучи

Германија потпиша билатерален договор со Македонија под уставно име

Германија индиректно, но официјално ја признава Македонија под уставното име. Неодамна во германскиот службен весник излезе договорот за избегнување на двојното оданочување меѓу Македонија и Германија. Овој пат, во законот беше отстранета референцата ФИРОМ, што досега ја користеа Германците и на нејзино место стои уставното име на Македонија. Во законот, објавен на 7 јуни во службениот весник, пишува дека Договорот е склучен помеѓу германската и македонската влада, а не владата на ФИРОМ.

Грчките блогери сметаат дека ова е еден чекор кон признавање на Македонија под уставното име од страна на Германија. Тие коментираат дека после Сирија, и документот од Германија, грчките позиции најверојатно започнуваат да слабеат.

Vo nieden Dokument (po osnov na ova resenie) go nema ispisano naseto ustavno ime...

Zatoa i se pravese ovaa spogodba, za da se izbegnat dvete termini FYROM i R. Makedonija

zatoa ke se koristat sega vo taa nasoka

Makedonski, kako. npr. vo tvojot izsecok "mazedonische Regierung" "makedonska vlada" a ne Vlada na R. makedonija ili Vlada na EJRM (germanskata skrratenica za Fyrom)

eve gi dvete dokumenti
http://www.lexisnexis.de/rechtsnews/doppelbesteuerungsabkommen-mit-mazedonien-vom-bundesrat-angenommen-188063

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
Преведувачот на Гугл вака преведува
The following documents are available on the website of the Federal Council:

The enactment of the German Bundestag: BR-Drs. 523/10 (PDF)
The decision of the Federal: BR-Drs. 523/10 (B) (PDF)

Further contributions to the legislative procedure:
12.07.2010
Double taxation treaties with Macedonia was adopted by the Bundestag
10.06.2010
Federal Government presents draft law on double taxation agreement with the Macedonian Government

Source: LexisNexis, editorial Legislation News
Release from 09/27/2010
Lnca 2010 188 063

Kajgana Shop

На врв Bottom