- Член од
- 23 октомври 2009
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 1
Imam edno prasanje.Mi treba mala pomos kako so photoshop da stavam ramka vo nekoja boja okolu slikata?
Aha, bas taka.рамка?
вака нешто:
?
па прво отвараш сликата...и зш е со клуч неможеш да ја смениш големината на сликата затоа десен клик на сликата и :Aha, bas taka.
ц ц ц ц ц ц појма да се немало ...... :nenene:па прво отвараш сликата...и зш е со клуч неможеш да ја смениш големината на сликата затоа десен клик на сликата и :
после тоа притисни ок.
2.После со Move Tool (V) селектираш сликата... и од четрите страни ќе се појават точки за да ја намалиш големината на сликата..ти со Shift+Alt и од некоја точка влечи кон центарот на сликата:
и за крај направи еден нов слој под сликата...и фарбај у било кaква боја..
ццц памет да се намало..што ќе се трудиш...симни Action за 2 секунди ќе ти направи...ц ц ц ц ц ц појма да се немало ...... :nenene:
отвараш слика ...... Image -> Canvas size -> местиш параметри како сакаш -> кликаш на OK и готовооо....
не се лути не сакав да те навредам ..... поздрав. :smir:ццц памет да се намало..што ќе се трудиш...симни Action за 2 секунди ќе ти направи...
за да се направи една работа у фотошоп има 1000 начини...сите свој начин си користат
и да твојот начин е брз..