СрбоЛегенда
Сами против свих
- Член од
- 24 декември 2008
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 123
Киро има Гинисов рекорд.
Тоа е и проблемот друже. Мене тоа најмногу ме нервира. Значи и јас така сум учел историја, а сега одеднаш не само преку оваа изјава туку и на многу други начини создаваат конфузии кај мене. Не може Глигоров баш сега да го збори ова. Кога ќе видам вакво нешто, се разочарувам тотално. До кога?ова мислам дека и го имаше на вести некаде аеве што учиме по историја во училиште:
словените се населиле на балканот во 6 век.во почетокот само ограбувале и се враќале во својата татковина-подоцна останале да живеат тука.кога останале се измешале со античките македонци кои останале на овие простори. останатиот мал дел од античките македонци се исселиле на планините и во околината за да бидат настрана од словените кои ги зазеле нивните населби.
никаде не пишува дека античките македонци избегале од територијата на македонија. а уште пишува дека чисти антички македонци биле власите но и тие со текот на времето почнале да се мешаат
доколку имав скенер ќе ја скенирав оваа лекција и ќе ви ја прикажев.....
ако умре он,ќе умре и целата цивилизација:pos2::pos2::pos2:како Хајлендер еКопиле гнасно и уште не умира бе мајката...
Исто и јас, и тоа подолго време.Коа ќе погледнам кој се ни' ја водел државава се чудам како истуркавме 18 г. независност.
Од зад Карпатите.А од кај е по потекло Глигоров?