Google mapmаker Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата BUTTERFLY BABY
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 април 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Да токму така. Google ја отвори и Македонија за едитирање, најдоброто од се е тоа што секој што има gmail налог може да ја едитира мапата со што доколку се е како што треба вашите промени ќе бидат објавени, а со тек на време се објавуваат и на официјалните Мапи - google.com/maps

Да ја мапираме и Македонија, да не заостануваме зад регионот
www.google.com/mapmaker
*најдобро е да едитирате со google chrome

Доколку сте почетник, инструкции за мапирање ТУКА

Ова е за да креираме наши POI? т.е. да ја средиме мапата на македонија да личи како што треба со тоа што ќе ги обележиме сите позначајни места, кафичи, паркинзи, бензински пумпи, музеи, болници...?
Ако е тоа, супер е идејава.

Првично е напраено за сообракајниците и за сите улички (значи најдобро нешто за користње на ГПС), а потоа и сите позначајни места.. Види го Скопје повеќе од 70% е напраено, пред неколку месеци само 1 улица беше.

Прилично изненаден сум го имаме цело Скопје и поголемиот дел од Македонија ова без сомнение е најдобрата е карта на Македонија.

Супер супер , кога ќе најдам послободно време ќе мапирам ете од битола имам карта со улуците и не е тешко :)

Веќе се заиграв :) навистина интересно :)

Го постирав кај мене на форум во делот за навигација. Ќе ја опраиме мапата тип топ да биде. Има луѓе што многу им значи ова. До сега само Гарминот имаше ваква мапа. Не сум споредил само, али може Гарминот сеуште да има подобра мапа од ова.
Само да не испадне работава како со Google Translate да си стааат глупости кој што стигне, па после смешки да испаѓаат.

Ова од гарминот е 1000 пати подобро во иднина секоја уличка ке ја има, а на гарминот само поважните улици се, јас имам околу 630 edits :vozbud:

Смешки неможе да испаѓаат затоа што можеш и да избришеш работи кој што не се вистинити и ако се побунат повеќе луѓе за истото сигурно тоа ќе биде отстрането.

Мене најмногу ми е за мобилниот. Пушташ gmaps, ГПС и немаш гајле.

Како што видов накратко, Струмица добро е обележана, улиците, училиштата, градинките....

Јас повеќе пати апелирав да се помогне во мапава.Еве гледам тука повише активност има.Помагајте за да направиме добра мапа за Македонија.Еве нешто што можеби не знате.Сите тие што имаат Тмобиле картичка користењето на гугл мапс е бесплатно преку нив.Секако преку гоогле мапс апликацијата.Инаку лоадирање на мапи преку т мобиле не се плаќа

ЈСите тие што имаат Тмобиле картичка користењето на гугл мапс е бесплатно преку нив.Секако преку гоогле мапс апликацијата.Инаку лоадирање на мапи преку т мобиле не се плаќа

Извор за ова?

Инаку, кирилица или латиница треба да се внесуваат улиците/локациите? Внесов неколку на кирилица и ми ги вратија као демек на латиница требало.

Се т мобиле ми кажаа и имаше објава на нивниот фејсбук профил

Дај нека среди некој нешто глеам го нема Скопје на картата, името е испишано само со мали букви и не се гледа од поголема висина ко на останатите градови. Треба да пишува Skopje (Скопје) а го има само кирилското име.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom