Киро Глигоров - се уште во служба на Грција

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ова мислам дека и го имаше на вести некаде аеве што учиме по историја во училиште:
словените се населиле на балканот во 6 век.во почетокот само ограбувале и се враќале во својата татковина-подоцна останале да живеат тука.кога останале се измешале со античките македонци кои останале на овие простори. останатиот мал дел од античките македонци се исселиле на планините и во околината за да бидат настрана од словените кои ги зазеле нивните населби.
никаде не пишува дека античките македонци избегале од територијата на македонија. а уште пишува дека чисти антички македонци биле власите но и тие со текот на времето почнале да се мешаат
доколку имав скенер ќе ја скенирав оваа лекција и ќе ви ја прикажев.....

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Аз се казвам Киро Глигоров и сам благонадежен балгарин,после неколку години...друга приказна.

Абе шо го ебам ова копиле продаено,прво бугарин после југословен,за на крај неписмен словен.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
ова мислам дека и го имаше на вести некаде аеве што учиме по историја во училиште:
словените се населиле на балканот во 6 век.во почетокот само ограбувале и се враќале во својата татковина-подоцна останале да живеат тука.кога останале се измешале со античките македонци кои останале на овие простори. останатиот мал дел од античките македонци се исселиле на планините и во околината за да бидат настрана од словените кои ги зазеле нивните населби.
никаде не пишува дека античките македонци избегале од територијата на македонија. а уште пишува дека чисти антички македонци биле власите но и тие со текот на времето почнале да се мешаат
доколку имав скенер ќе ја скенирав оваа лекција и ќе ви ја прикажев.....
Тоа е и проблемот друже. Мене тоа најмногу ме нервира. Значи и јас така сум учел историја, а сега одеднаш не само преку оваа изјава туку и на многу други начини создаваат конфузии кај мене. Не може Глигоров баш сега да го збори ова. Кога ќе видам вакво нешто, се разочарувам тотално. До кога?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
киро глигоров да се искажам родителски се понашаше како лош очув кон посинетото а никогаш негово чедо Независна Македонија што не ја вакцинира од детски болести иако многу укажуваа дека мора да се заштити детето, од неговата намерна негрижа патиме и денес највеќе на национални авитаминози.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Старово сенилно ѓубре најдобро е што побрзо да умре за да се спаси себе си, а и нас, од предавството и срамот што им ги нанесе на Македонскиот народ.

Во комунизмот, 40 години живееше на гага во Белград по систем лежи лебу да те јадам, а продаваше невидена демагогија.

Потоа ни го донесоа во суверена и независна Македонија, ни го протнаа, за да завладее како монарх, додека неговите пулени со него на чело ја опљачкаа државава и ни ја заготвија кашава со Грција. На чело со него извршија целосно разградување на Македонската држава, и станаа пиони на грчката политика во нашето разнебитување. Цело време се вртеа истите Бранко, Денко, Фрчко, Киро, Јани, Јане, итн. исто како и денес.

Потоа дојде предавството во ООН. Патолошкиов лажго, а сега и српско-грчки agent of influence, не лажеше дека промената на името во ООН била само за 2 месеци и за внатрешна употреба. Направија меѓународен преседан зошто им ветил(е) на Грците дека ќе не обезличат за они да владеат!

И се до денес, криминалнава и предавничка клика никако да не пушти, држат и цицаат од нас како пијавици.

Коа ќе погледнам кој се ни' ја водел државава се чудам како истуркавме 18 г. независност.:tapp:
Исто и јас, и тоа подолго време.

Од самиот почеток се соочуваме со ФАНТАСТИЧНИ препреки, ставени нарочно меѓу нас.

P

Princ

Гостин
Старово "ѓубре" е првиот претседател на самостојна и независна Република Македонија, искажете малку (макар и лажна) почит и внимавајте на речникот.

@cool@, втора опомена. Го знаеш многу убаво јазичното правило на форумов. Те молам, да престанеш со овој тип на дискусија. Насловите на темите МОРААТ да бидат на Македонски (англиски, во ептен некои случаи), а исто така и постовите. Ако не можеш да преведеш одреден текст, макар и за вовед во една тема да се користи, не го ни постирај истиот. Се надевам ќе се разбереме овој пат еднаш и засекогаш.

M

MKEUpatriot

Гостин
Мене лично изјавите на Киро не ме изненадуваат.Човекот има 92 години цел век протерал со таа матрица така и ке умре.Грците нормално такви личности интервјуираат.Малку ми е неразбирлив подржува луге кои му сместија атентат,но за него ке суди историјата.Но југо-комунистичка школа не е релеватна веке во најновите историски откритија

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Се согласувам со тебе, ним им е од корист да ги цитираат сите вакви личности и изјави, не само од пред 10 или 20 години туку од секогаш. Киро кој бил бил, и што направил ќе му остане, историјата ќе го одбележи и него и сите предходни или идни водачи. Нормална работа е да се менуваат учебниците и лекциите по историја, а зошто самите гледате (пример Македонска Енциклопедија), некому не му одговарала вистината или како и да е.
Затоа единствен заклучок од ова кој би ни помогнал во иднина е : да внимаваме што правиме денес со нас и нашата држава, ние како граѓани , а политичарите како водачи на Р. Македонија. Затоа заборавете ги сите партиски гневови и глупости кои ни се случија во минатото и борете се за подобра иднина.

П.С. „оние кои не прифаќате совети , не ме цитирајте ве молам“.

?

..........

Гостин
Срам за цела нација ....па на 100 години да си толку предавнички ретардиран е рекорд..
А можеби тој и навистина дошол од зад карпатите во шести век:vozbud:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33

Kajgana Shop

На врв Bottom