Светиот или "светиот" оган во Ерусалим?

и јас сум бе спирос за љубов мир разбирање итн итн ... само ова религијава многу поделби прави бе брат ... замисли да немаше религија сите да бевме едно (да нема муслимани, христијани, будисти и каратисти :)) сите еден народ ... и да си живееме у благосостојба ... ама јеби га .. некој намерно или ненамерно одкога постои светов прави делби и делби и делби ... и тоа е ....

Сè додека човекот не го жртвува својот индивидуален и колективен егоизам, ќе има поделби, и кавги, и војни, и разводи, и пијансва, и оган кој ќе гори сè, и ...!

Исусовиот крст е составен од две греди: едната е вертикална и ни укажува на неопходноста дека треба да го жртвуваме индивидуалниот егоизам, ако сакаме да влеземе во ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ!
Втората греда е хоризонтална која ни укажува на неопходноста дека треба да го жртвуваме нашиот колективен егоизам, ако сакаме да влеземе во ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ!

Господ лично ни го покажа Патот!
Дали ќе го одиме патот на спасението или ќе го одиме патот кој ќе не одведе (заедно со нашите деца) во оган(?), тоа БОГ нам нè оставил да се решиме!

exlexmk, што тие поважно; ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ или македонија?

Размисли добро, па пиши. Се читаме утревечер.

Како бе спирос така.....оној на небото изгледа не суди правилно..

Во сообраќајка ми загина најубавата комшивка пред извесно време ...абе цвет девојче 16 години ....убава мирна фина побожна и едноставно немам зборој за неа .....нека почива во мир....

со што заслужи тоа чедо божјо да загине а јас да живеам....

Јас пушам трева ...пијам алкохол јадам се што забрануват религиите ..неверувам ни во бог ни во црква....лажам ...превари правам...
и згора на тоа ги убедувам верниците да не веруват во својот бог.....
се правам шо се коси со религиите:toe:

и еве сум жив и здрав и си кртам дома на топло:helou:

?????????
RAzmisli malku drugar!
BAz zatoa ti si ziv i zdrav na toplo doma... zasto ne si spremen za kaj Nego...milostiv e pa ti dava sansa da se pokaes i podgotvis za kaj Nego... KAko sto velis za devojceto... tesko im e na tie sto sotanale, sto se vo zal... ama ako bila bas taka kao sto velis, pobozna, mila, fina... taa si e kaj Nego...
Ama ti si na poloso mesto ne ona... ne si podgotven za tamu zatoa te ostava... A vie obratno sfakate! demek te nagraduva tebe, nea ja kaznil...

немам шо да размислувам ...
фамилијата ми е на прво место ...
а бидејќи не ја сметам библијата како оригинално дело претпостави шо ми е на 2ро место ...

тоа погоре е точно ... додека не почнеме да се менуваме сами во себе да стануваме подобри нема да можеме ни светот да го смениме кон подобро ... но нема потреба од некој си кодекс како библијата или некој друг кој треба да ти го покаже тоа .. доволно сме свесни и паметни да направиме чекор напред ако сакаме ...

и кога сме кај тоа кој на кого му го покажал патот .. кажи ми ти мене дали треба да бидам муслиман, христијанин, будист или шо ти знам шо за да штрапнам у тоа царство ?

RAzmisli malku drugar!
BAz zatoa ti si ziv i zdrav na toplo doma... zasto ne si spremen za kaj Nego...milostiv e pa ti dava sansa da se pokaes i podgotvis za kaj Nego... KAko sto velis za devojceto... tesko im e na tie sto sotanale, sto se vo zal... ama ako bila bas taka kao sto velis, pobozna, mila, fina... taa si e kaj Nego...
Ama ti si na poloso mesto ne ona... ne si podgotven za tamu zatoa te ostava... A vie obratno sfakate! demek te nagraduva tebe, nea ja kaznil...

Не деби грешка..........девојчето сега е на гробишта под две метра земја и сигурно бактериите и црвите сега го разложуваат и тоа што останало од нејзиното тело.....

А јас нема никогаш да бидам спреман за кај него.......ке ме носат и мене на тоа проклето место наречено гробишта.......
ако постоеше бог девојчето ке живееше сега затоа што ништо не згрешила ....е сега до толку незнам ама бар не за да умре...
ме интересира зошто ја зел ете викаш бог ја зел .....зошто!?
зошто да пати сега цела нејзина фамилија...нејзините родители на метадон се за да можат да фунционират нормално....
зошто не ја зеде бог од коа ке направи 80 години ?........шо е работата ..

зошто умре Тоше Проески а беше најпосакувана и најценета најдобра бла..бла..личност..?

Зошто бог не го земе киборгот еве 95 години има и уште е предавник и ни прави штета на сите?
тоа се прашањата на кој немате одговор......:toe:

и поштедиме со одговори од типот ...оти беа добри бог ги зеде ангели да му бидат на небото......тогаш која е суштината на овој живот....бог не створил со ваков ум и пушиме трева ..значи не бил способен да не направи ко шо треба.....
програмерите ти прават програма и ти викат ........ова..оба ....и ова се работи со програмава и крај нема ни лево ни десно ...
а бог шо направи од 300 **** деца:helou:

Не деби грешка..........девојчето сега е на гробишта под две метра земја и сигурно бактериите и црвите сега го разложуваат и тоа што останало од нејзиното тело.....

А јас нема никогаш да бидам спреман за кај него.......ке ме носат и мене на тоа проклето место наречено гробишта.......
ако постоеше бог девојчето ке живееше сега затоа што ништо не згрешила ....е сега до толку незнам ама бар не за да умре...
ме интересира зошто ја зел ете викаш бог ја зел .....зошто!?
зошто да пати сега цела нејзина фамилија...нејзините родители на метадон се за да можат да фунционират нормално....
зошто не ја зеде бог од коа ке направи 80 години ?........шо е работата ..

зошто умре Тоше Проески а беше најпосакувана и најценета најдобра бла..бла..личност..?

Зошто бог не го земе киборгот еве 95 години има и уште е предавник и ни прави штета на сите?
тоа се прашањата на кој немате одговор......:toe:

и поштедиме со одговори од типот ...оти беа добри бог ги зеде ангели да му бидат на небото......тогаш која е суштината на овој живот....бог не створил со ваков ум и пушиме трева ..значи не бил способен да не направи ко шо треба.....
програмерите ти прават програма и ти викат ........ова..оба ....и ова се работи со програмава и крај нема ни лево ни десно ...
а бог шо направи од 300 **** деца:helou:
Pa znaes sto i jas imam mnogu zosto... Ama znaes na "zosto" najtesko se odgovara... na nekoi imam odgovor, na nekoi moze ke dobijam, na nekoi moze i ne...
I jas tatko mi go zagubiv ko imav 17g, brat mi bese uste pomal, majka mi mlada vdovica, tatko mi imase 39... jas samo sto pocnav da se "druzam so Bog"...
Celo moe semejstvo padna vo koma... drogirani bea bez droga... ne znae koj sto da pravi...
A jas, ne da mi bese tesko!! Ama imav nekoja natprirodna sila! Ne pagav vo koma... dete bev, ama morav jas se da organiziram i pogrebi i finasii da najdam i se...
Ne bev jas lud, taguvav po tatko mi, ama Bog mi dade sila... vo tie momenti i ne mislev na takvi raboti, ke go vidam pak ili nesto slicno... ednostavno neobjasnlivo imav sila... I ponatamu i den denes ni nedostiga na site nas...
Ama srmrta ne e nesto ne normalno neli... sekoj koj se raga mora i da umre... zosto edni porano, drugi podocna...Bog znae...
Ama edno znam, deka se ragame so pricina!

1. Ама, ете јас не мозжам да кажам што точно е тоа...Но, те молам како знаеш дека не е трик?
3. Ама, нели треба да проверуваме дали е од Бога или не, зар се треба здраво за готово да прифатиме? Па ако не е подржано од Библијата, малку ми е сомнително дека е од Бога!
4. Хм...ме збуни, Мики еј! КАко може да стекнеш нешто што е дар? Ако е дар е дар! Не може да го стекнеш Духот Свети или ДАровите на Св.Дух...
Во прилог на оваЧ
Лука 11
9 И Јас ви велам: „Молете, и ќе ви се даде! Барајте, и ќе најдете! Чукајте, и ќе ви се отвори!
10 Зашто секој, кој моли - прима; и кој бара - наоѓа; а на оној, кој чука - ќе му се отвори.
11 И кој е оној татко, меѓу вас, кој ќе му даде на сина си камен - ако побара леб? Или, ако побара риба, да му даде место риба - змија?
12 Или ако побара јајце - да му даде скорпија?
13 И така, ако вие, кои сте зли, можете да им давате добри дарови на своите деца, колку повеќе небесниот Татко ќе им даде Свети Дух на оние, кои Го молат?”
5. Ама мене ми изгледа такво ова чудо, како зарди знак, како што и Исус никогаш не направи! Зошто ова чудо се разликува од оние на Саи БАба и Коперфил?
6. Воопшто не ти е соодветна споредбата со грмушката која не изгоруваше и ова... Тогаш директно Бог се објави на Мојсеј и зборуваше, бараше од Мојсеј нешто... А ова зошто е...? Тек така како да биде нешто невообичаено? Не може на секој што ќе каже е ова е од Бог, да веруваме. Такви ехе колку ги има.
8. Хм, Мики зошто преминуваш во навредување? Како можеш да кажеш така за Чорбаџија? Го познаваш лично? Знаеш дали и тој се моли за тоа?
9. Мики; Мики... брате... во Божјото царство нема да има Православни, Протестанти, Католици, ваквисти, онаквисти...само еден вид ќе бидат - христијани. Немој да грешидуша...можеби зборуваш лошо против Божји човек, дете на Бога, твој брат...

1. Деби, чесно е од твоја страна, кога велиш дека не можеш да кажеш „..што е тоа...„ Јас верувам дека е тоа истиот оган како од капината на Синајска Гора, а оној кој вели дека е трик, нека се потруди да докаже дека е трик.

3. Секако дека благодатниот великденски оган е библиски поддржан-идентичен е со оној старозаветниот оган, од Синај-ем гори, ем не согорува!

4. Да, постојат 7 дарови од Светитот Дух, и целта од нашето овоземно а богобојажливо живеење, има за цел да ги стекнеме токму тие дарови, секој по својот труд и подвиг, а не да го стекнеме Светиот Дух! Па добро, како може смртно битие да Го стекне Бога, Бесмртниот?

5. Детално и споредбено објаснив која е разликата меѓу Исусовите чуда и чудата кои ги чинат чудаци, „попут„ Копрефилд и Саи Баба: Исус чини чуда од внатрешна, духовна природа, кои за своја основа ја имаат неограничената Исусова човекољубивост, а сите други шарлатани, чинат надворечни, материјали чуда, кои имаат цел не да поучат, не да излекуваат, не да воскреснат упокоени, туку имаат цел да „забављаат„ луѓе кои и самите немаат поим од духовност, туку луѓе кои „паѓаат„ на чуда од физичко-материјална, надворешна природа, онака како што јудеите бараа од Христа: „...дај ни знак на небото...„ ( па ние може и Ќе поверуваме дека токму Ти си Месијата!).

6. Споредбата со грмушката е иделна-нема подобра од неа, оти се работи за истиот оган.

8. Не навредувам, но навистина, кога некоми повеќепати му укажувам дека е во криво, а соговорникот останува убеден во својата лага, што друго ми преостанува?

9. Во Божјото Царство ќе има само такви луѓе, кои ќе успеат да си заработат свое место, а согласно Христа, Судијаја. Он ќе одлучи кој и како ќе влезе во Неговото Царство, и тоа не ради начиот на кој самиот се именувал, туку ради начинот на кој живеел и делувал.

немам шо да размислувам ...
фамилијата ми е на прво место ...
а бидејќи не ја сметам библијата како оригинално дело претпостави шо ми е на 2ро место ...

Од каде ти потекнува фамилијата и секоја друга фамилија на овој свет?

Кој ги одржува во живот сите луѓе и живи суштества и Кој им се смилува за да можат да влезат во ВИСТИНСКАТА ТАТКОВИНА?

Зошто ги мразиш и си љубоморен на Царот Јудејски и Неговиот избран народ?

Размисли и одговори! :)

...
I jas tatko mi go zagubiv ko imav 17g, brat mi bese uste pomal, majka mi mlada vdovica, tatko mi imase 39... jas samo sto pocnav da se "druzam so Bog"...

Сочуствувам со тебе, братче!

Од каде ти потекнува фамилијата и секоја друга фамилија на овој свет?

Кој ги одржува во живот сите луѓе и живи суштества и Кој им се смилува за да можат да влезат во ВИСТИНСКАТА ТАТКОВИНА?

Зошто ги мразиш и си љубоморен на Царот Јудејски и Неговиот избран народ?

Размисли и одговори! :)

Зависи ... тоа е твоја перцепција
а царот Јудејски може да се биде само Јудејски Цар а не и мој .. ако веќе постои :toe:

Зависи ... тоа е твоја перцепција
а царот Јудејски може да се биде само Јудејски Цар а не и мој .. ако веќе постои :toe:

Секој што Му се противил, се противи или ќе се противи, пропаднал во темнината на баналитетот и заборавот!

Секој!

Секој што Му се противил, се противи или ќе се противи, пропаднал во темнината на баналитетот и заборавот!

Секој!

уфф е сега се уплашив ...
ова е тоа шо мразам религии ...
сеење страв ... демек ако не верувате плашете се Апото ќе ве земе :tapp:

друг пат со мене вака не ... :nenene:

кога останувате без мисла ова ви е дефолт одговор ...

1. Деби, чесно е од твоја страна, кога велиш дека не можеш да кажеш „..што е тоа...„ Јас верувам дека е тоа истиот оган како од капината на Синајска Гора, а оној кој вели дека е трик, нека се потруди да докаже дека е трик.

3. Секако дека благодатниот великденски оган е библиски поддржан-идентичен е со оној старозаветниот оган, од Синај-ем гори, ем не согорува!

4. Да, постојат 7 дарови од Светитот Дух, и целта од нашето овоземно а богобојажливо живеење, има за цел да ги стекнеме токму тие дарови, секој по својот труд и подвиг, а не да го стекнеме Светиот Дух! Па добро, како може смртно битие да Го стекне Бога, Бесмртниот?

5. Детално и споредбено објаснив која е разликата меѓу Исусовите чуда и чудата кои ги чинат чудаци, „попут„ Копрефилд и Саи Баба: Исус чини чуда од внатрешна, духовна природа, кои за своја основа ја имаат неограничената Исусова човекољубивост, а сите други шарлатани, чинат надворечни, материјали чуда, кои имаат цел не да поучат, не да излекуваат, не да воскреснат упокоени, туку имаат цел да „забављаат„ луѓе кои и самите немаат поим од духовност, туку луѓе кои „паѓаат„ на чуда од физичко-материјална, надворешна природа, онака како што јудеите бараа од Христа: „...дај ни знак на небото...„ ( па ние може и Ќе поверуваме дека токму Ти си Месијата!).

6. Споредбата со грмушката е иделна-нема подобра од неа, оти се работи за истиот оган.

8. Не навредувам, но навистина, кога некоми повеќепати му укажувам дека е во криво, а соговорникот останува убеден во својата лага, што друго ми преостанува?

9. Во Божјото Царство ќе има само такви луѓе, кои ќе успеат да си заработат свое место, а согласно Христа, Судијаја. Он ќе одлучи кој и како ќе влезе во Неговото Царство, и тоа не ради начиот на кој самиот се именувал, туку ради начинот на кој живеел и делувал.

Ok, brate Miki... nema da komentiram nisto, dali e cudo Bozjo ili ne...nemam pravo i sloboda... samo pogore se izjasniv deka mi e somnitelno, no ne davam nikakov zaklucok...nekoi nesta koi ne mi se jasni ne mozam da gi komentiram kako vakvi ili onakvi...
No, mislam deka i ne se kojznae kolku vazni vakvi cuda za nas i naseto spasenie. Mislam deka ova e povazno
Jovan
34 Ви давам нова заповед: да се љубите еден со друг; како што Јас ве љубев вас, така и вие да се љубите еден со друг.
35 По тоа сите ќе познаат дека сте Мои ученици - ако имате љубов помеѓу себе!”

Neka site ja poznaat ljubovta Bozja pomegu nas! Za onie koi zemaa za sloboda da ne kritikuvaat, kako hristijani, a ete ... Pa jas imam brat (bioloski), go ljubam so celo srce, eden mi e edinstven, se bi napravil za nego... No, so mnogu negovi stafovi ne se soglasuvam! Dali toa pravi da mi e pomalku brat i pomalku da go sakam? Apsolutno ne!
Taka da i nie hristijanite, moze nema da se soglasime za nekoi nesta i ke izgleda deka se "karame", no toa ne e nesto sto pokazuva deka ne sme braka. :)
Vprocem i Biblijata veli vo 1 Korint.13:
" 1 Ако ги зборувам човечките и ангелските јазици, а љубов немам - тогаш сум бронза што ѕвони, или кимвал што ѕвечи. 2 И ако имам дар за пророкување, и да ги знам сите тајни и сите знаења; и ако ја имам сета вера, така што да преместува и планини, а љубов немам - ништо не сум.
3 И ако го раздадам целиот свој имот, за да ги нахранам бедните; и ако го предадам своето тело, да биде изгорено, а љубов немам, ништо не ми ползува."

Neka Bog ni dadae mudrost da gi razbereme ovie zborovi!

Пеколот е реалност исто и рајот и ако некој не верува дека постојат сигурно нема да прекине нивното постоење поради тоа,во рајот ке одат сите оние кои животот ке му го предадат на Христа и ке црпат од него сила и надеж а сите други вечна болка без разлика дали правел добрини и шо ти знам колку хуман бил...

Цело време некој невидлив вонземјанец ве зафркава и ви ги пали свеќите, пред тоа пука од некој НЛО.

Цело време некој невидлив вонземјанец ве зафркава и ви ги пали свеќите, пред тоа пука од некој НЛО.

Како ќе го поткрепиш својот став за погоре напишаното? „...Абра-кадабра...„?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom