- Член од
- 23 октомври 2009
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 1
Imam edno prasanje.Mi treba mala pomos kako so photoshop da stavam ramka vo nekoja boja okolu slikata?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aha, bas taka.рамка?
вака нешто:
?![]()
па прво отвараш сликата...и зш е со клуч неможеш да ја смениш големината на сликата затоа десен клик на сликата и :Aha, bas taka.
па прво отвараш сликата...и зш е со клуч неможеш да ја смениш големината на сликата затоа десен клик на сликата и :
![]()
после тоа притисни ок.
2.После со Move Tool (V) селектираш сликата... и од четрите страни ќе се појават точки за да ја намалиш големината на сликата..ти со Shift+Alt и од некоја точка влечи кон центарот на сликата:
![]()
и за крај направи еден нов слој под сликата...и фарбај у било кaква боја..
![]()
ццц памет да се намало..што ќе се трудиш...симни Action за 2 секунди ќе ти направи...ц ц ц ц ц ц појма да се немало ...... :nenene:
отвараш слика ...... Image -> Canvas size -> местиш параметри како сакаш -> кликаш на OK и готовооо....
ццц памет да се намало..што ќе се трудиш...симни Action за 2 секунди ќе ти направи...
за да се направи една работа у фотошоп има 1000 начини...сите свој начин си користат
и да твојот начин е брз..