Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
не лажат а ? па можеби лажат деца од 15 години ..али не и мене,бар ми даваат да јадам пијам и плаќам сметки дома..затоа и барам групи на фејсбук..за да им ги продадам нив и тие преку тие групи праќаат инвајт..
еве слободно прочитај..http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/facebook/43068-make-money-facebook-groups.html
ова е најдобриот може да се каже подземен форум..не џабе се вика и блак хат врлд
и едно прашање за тебе РИКИ..зошто ги прават оние групи да мора да стиснеш лајк па да ги поканиш сите твои пријатели за да видиш некоја слика или видео ??
одговори ми те молам ..
Поздрав другар..

Како вртат парите??? Јас тебе ти ја земам групата, ти давам 15.000$ и што потоа јас правам со групата па јас да си напраам обрт на пари, и ќар да излезам, кој мене пари ќе ми даде.....???? Како оди процесот......?

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Како вртат парите??? Јас тебе ти ја земам групата, ти давам 15.000$ и што потоа јас правам со групата па јас да си напраам обрт на пари, и ќар да излезам, кој мене пари ќе ми даде.....???? Како оди процесот......?
значи сепак си заинтересиран и почна да веруваш по малку нели..признај.. :)
не сум стигнал до тоа ниво да ми плати некој 15 000 долари..јас само собирам членови и за тоа ми плаќаат на www.odesk.com најпозната фирма која нуди работа преку интернет..
т.е фирмата зима само процент за исплатените пари(одам јас на таа страна се регистрирам..отварам работа и те наоѓам тебе како работник кој ќе ми ја заврши работата и ќе ти платам..еве најди неколку групи на фејсбук на кои што ти ќе бидеш админисратор..или најди барем една..и јас веднаш ќе ти бидат исплатени 5 долари..
а што прават со групите.па пример јас и ти сме фирма за парфеми..ја купуваме групата..немора таа со 1 милион чланови..може со 500 000 за 7500 долари..и потоа рекламираме парфеми преку пораки ..замисли секој ден тебе некој да ти ги гледаат 1 милион луѓе парфемите ее каков бизнис е тоа..
бај д веј цената е многу различна..пример ако групата од 1 милион е со македонски членови многу помалку ќе ја продадеме за разлика со Американски членови ..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
значи сепак си заинтересиран и почна да веруваш по малку нели..признај.. :)
Онака прашав јас прее, не ти реков лажиш или незнам што... онака чудно ми е....се е можно :smir:

не сум стигнал до тоа ниво да ми плати некој 15 000 долари..јас само собирам членови и за тоа ми плаќаат на www.odesk.com најпозната фирма која нуди работа преку интернет..
т.е фирмата зима само процент за исплатените пари(одам јас на таа страна се регистрирам..отварам работа и те наоѓам тебе како работник кој ќе ми ја заврши работата и ќе ти платам..еве најди неколку групи на фејсбук на кои што ти ќе бидеш админисратор..или најди барем една..и јас веднаш ќе ти бидат исплатени 5 долари..
а што прават со групите.па пример јас и ти сме фирма за парфеми..ја купуваме групата..немора таа со 1 милион чланови..може со 500 000 за 7500 долари..и потоа рекламираме парфеми преку пораки ..замисли секој ден тебе некој да ти ги гледаат 1 милион луѓе парфемите ее каков бизнис е тоа..
бај д веј цената е многу различна..пример ако групата од 1 милион е со македонски членови многу помалку ќе ја продадеме за разлика со Американски членови ..
Хммм можно е ...... незнам не би ми текнало на ова...........ова е молба до тебе...ако успејш да земиш пари - кажими :smir: ........ Колку треба пари минимум да себореиш за да можеш да ги извадеш од банка???

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
$1 можеш да извадиш ако сакаш...не е некоја фејк страна..има над 2000 работи што се постираат дневно..
веќе добив пари.можеш да видиш кај мене на профил малку подолу
http://www.odesk.com/users/Ebay-adcommerce-expert-Hard-working-reliably_~~7030af7f9118213c?tot=1&pos=0
а некои од моите другари кои ми ја рекоа страната досега имаат заработено и над 3000 долари..
има различни работи..пример програмерите се највеќе платени со над 20 долари од сат..
има web research data entry.сега јас работа на еден проект од 640 долари. треба да соберам 10 000 маилови на луѓе од чикаго..
значи правам 50 акаунта на фејсбук секојдневно додавам пријатели и за месец дена ќе ги имам тие пари..
има работи да постираш реклами за американци на некои од страните како craigslist.com(најпозната страна за реклами во светот,изгледа просто ама со највеќе промет)kijiji,oddle,olx и така натаму...имаш работи како на пример да најдеш 100 фирми кои даваат кредит за реновирање на куќа во неколку градови..тоа се дел од работите..
се спремам да отворам тема посебна за одеск бидејќи никој не е запознаен со оваа страна..сите одат на тие клик страни и сакаат така да заработат..
заборавив и ова да го додадам кое е доста интересно..има неколку режисери замисли од холивуд кои плаќаат на луѓе да одат на нивниот филм на IMDB,прават акаунти и гласаат за нивниот филм со преодна оценка..
ако сакаш ќе ти објаснам како функционираат и тие страни со кликање на реклами :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
.сите одат на тие клик страни и сакаат така да заработат..
ако сакаш ќе ти објаснам како функционираат и тие страни со кликање на реклами :)
Овие со клик на реклами се еби-ветер, 100другари мои се имат заебано !!!...Иначе бе чоек ме загрeа мене ти за ова:smir: ... ЗНаеш што...Направи тема за ова странава и на неа да разговараме сите шо сме заинтересирани... позз :smir:

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Овие со клик на реклами се еби-ветер, 100другари мои се имат заебано !!!...Иначе бе чоек ме загрeа мене ти за ова:smir: ... ЗНаеш што...Направи тема за ова странава и на неа да разговараме сите шо сме заинтересирани... позз :smir:
хехехе најважно беше прво што те уверив како работат тие хакерите..не хакнуваат за џабе..а тема се спремам да отворам веќе 2 недели ама немам време цело време работам..
ептен е тешко на почеток да се најде работа..бидејќи си нов,немаш feedback(потврда за одлично завршена претходна работа) али ако има некој околу тебе да ти помага кој веќе е запознаен со тоа и има голема репутација на таа страна може лесно да ти најде работа..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
хехехе најважно беше прво што те уверив како работат тие хакерите..не хакнуваат за џабе..а тема се спремам да отворам веќе 2 недели ама немам време цело време работам..
ептен е тешко на почеток да се најде работа..бидејќи си нов,немаш feedback(потврда за одлично завршена претходна работа) али ако има некој околу тебе да ти помага кој веќе е запознаен со тоа и има голема репутација на таа страна може лесно да ти најде работа..
Шо се нема еј по светот..........Ај кога ќе отвориш ќе правиме муабет.......можи и да се вклучам , и така по цел ден дома сум, на Факс др година, па сеа можам да "ПОРАБОТАМ" да извам некој денар........хаха:vozbud::smir::pipi:

П

Пепси_

Гостин
Значи вака имам проблем со facebook-ot сеа седнувам да се уклучам ми вели грешка пасворд...се уклучив со на сестрами одам на мојот профил и што да видам Hacked by v1p3r
Shkupi Hacker Group
v1p3r is back
v1p3r-shefi@hotmail.com
Hacking is not a crime :D

Ова го затекнав на мојот профил и променета фотографија...
Се обидов преку е-маилот но исто така и неговиот пасворд беше сменет(втф ?)
Доколку знае некој нека помогне се надевам дека не само мене и на други ќе им помогне случаи како овој ако ги има.Ви благодарам однапред

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
задњи пут коа проверив, фејсбук можат да ти пратат нов пасворд на мобилен телефон :)
се разбира ако го имаш внесено бројо претходно.

исто така, читај овде

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Опасни хакери овие Скупи хаха..Напрај нов ако не ти значи ништо овој и готова работа..

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Затоа се прави на се Bekup! Не мислам тука на класичен туку по свој избор. Се што сум прикачувал на некој сајт го чувам на ЦД или УСБ или на некој фолдер на мојата емаил адреса. Така да во случај на ваква „елементарна непогода“ само ги симнувам, односно уплоадирам тие работи (слики, видеа) на нов профил и тоа. :back:

Г

Грејвдигер

Гостин
Затоа не се става иста лозинка на мејл и на било кој сајт што се регистрираш. Друг пат памет у глава што правиш и кај го ставаш пасвордот. :wink:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Затоа не се става иста лозинка на мејл и на било кој сајт што се регистрираш. Друг пат памет у глава што правиш и кај го ставаш пасвордот. :wink:
A браво за муабетов... сигурно хакерот незнаел дека има профил на кајгана, до сега и тука ќе беше баниран, 99% истата лозинка ја користи и тука.

Како е можно да имаш иста лозинка на маил и фејсбук?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
у последниве 2-3 недели многу луѓе ми се пожалија дека биле хакирани или им бил блокиран профилот или избришани. Тоа е све бидејќи кликаат кај што стигнат на разни тракатанци тамо и некој после кога ке зебре 500.000 глупави идиоти што играат безвредни квизови како пример “Што ке ти донесе дедомраз за новата година“ кликне Ctrl + Ald + F4 и ги јебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom